Wkanl

Hoe uit te oefenen tijdens je menstruatie

Vele mythen blijven circuleren over uit te oefenen tijdens de menstruatie, maar het lijkt in het algemeen gunstig te zijn. De wetenschap heeft niet volledig gekarakteriseerd de gevolgen van de menstruatie op oefening, maar in het algemeen, lijkt matige lichaamsbeweging om premenstruele spanning en verlichten menstruatiepijn. Zo is er over het algemeen niet nodig om buiten te zitten of doe het rustig aan, alleen maar omdat je ongesteld bent.

Stappen

Hoe uit te oefenen tijdens je menstruatie. Gehydrateerd te blijven.
Hoe uit te oefenen tijdens je menstruatie. Gehydrateerd te blijven.
 1. 1
  Draag een tampon. Het zal voorkomen dat de meeste lekkages zonder in de weg. Veranderen regelmatig, natuurlijk.
 2. 2
  Gebruik een menstruatie cup, in plaats daarvan. In plaats van het absorberen menstruatievloeistoffen als een tampon, een menstruatie cup verzamelt ze. Omdat het intern wordt gedragen als een tampon, het kan gedragen worden met een badpak of turnpakje.
 3. 3
  Probeer matige lichaamsbeweging om krampen te verlichten en humeurigheid. Als je het gevoel opgeblazen, maak een wandeling. De frisse lucht en beweging kunnen helpen.
  • Ernstige krampen mag niet reageren op oefenen, maar het is het proberen waard als je geen andere toevlucht. Als je kunt, maar, probeer dan andere methoden om ernstige krampen, waaronder warmte, ibuprofen of andere geschikte pijnstiller, en massage te verlichten.
 4. 4
  Oefenen als je normaal zou doen. Niet zitten deze week omdat je ongesteld bent. Op dezelfde manier, niet de intensiteit van je training sterk nu. Werk geleidelijk, zoals altijd.
 5. 5
  Gehydrateerd te blijven. Je zweet als je oefent, en je moet deze vloeistoffen vervangen.
 6. 6
  Oefenen in prive. Als je schamen of zorgen over het uitoefenen tijdens je menstruatie, sluit de deur, zet de muziek en dans. Maak een wandeling of door uzelf.
  • Als je je schaamt over, vraag jezelf af waarom. Alle vrouwen menstrueren, dus een proefrit nemen om jezelf ervan te overtuigen dat je geen lekken of zien wat je liever niet, en er even uit.

Tips

 • Opwarmen voordat en afkoelen na elke training met een matige beweging en stretching.
 • Tijdens je menstruatie, kunt u wensen om rekoefeningen en yoga posities die betrokken zijn kop weg te laten.
 • Lopen hard. Geen excuses. Uw krampen zullen u dankbaar zijn.

Waarschuwingen

 • Vooral intense oefening, zoals die uitgevoerd door professionele atleten, kan leiden tot amenorroe, of het uitblijven van de menstruatie. Deze beëindiging, als gevolg uit te oefenen, is meestal tijdelijk en keert vanzelf als de oefening regime wordt meer gematigd. Duurzame, krachtige oefening kan ook menarche (begin periodes) vertraging bij jonge meisjes. Aangezien er vele redenen voor amenorroe, raadpleeg dan uw arts als uw menstruatie wordt onregelmatig, in plaats van de veronderstelling dat het te wijten is aan uw oefening regime. Doen oefening om deze reden niet te vermijden, maar eerder, aandacht te besteden aan je lichaam, langzaam, en de trein verstandig.