Wkanl

Hoe te voorkomen dat scheermes branden

Er is niets zo frustrerend als het opruimen van een glad scheerresultaat, alleen te lijden van scheermes branden - een vaak voorkomende huidirritatie die optreedt na het scheren. Maar, er zijn manieren om deze lelijke en ongemakkelijke aandoening te bestrijden. Door het volgen van de onderstaande stappen, kunt u de effecten van scheren en scheren-gerelateerde huidirritatie te minimaliseren.

Stappen

Hoe te voorkomen dat scheermes branden. Je gezicht wassen in warm water.
Hoe te voorkomen dat scheermes branden. Je gezicht wassen in warm water.
 1. 1
  Voor het scheren, zachtjes je gezicht schrobben met een loofah of scrub lotion. Deze scrub helpt bij het ​​verwijderen dode huidcellen, brengen ingegroeide haren, en vermindert scheermes branden huiduitslag.
  • Wacht ongeveer 20 minuten na het opstaan ​​voor het scheren, aangezien dit lichaamssappen die welde in je gezicht 's nachts te verspreiden zal toestaan.
  • Het is goed om te scheren na eerder dan voorheen, zodat het zweet niet prikkelend voor de vers-geschoren huid.
 2. 2
  Je gezicht wassen in warm water. Warm water en stoom te helpen verzachten de huid en gezichtshaar bij het openen je poriën.
 3. 3
  Gebruik nieuwe, scherpe scheermesjes. Zorg ervoor dat u zich ervan te ontdoen voordat ze bot. Hoewel wegwerpscheerapparaten en scheermes vullingen kan duur zijn, de prijs van het gebruik van oude, dof, of gejat scheermessen is scheermes branden. In dit geval is het kopen van de duurste scheermes is niet altijd het beste idee. Meestal problemen optreden omdat het scheermes wordt te vaak gebruikt. Probeer scheerapparaten kopen dat u vertrouwd bent met het weggooien na slechts een paar toepassingen zijn. Bij gebruik van een elektrisch scheerapparaat, moet u de messen regelmatig te reinigen en om hen vrij van haren te houden.
 4. 4
  Bevochtig de huid en schuimt het hele gebied dat moet worden geschoren met een kwaliteit scheerschuim of gel. Zorg ervoor dat u laat de crème of gel zitten op de huid voor een paar minuten voor het scheren, dit zal de zachtheid van het gezichtshaar te verhogen en zal de irritatie van de huid te verminderen.
  • Gebruik geen gewone zeep, het zal uitdrogen huid en verhogen de kans op irritatie.
  • Sommige mensen hebben succes met behulp van een vochtinbrengende crème in plaats van een schuimende zeep of schuim, maar dit past misschien niet bij mensen met een vette huid.
  • Met behulp van een scheerolie kan soms betere resultaten dan het gebruik van een crème of gel. Ook kunt u zien waar je scheert.
 5. 5
  Scheren met de nerf van het haar in korte, opzettelijke slagen. Scheren tegen de korrel verhoogt de kansen van ingegroeide haartjes, irritatie, en ontstoken huid. Lange slagen veroorzaken vaak een te hard op de huid, het verhogen scheermes contact en maken scheermes branden waarschijnlijker.
 6. 6
  Na elke slag Spoel het mes. Als het scheermes is vol met snorharen, zal het niet krijgen van een glad scheerresultaat en irritatie zal meer kans. Gebruik warm water. Koud water kan kippenvel veroorzaken. Voor een echt glad scheerresultaat, re-hydrateren het gedeelte dat u net geschoren door het verspreiden van een dunne laag schuim uit een ander gebied van je gezicht, en dan vegen dat gebied opnieuw. Houd alles vochtig.
 7. 7
  Goed je gezicht wassen in koud water na het scheren, om alle sporen van scheerschuim of schuim te verwijderen. Dit helpt nauwe poriën en het verminderen van huidirritatie.
 8. 8
  Breng een vochtinbrengende lotion te helpen houden de huid zacht en de aanwezigheid van scheren te verminderen.
 9. 9
  Dompel het mes in alcohol na de laatste spoeling. Blades duren veel langer dan de meeste mensen denken. De schijnbare afstomping van het blad door de vorming van microscopische "tanden" op de rand, bestaande uit minerale kristallen uit het water. Deze weerstand tegen de huid, waardoor het blad te grijpen en delen produceren en veel van het scheermes branden. De alcohol zal het water en de mineralen verplaatsen daarin en verdampen zonder resten achter. Bewaar het scheerapparaat met het mes randen omhoog.

Tips

 • Als uw gezicht is bijzonder gevoelig, het aanbrengen van een zalf of crème na het scheren kan je huid verzachten en verminderen van de effecten van scheermes branden.
 • Voor de gevoelige huid, beschouwen scheren met een vochtinbrengende crème of sorbolene crème. Het zorgt voor smering en de huid te beschermen tijdens het scheerproces en is minder kans op irritatie veroorzaken.
 • Vermijd het passeren van je scheermes over hetzelfde gebied van je gezicht meerdere malen. Ook al heb je de wens van de dichtstbijzijnde scheren en soepelste gezicht, elke passage van het scheermes verwijdert (en dus irriteert) kleine lagen van de huid.
   • Als razor burn aanhoudt bij gebruik van een handmatige scheermes, overweeg dan om een ​​elektrisch scheerapparaat met een ingebouwde gel dispenser. De gel zorgt voor smering je gezicht tijdens het scheren en kan wrijving te verminderen, waardoor de kans op razor burn te verminderen.
 • Als u trage haargroei, kunt u in staat op te heffen scheermes branden helemaal door het scheren om de andere dag.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen verbogen of verroest scheermes.
 • Niet delen scheerapparaten.
 • Wees voorzichtig bij het werken met de messen. Weet de scherpte niet testen met uw vingertoppen. Als je dat doet krijg knippen, zorg ervoor dat je schoon en adequaat behandelen van de wond.

Dingen die je nodig hebt

 • Een scheermes of scheerapparaat
 • Wegwerp twin blade scheermesjes met draaibare kop en vochtinbrengende strip werk goed
 • Scheerschuim of gel
 • Alcohol vrije aftershave of gezichtscrème.
 • Een loofah of scrub lotion.