Wkanl

Hoe te merken wanneer je wordt gemanipuleerd

Proberen om iemands motief om iets te doen te begrijpen is een nuttig vaardigheid om te hebben. Motief van een persoon voor zijn of haar acties kunnen variëren van willen natura of vriendelijk voor bedrieglijk en egoïstisch, en ergens daar tussenin zijn. Door te leren hoe je situaties waar je misschien wel in gevaar te worden gemanipuleerd door iemand wiens motieven mogen niet in uw voordeel, kunt u leren hoe u uzelf te beschermen spotten.

Stappen

Hoe te merken wanneer je wordt gemanipuleerd. Probeer niet te raden wat motief een andere persoon zou kunnen zijn, met name in zaken die te betrekken proberen om een plotselinge, maar serieuze vriendschap of relatie op te bouwen.
Hoe te merken wanneer je wordt gemanipuleerd. Probeer niet te raden wat motief een andere persoon zou kunnen zijn, met name in zaken die te betrekken proberen om een plotselinge, maar serieuze vriendschap of relatie op te bouwen.
 1. 1
  Probeer niet te raden wat motief een andere persoon zou kunnen zijn, met name in zaken die te betrekken proberen om een plotselinge, maar serieuze vriendschap of relatie op te bouwen.
 2. 2
  Kijk uit voor nieuwe vrienden of vrienden op het werk, zoals het direct na een grote klus promotie. Als die promotie houdt in dat een baas of supervisor, pas op voor mensen die proberen om boter tot je gewoon omdat je de nieuwe baas. Dit betekent niet dat je moet ervan uitgaan iedereen vriendelijk zijn is proberen te profiteren van je, maar niet te krijgen in een situatie waarin uw persoonlijke betrokkenheid met hen bemoeit met je werk goed doen.
 3. 3
  Pas op voor de manipulatieve verkoopgesprek. Een verkoper is niet echt bezorgd voor uw welzijn. Als je het gevoel alsof je onder druk gezet in het kopen van iets wat - vooral een duur iets. Als ze niet bereid zijn om u de kans om rond te kijken geven, dan is de kans groot dat ze niet echt bieden u de beste deal in de stad.
  • Doe je huiswerk alvorens te kopen. Controleer concurrenten en reviews van consumenten om ervoor te zorgen dat wat je wordt verkocht, is de moeite waard wat je betaalt voor het.
  • Get schattingen! Kijk voor de aanbiedingen die niet kan worden de rock-bottom goedkoopste, maar dat zijn de meest uitgebreide hoeveelheid werk en de follow-up voor de beste prijs. Dit kan gelden voor allerlei situaties; Automonteurs, Loodgieters / bouwers / reparatie aannemers van welke aard ook, artsen en tandartsen.
  • Wees niet bang om een ​​second opinion voor een dure behandeling of procedure krijgen. Het is uw recht om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg tegen de beste prijs. Zoveel vragen stellen als je wilt, totdat je zeker weet dat je de volledige situatie te begrijpen. Als motief van de persoon is echt omdat ze bezorgd over uw welzijn of het geven van de beste deal bent, zullen ze graag geven u alle informatie en de tijd die u nodig hebt om uw beslissing te maken.
  • Koper beware! Een makelaar of een individu kan een zeer sterk motief hebben voor de verkoop van een huis op een "dieptepunt prijs", zoals een soort van structurele zwakte dat het product onveilig maakt. Vraag over de geschiedenis van het pand, en waarom het wordt aangeboden tegen zo'n lage prijs. Hier krijg je een landmeter in een grondige top-to-bottom controle uit te voeren op het hele pand, zodat je niet iets dat je beslissing om te kopen kunnen beïnvloeden missen. Studie van de markt op vergelijkbare woningen zodat u een goed idee van redelijke en gemiddelde kosten voor wat je in gedachten hebt.
  • Lees de kleine lettertjes op alle papierwerk. Banken zijn gek deze dagen om leningen en credit cards uit te geven, maar vaak hun motieven zijn gecentreerd rond extreem hoge rente, of onredelijke kosten en aflossingsschema's.
 4. 4
  Niet alles te nemen tegen de nominale waarde, zelfs met vrienden of geliefden.
 5. 5
  Besteed tijd aan het leren begrijpen van de mensen die dicht bij u, zodat wanneer ze zeggen of doen iets wat kwetsend of bedrieglijk, kunt u uitzoeken waarom.
  • Heb je een veel betere kans op het oplossen van de situatie op een vreedzame manier als je rustig het motief (s) achter hun gedrag met hen kunnen bespreken. Dit werkt voor zowel positieve als negatieve situaties.
  • "Spreek en draag zacht een grote stok, en je zult ver gaan." Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Theodore Roosevelt wilde echt mensen te voeren rond grote stokken, zijn raad is goed. Hij bedoelde dat mensen moeten ervoor zorgen dat ze waren uitgerust om zich te verdedigen, maar niet te agressief naar anderen.
 6. 6
  Niet ten prooi aan gladde verkooppraatjes of manipulatieve kennissen niet vallen - Leer om te waken tegen situaties die je kon landen in de problemen.

Tips

 • Relaties zijn "geven en nemen". Uiteindelijk niet op de verliezende einde, waar je bent altijd de gever, en iemand anders neemt altijd. Het moet duidelijk zijn in dat geval zijn dat hun motieven zijn niet in uw voordeel.
 • Vraag jezelf altijd af wat de meest logische zin in een situatie - het kan je helpen om te ontdekken wat er werkelijk achter iemands daden of woorden.

Waarschuwingen

 • Mensen met een reputatie voor het zijn pestkoppen of oneerlijk wordt altijd op zoek naar nieuwe slachtoffers. Wees niet een makkelijk doelwit voor hen.
 • Als iemand plotseling optreedt ongewoon slecht of goed, kan er iets aan de hand in de achtergrond die je niet weten over te zijn.
 • Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk.
 • Probeer reflexmatige reacties te vermijden om dingen - dit is vaak een teken dat je niet echt dacht dat de situatie door.