Wkanl

Hoe om te gaan met een alcoholische ouder

Alcoholisme is een verslaving en zichtbare symptoom van een onopgeloste fysiologische of psychische probleem dat een persoon het lichaam afhankelijk van alcohol maakt. De persoon kan worden geobsedeerd door alcohol en niet in staat om te bepalen hoeveel ze verbruiken, ook al weten ze dat hun drinkwater veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen, relatie, en financiële problemen.

Alcoholisme is een probleem dat wijd en zijd verspreid, en is er een die mensen van alle gangen van het leven beïnvloedt. Veel gezinnen zijn getroffen elke dag door alcoholmisbruik. Het probleem gaat vaak verder dan alleen dronken - emotioneel misbruik, geld problemen, en zelfs lichamelijke mishandeling kan bijdragen aan, evenals het gevolg van alcoholisme. Omgaan met een alcoholische ouder is nooit gemakkelijk, maar er zijn manieren om te gaan.

In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u al hebt vastgesteld dat uw ouder is een alcoholist. Het maakt geen veronderstellingen over de rol van uw andere ouder, die, al dan niet nuttig of zelfs relevant zijn.

Stappen

Hoe om te gaan met een alcoholische ouder. Begrijp de oorzaken van alcoholisme.
Hoe om te gaan met een alcoholische ouder. Begrijp de oorzaken van alcoholisme.
 1. 1
  Begrijp de oorzaken van alcoholisme. De meest voorkomende oorzaak is. Het gebeurt niet vaak dat een persoon wordt een alcoholist zonder depressief en bovendien, het drinken doet niets, maar maakt men nog meer depressief. Het enige verschil tussen depressief wanneer sober en worden depressief wanneer dronken is dat mensen vergeten over zichzelf en de controle over hun handelen als hij vergiftigd verliezen. Het is belangrijk om te weten dat ondanks het feit dat sommige acties worden toegeschreven aan het verlies van controle, de algemene verantwoordelijkheid van de controle is het aan de persoon die het drinken. Zij zijn degenen die de keuze maken om te drinken, en dus de persoon die een of andere manier drinkt verlicht een last door te drukken die de verantwoordelijkheid af op iemand, of iets anders. Het is moeilijker om te gaan met uw problemen bij het nuchter, als je dronken kunt u verantwoordelijkheid voor alles weigeren zijn.
 2. 2
  Probeer te praten met je ouders als zij of hij nuchter. Zoek een moment dat jullie beiden zijn rustig en je ouders er niet gedronken. Zit je ouders neer en bespreken hoe zijn of haar alcoholisme maakt je voelt. Leg uit de problemen die zijn ontstaan ​​als gevolg van het drinken. Zal je waarschijnlijk niet in staat zijn om je ouders te overtuigen om het drinken volledig te stoppen, maar je kunt in ieder geval aanmoedigen meer verantwoord drinken en proberen om wat realisme injecteren in hun begrip van de effecten.
  • Maak duidelijk welk gedrag u wel en niet tolereren. Dit gaat niet over het vertellen van een ouder wat te doen-over zorgen voor je eigen veiligheid en welzijn. Zeggen dat als ze blijven dronken, zal je actie ondernemen (zoals het krijgen van hulp, waardoor te blijven met iemand anders, enz.).
  • Moedig je ouders te praten over mogelijke oorzaken van de depressie die brandstoffen het. Resultaat compassie is niet hetzelfde als het tolereren of waardoor je ouders. U kunt aanmoedigen op zoek naar therapie voor de depressie, maar wees niet ontmoedigd of verbaasd zijn als je ouder weigert te entertainen dit idee-het is vrij confronterend als het vereist het nemen van verantwoordelijkheid.
  • Vraag je ouders om een ​​geleidelijke aanpak van de vermindering van hun afhankelijkheid van alcohol. Het zal niet werken om hen te stoppen met drinken alles in een keer, maar je kunt ze vertellen om op zijn minst verminderen van de hoeveelheid van het drinken van dag tot dag of van week tot week.
 3. 3
  Vermijd ruzie met een dronken ouder. Een verhitte discussie met een dronken ouder is die je zelden winnen en het zal de drinker clam maken in toekomstige gesprekken. Er is een risico dat je het krijgen van fysiek pijn doen, ook. Bovendien kan je ouders niet eens meer het argument van de volgende dag, hoewel hij of zij zou kunnen herinneren dat ze boos op je.
  • Vermijd klinken alsof je beschuldigen of zeuren. Vergeet niet dat als je ouders, zullen ze het gevoel gerespecteerd als je probeert om hen te vertellen wat te doen. In plaats daarvan, zin het als een verzoek uit hun liefdevolle en betrokken kind.
 4. 4
  Consistent blijven. Als u uw alcoholische ouders vertellen dat je bepaalde dingen zal doen als gevolg van hun drinken, hou je eraan. Inconsistentie zal slechts uw ouders beseffen dat je niet meent wat je zegt en laat ze blijven de emotionele triggers die houdt je vast in staat hun gedrag te trekken.
  • Heeft alcoholisme van je ouders niet vergemakkelijkt door de aankoop of het verkrijgen van alcohol voor hem of haar. Ook geen geld bieden voor je ouders om alcohol te komen met. Als je al hebt gekregen in een patroon als deze, zich realiseren dat hoewel het moeilijk zal zijn om te stoppen met dit te doen, is het belangrijk om consistent te zijn met uw wens om weer te nuchter zien.
 5. 5
  Realiseer je dat alcoholisme van je ouders is niet jouw schuld. Veel alcoholische ouders de schuld van hun kinderen voor hun alcoholisme. Zelfs zonder dat de vinger op je gericht, kan het voelen als de fout is van jou. Het is niet. Uw ouder is degene die ervoor kiest om te drinken, niet jij. Een deel van de allure van alcohol is dat het niet toestaan ​​dat een persoon om een ​​beetje meer "Teflon-coating" te worden, met andere woorden, in plaats van het nemen van verantwoordelijkheid voor hun leven en daden, alcohol smeert de mogelijkheid om level schuld bij anderen.
  • Misschien voel je je wrok, vooral als je hebt gehad huishoudelijke taken en verantwoordelijkheden over te nemen voor dingen zoals het betalen van rekeningen.
 6. 6
  Laat je gevoelens uit. Hier krijg je een dagboek en alles wat je voelt opschrijven. Of, als je bang bent je ouders zal vinden, krijgen een online dagboek en maken het prive. Het wissen van je geschiedenis zal helpen minimaliseren van de kans om gepakt te worden. Bijhouden van een dagboek kan helpen je je gevoelens onder woorden. Het vinden van manieren om je gevoelens te uiten zal u helpen bij het verwerken en omgaan met hen, terwijl bottelen ze van binnen gewoon zal leiden tot een snelkookpan soort situatie-en als je blazen, kan spectaculair zijn. Dat is niet wenselijk. Probeer in plaats daarvan te gaan met dingen in kleinere, dagelijkse stukjes.
  • Het verzorgen van uw gevoelens en je moet de grootste prioriteit zijn. Piekeren de hele tijd over alcoholisme van een ouder is uiteindelijk aftappen en kan laat je je boos, verward en in verlegenheid gebracht. Het verkennen van je gevoelens is een belangrijk deel van hen erkennen.
 7. 7
  Niet afhankelijk van je ouders of vertrouwen op wat hij of zij zegt dat hij of zij zal doen, tenzij je ouders heeft bewezen dat u kunt vertrouwen op hem of haar. Bijvoorbeeld, als je gaat ergens, zorg ervoor dat u een back-up plan voor het geval je ouders dronken en kan niet (of vergeet) halen u op. Hebben altijd backup plannen, opties en andere mensen om u te helpen uit krappe plekken indien nodig. Als vindingrijk zullen u goed van pas komen zowel nu als in de toekomst.
 8. 8
  Doe dingen die je geest zal opstijgen van de situatie thuis. Ga uit met je vrienden vaak en plezier hebben. Lid worden van een sportclub, lezen en tekenen zijn ook goede activiteiten die u zullen helpen ontsnappen wanneer je een pauze nodig. Er is niet veel dat je kunt doen om uw eigen situatie te controleren thuis, dus verblijf als je kunt met betrouwbare vrienden die om je zal helpen je voelt stabieler en de controle over je eigen leven.
 9. 9
  Begin niet met het drinken van jezelf. Kinderen van alcoholisten zijn drie tot vier keer meer kans om zelf alcoholisten geworden. Vergeet niet alles over je ouders toen dronken dat je niet wilt en houd dat in gedachten als je geneigd bent.
 10. 10
  Stap uit als je ouder wordt misbruik. Tolereren nooit misbruik of geweld. U moet voordat de dingen escaleren, of doorgaan met de manier waarop ze zijn als het misbruik gebeurt al een tijdje.
  • Heb alarmnummers klaar om snel bellen op je telefoon.
  • Weet wie te contacteren en waar te gaan als je een veilige haven nodig. Zorg ervoor dat je genoeg geld hebt om je in veiligheid te brengen, goed verborgen hebben.
  • Aarzel niet-niemand verdient worden geschaad, ongeacht wat de relatie. U bent niet ontrouw als je zoekt om jezelf te beschermen.
 11. 11
  Wees niet bang om iemand te vertellen. Een beste vriend, schoolbegeleider of vertrouwde leraar zijn allemaal goede keuzes. Ze zullen je niet oordelen, en ze zullen proberen te helpen. En wetende dat er iemand die weet wat je doormaakt kan heel troostend als de dingen ruw.
  • Het is een heel goed idee om een ​​vriend over de situatie van uw huis te vertellen, want niet alleen zal je beter voelen voor het, zult u ook iemand "aan uw kant". Benader de vriendin (of de ouders van de vriend) en hen te vertellen over de ernst van het drinken van je ouders, brengen het onderwerp als de tijd rijp is. Vraag of je kunt op hen rekenen als u een plek om een ​​nacht of twee nodig hebben, moeten je ouders uit de hand.

Tips

 • Zorg altijd voor een back-up rit je naar huis of naar een belangrijke gebeurtenis, voor het geval je ouders dronken wordt voordat het tijd is om u op te halen.
 • Niet je verwachtingen te staan ​​over dingen uw alcoholische ouder vertelt je, tenzij ze hebben laten zien dat ze doorkomen in het verleden.
 • Maak je eigen support groep vrienden en andere familie. Je hebt iemand er voor u.
 • Beschouw zo snel mogelijk verlaten. Het is niet gezond om afhankelijk van iemand die niet kan emotioneel er voor je zijn. Maak geen excuses voor hen, ze kopen alcohol, of medelijden. Het doen van deze dingen alleen maar verergert het probleem. Zelfs als u niet kunnen helpen uw alcoholische ouder, kunt u uzelf helpen.
 • Als je paranoïde over een ouder vinden van je dagboek bent, zorg ervoor dat niet om alles wat je kunt krijgen gestraft voor te schrijven. Op die manier uw ouder vindt alleen je gevoelens, en het kan zelfs leiden tot hem of haar om hun verslaving te heroverwegen.
  • Voorbeelden:
  • Okay - Ik haat het als mijn moeder drinkt, voel ik me alsof ze is niet mijn moeder. Ik voel me als ze is gewoon iemand die willekeurig thuis kwam van de bar en besloten te paraderen rond op zoek als mijn moeder.
  • Niet oke-Mijn moeder is stom en ik haat haar! Ik wil haar vermoorden omdat ze drinkt wel!
 • Wanneer het proberen om een ​​ouder te praten, altijd proberen om ze te vangen in een goed humeur als ze nuchter. Probeer niet te klinken te beschuldigen, maar laat hen weten dat je serieus bent.
 • Al-Anon is een steungroep voor gezinnen die een alcoholist hebben. Zien of er een in uw omgeving. Zij kunnen u kracht en steun geven wanneer je het meest nodig hebt.
 • Zoek een steungroep of, gewoon een vriend in dezelfde situatie online of anderszins. Zij kunnen u helpen omgaan met het probleem, en je hebt mensen die weten wat je doormaakt praten.
 • Overweeg enscenering een interventie; ervoor te zorgen dat er een veilige medische detox faciliteit dat uw ouder kan gaan om achteraf.
 • Als uw ouder probeert om een ​​argument te starten, probeer.
 • Het is zeer belangrijk om het verschil tussen alcoholisme en alcoholmisbruik kennen. Ook in gedachten houden dat een persoon die een biertje per dag drinkt niet kan worden beschouwd als een alcoholist.

Waarschuwingen

 • Sta niet toe dat je ouders om je overal te rijden, terwijl ze dronken zijn.
 • Als uw ouder (s) geworden misbruik, of als u denkt dat u in gevaar bent, uitstappen, en hulp te zoeken.
 • U kunt de manier waarop je ouders zijn niet gewijzigd. Alleen zij kunnen besluiten dat ze willen veranderen, je kunt alleen proberen om hen te overtuigen om het te willen.
 • Als je probeert om je ouders te praten over het probleem, kan hij / zij in de verdediging en boos.
 • Als een van de ouders neemt u weg van uw andere ouder zonder medeweten van iemand of gaan door de juiste procedures (ontvoert u), bellen met de Europa Kinderontvoering Hot-line op 1-800-100-480.
  • Afhankelijk van de wetten van de staat en het land waar de ouderlijke ontvoering plaatsvindt, dit kan wel of niet een strafbaar feit. Bijvoorbeeld, het verwijderen van een kind uit het Verenigd Koninkrijk voor een periode van 28 dagen of meer, zonder de toestemming van de andere ouder (of een persoon die de ouderlijke verantwoordelijkheid), is een strafbaar feit. In veel staten van de Europa, als er geen formele voorlopige hechtenis, en de ouders niet samenleven, de overbrenging van een kind door een van de ouders is niet strafbaar.