Wkanl

Hoe maak je een puistje litteken wissen

Puistje littekens wezen er in twee vormen: vroege acne littekens die zijn eigenlijk alleen maar vlekken die later weg te gaan, maar ook langduriger acne littekens die Pock merken in het weefsel van de huid zijn. Het slechte nieuws is dat ernstige, onbehandelde acne beide soorten littekens kunnen veroorzaken. Het goede nieuws is dat de vlekken bijna volledig kan worden verwijderd uit de huid, en zelfs langduriger acne littekens beginnen te aanzienlijk worden verminderd met de hulp van de medische technologie. Lees verder voor een discussie over hoe elk type puistje litteken u zou kunnen hebben gewist.

Stappen

Hoe maak je een puistje litteken wissen. Verminderen de roodheid.
Hoe maak je een puistje litteken wissen. Verminderen de roodheid.

Het behandelen van vroege acne littekens (vlekken)

 1. 1
  Verminderen de roodheid. Bestrijd de roodheid van een smet door het toepassen van cortisone crème op het litteken. Cortisone zal helpen bij het bestrijden van de ontsteking en de omliggende roodheid van het litteken, waardoor het lijkt minder merkbaar. Probeer cortisone crème die je poriën niet zal blokkeren, als het vechten littekens, maar het veroorzaken van acne is een verloren strijd te vinden.
 2. 2
  Probeer vervagen crèmes zoals kojiczuur en arbutin. Fade crèmes zal helpen verlichten het pigment van de huid die onzuivere is geweest, waardoor de zichtbaarheid van de smet.
  • Blijf weg van hydrochinon. Hydrochinon is een fade crème gebruikt om pigmenten lichter in de huid, maar die onlangs is uit de gratie geraakt als gevolg van bezorgdheid over mogelijke kankerverwekkende eigenschappen. Nogmaals, is het niet veel uit of je huid is vlekvrij als dat betekent dat je kanker krijgt.
 3. 3
  Gebruik retinoïden, AHA's en BHA, evenals vitamine C. Deze drie medicijnen verbeteren van de uitstraling van de huid door het bevorderen van genezing.
  • Retinoïden. Actuele retinoïden zoals Retin-A of Tazorac worden zowel bij de behandeling van acne en littekens, hoewel vrouwen die zwanger zijn moeten over blijven van retinoïden.
  • Alfa-hydroxyzuren of Beta-hydroxyzuren. AHA's en BHA zijn chemische peelings die helpen bij het verwijderen van de bovenste laag van dode huid, het openbaren van de nieuwere, minder onzuivere huid eronder.
  • Vitamine C. Ascorbinezuur, of gewoon vitamine C, is een effectieve manier om acne littekens te verwijderen. Koop het in een crème of serum.
 4. 4
  Gebruik citroensap. Citroensap is geen arts-aanbevolen smet-buster, maar het is al een populaire huid lichter remedie voor vele jaren. Probeer het weken een watje in wat verse citroensap en zachtjes te wrijven op vlekken. Als het mengsel steken, probeer verdunnen met een beetje water. Als u besluit om citroensap te gebruiken, begrijpt een paar dingen:
  • Citroensap zal vechten acne-veroorzakende bacteriën. Het is misschien niet zo goed als een voorgeschreven medicatie gegeven aan u door uw arts, maar het is effectief.
  • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon tijdens het gebruik van citroensap om je huid lichter te maken. Langdurig zonlicht is slecht voor je acne littekens als het is, maar met citroensap op je huid, het is bijzonder slecht.
  • Citroensap zal de tijd nemen om te werken. Geef het een week voordat je het af en kiezen voor een andere smet-reductie behandeling (en dat zijn er veel). Het duurt vaak een volle maand van de aanvraag vóór significante resultaten te verkrijgen.
 5. 5
  Vermijd het gebruik van crèmes met vitamine E. Crèmes met vitamine E kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Omdat het een "vitamine," we zijn geneigd te denken dat het onschuldig. In feite, een University of Miami studie rapporteerde dat vitamine E behandeling had geen effect of negatieve gevolgen in 90% van de patiënten, en enige verbetering in 10% van de gevallen.

Behandelen laat, uitgesproken acne littekens

 1. 1
  Begrijpen dat veel van de behandelingen aanbevolen duidelijker acne littekens moeten door een arts worden toegediend. Het is een gedoe, en u waarschijnlijk willen dat je deze behandelingen kon krijgen thuis, of op zijn minst vinden een vervanger. Maar vanwege de potentie en het gevaar van deze methoden, zijn ze bijna altijd gebeurt onder toezicht van een arts.
 2. 2
  Praat met uw arts over een sterkere chemische peelings. Chemische peelings gebruiken krachtige zuur formules op te heffen van de bovenste laag of lagen van de huid, waardoor het uiterlijk van littekens te minimaliseren. Zeer sterke chemische peelings worden gebruikt in combinatie met advies en / of begeleiding van een arts.
  • Sterkere chemische peelings moet altijd onder toezicht van een arts te gebruiken. Afhankelijk van de ernst van acne, het huidtype, en andere factoren, zal uw arts adviseren een specifiek soort schil, evenals geven u instructies voor huidverzorging na de schil.
 3. 3
  Praat met uw arts over dermabrasie en microdermabrasie. Dermabrasie is het proces van het afstoten bovenste lagen van de huid met een snel roterende staalborstel. Vlekken op het oppervlak van de huid worden gewoonlijk verwijderd en diepere littekens zijn meestal geminimaliseerd, maar dermabrasie veranderingen in huid pigmenten kunnen veroorzaken voor patiënten met een donkere huid.
  • Denk ook microdermabrasie. Een lichtere procedure dan dermabrasie, microdermabrasie is de toepassing van kleine kristallen op de bovenste laag van de huid, die vervolgens worden opgezogen, samen met dode huidcellen. Omdat de procedure verwijdert alleen de bovenste laag van de huid, de resultaten die in het algemeen veel minder uitgesproken dan dermabrasion.
 4. 4
  Praat met uw arts over laserbehandelingen. Lasers schiet de buitenste laag van de huid (epidermis) en verwarm de laag van de huid net eronder. Huid heelt, het verminderen van de verschijning van littekens. Soms worden verschillende laser behandelingen nodig om de zichtbaarheid van littekens te verminderen; herhaalde behandelingen bieden subtieler resultaten.
  • Laser behandelingen niet werken voor iedereen. De resultaten zijn onvoorspelbaar op zijn best. Artsen weten nog niet waarom laser behandelingen effectief zijn voor sommige patiënten, maar niet effectief voor anderen zal zijn.
  • Veel mensen beschouwen laser effectief, maar weinig patiënten, indien aanwezig, zie 100% verwijdering van hun littekens. Hoewel het helpt de zichtbaarheid van littekens, is bijna nooit volledig effectief, en het moet worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen, zoals boven beschreven.
 5. 5
  Als laatste redmiddel voor grote, diepe letsels of littekens, overleg dan met uw arts over huid chirurgie. Huid chirurgie is een kleine ingreep waarbij een punch excisie snijdt het litteken en vervangt deze met stiksels of een huidtransplantatie. Kleinere laesies vereisen slechts stikken, terwijl grote laesies een huidtransplantatie uit een ander deel van je lichaam nodig heeft.

Wat maakt acne littekens erger?

 1. 1
  Stel uzelf niet bloot aan overmatig zonlicht. Blootstelling aan grote hoeveelheden zonlicht zal leiden tot acne littekens te verduisteren, terwijl tegelijkertijd het genezingsproces belemmeren. Slather op sommige niet-comedogeen (geen porie-verstoppingen) zonnebrandcrème voordat je naar buiten, en herhaal dit elke twee uur daarna.
 2. 2
  Niet plukken op of knijp je acne. Littekens, die grotendeels zijn gemaakt van collageen, zijn het lichaam de natuurlijke manier om zichzelf te genezen. Plukken en knijpen op uw acne of acne littekens zal verder irriteren de huid weefsel en het houden van goed te genezen.
 3. 3
  Weet proberen alles niet in een keer. Het is verleidelijk om gewoon gooien het hele aanrecht tot uw acne en acne littekens. Dit is echter niet effectief meestal. Praat met uw arts en het apparaat een doelgericht plan voor aanvallen op uw littekens. Het zal mogelijk gepaard gaan met een oraal antibioticum, een actuele retinoïd en een fade crème. Dat is het. Moet de littekens vallen met alle van de hierboven beschreven werkwijzen. Kies in plaats daarvan een of twee, praten met uw arts, en wees geduldig als uw huid wordt helderder.

Tips

 • Als u een aanvraag weefsel olie op je gezicht, gebruik dan een hoofdband om olie te voorkomen van het krijgen in uw haar.
 • Het beste is om weefsel olie aan elke avond, voor ongeveer twee weken. Als uw littekens zijn niet vervagen, toe te passen tot je een verandering.
 • Weefsel olie is niet het enige dat littekens verwijdert; andere crèmes en moisturizers zijn beschikbaar. Gebruik wat bij u past.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen tissue olie gedurende de dag. Als je olie op je gezicht, en ga in de zon, zal de olie opwarmen op je gezicht en eventueel leiden tot meer littekens.
 • Als je een vette huid met puistjes te presenteren, is het aanbevolen dat je niet gebruikt weefsel olie als dit zal de olie samenstelling in je huid te verhogen, en dit kan je puistjes erger maken.

Dingen die je nodig hebt

 • Gezicht wassen / gezicht scrub
 • Tissue olie
 • Citroensap of tomatensap