Wkanl

Hoe je haar te permanenten

Een permanente golf, ook wel bekend als een permanent, is een chemische haar behandeling die kan worden gebruikt om recht of voeg krullen en body aan je haar. Elke perm bestaat uit twee delen: de fysieke verpakking van het haar in vormen en een chemisch bad, dat breekt en vervolgens hervormingen de disulfidenbindingen van je haar. Hier ziet u hoe een perm je thuis, evenals wat te vragen als u ervoor kiest om naar een salon te doen.

Stappen

Hoe je haar te permanenten. Zorg ervoor dat er een permanent is echt wat je wilt.
Hoe je haar te permanenten. Zorg ervoor dat er een permanent is echt wat je wilt.

Klaar naar Perm

 1. 1
  Zorg ervoor dat er een permanent is echt wat je wilt. Zoals de naam al impliceert, een permanent is permanent - u zult groeien nieuwe haren die niet zal worden gepermanent, maar de rest ervan zal strak worden opgerold voor maximaal 6 maanden, en een beetje pluizig nog daarna. Als u alleen wilt krullend haar een paar dagen per week, probeer hot rollers of een krultang plaats, als je wilt dat strakke krullen elke dag, een permanent is de weg te gaan.
 2. 2
  Ken je haartype. Is het essentieel om te weten wat voor soort haar je hebt en wat conditie van je haar is inch Dit is een belangrijke eerste stap in het bepalen van de aard van de perm om de nadelige effecten zoals haaruitval krijgen en.
  • Resistent haar, resistent grijs haar, Aziatisch haar, haar met lage elasticiteit, moeilijk om fijn haar permanenten, en grof of sterke haren zijn meestal het beste behandeld worden met een alkalische perm.
  • Gezond haar met een goede elasticiteit, gekleurd haar, beschadigd haar, haar met highlights, of breekbaar haar is gepermanent met een mildere zuur perm.
  • Als u wilt een permanent gebruiken om je haar steil te maken, zal je verschillende chemicaliën van toepassing op het haar na de eerste permanent behandeling. Bekend als een permanente relaxer of straightener, worden vergelijkbare chemische stoffen gebruikt, maar het haar is eerder dan rechtgetrokken gewikkeld.
  • Als je haar dat is uitgebreid kleur behandeld of beschadigd is, of als u een typisch Afrikaans-Europees haar, is het waarschijnlijk het beste om een ​​salon te bezoeken. Zoek een stylist die gespecialiseerd is in het werken met haren als het uwe om schade te minimaliseren.
 3. 3
  Krijgen eerst een knipbeurt. Het zal moeilijker (maar niet onmogelijk) om je haar te knippen nadat u een permanent, dus trimmen tot een gespleten punten vooraf.
  • Beslissen wat te doen met je pony (optioneel). Als je pony, proberen een plan te hebben voor hen voordat je perm. Wees ervan bewust dat gepermanent pony kan kijken vooral pluizig, als dit niet de look die u wilt, wilt u misschien wacht een maand of twee voor hen om te groeien voordat je een perm. Als je besluit om te gaan met een permanent, terwijl je pony, vraag jezelf af: Gaat u om ze recht te houden? Ga je ze perm?
 4. 4
  Beslissen of u wilt een salon permanent of een huis perm. Het is mogelijk om je haar te permanenten thuis, en het is een beetje minder duur op die manier. Echter, als je naar een stylist, kunt u erop vertrouwen dat hij of zij waarschijnlijk gedaan heeft meerdere permanenten, en zal eventuele fouten gratis verhelpen. Overweeg deze punten:
  • Als je probeert een subtiele permanenten, een bezoek aan een stylist. Je zou per ongeluk over-het afhandelen van uw haar op je eigen.
  • Als je haar aanzienlijk is beschadigd of is uitgebreid kleur behandeld, is het waarschijnlijk het beste om een ​​afspraak bij een salon boeken. Beschadigd haar zal anders reageren op een permanent dan gezond haar wil, en een getrainde stylist zal weten hoe het verschil te overbruggen.
  • Als je haar al een beetje golvend of kinky, proberen een stylist die gespecialiseerd is in het werken met zulke haren vinden. Hij of zij zal in staat zijn om ervoor te zorgen dat u naar buiten komen met een gladde gepermanent blik, in plaats van krullen met intermitterende knikken.
  • Als je redelijk gezond haar met veel elasticiteit, heb je een at-home perm eerder gedaan, of je bent over het algemeen een expert in het doen van uw eigen haar, kun je waarschijnlijk wegkomen met permanenten je haar thuis.
 5. 5
  Beslissen wat voor soort perm je wilt. Wil je kleine, strakke krullen? Of misschien wilt u grotere, veerkrachtige krullen? Wat het ook is, krijg je een goed idee van wat je verwacht voordat u er op uit om je haar te permanenten.
  • Begrijp dat je haar strakker zal zijn als het gaat eerst uit de krulspelden dan zal het voor de duur van uw perm. De krullen zal "vallen" een beetje naarmate de tijd vordert. Het is misschien een goed idee zijn, dan, om je haar net iets strakker dan je wilt het perm.
 6. 6
  Gereserveerd genoeg tijd. Een permanent kan variëren van 2 tot 4 uur te bereiken. Daarna moet je de perm "set" voor 24 uur, wat betekent dat er geen wassen of stylen van je haar, en geen terug te trekken laat. Daarnaast zult u niet in staat zijn om je haar te wassen tot 48 uur na het permanenten. Zorg ervoor dat uw planning is geschikt voor deze grenzen.

Permanenten thuis

 1. 1
  Overwegen beroep doet de hulp van een vriend. Het kan moeilijk zijn om te werken met het haar aan de achterkant van je hoofd, en je komt te werken binnen enkele tijdsdruk. Het hebben van een vriend om te helpen versnellen langs het proces en zorg ervoor dat de rollers zijn strak kan je geest te verlichten.
 2. 2
  Koop een at-home perm kit. Deze zijn meestal te vinden bij supermarkten, apotheken, of de schoonheid aanbod winkels.
 3. 3
  Lees en begrijp de aanwijzingen. Als je hebt met iemand die je helpen, ervoor zorgen dat hij of zij leest de instructies ook. Bijzondere aandacht besteden aan de termijnen.
 4. 4
  Kam het haar en je krijgt alle knopen uit.
 5. 5
  Shampoo en conditie van je haar. Gebruik een rijk eiwit voorbereidende behandeling (men zou zijn gekomen met de kit die u hebt gekocht). Gebruik geen zware conditioner, omdat dit mogelijk verhindert het permanenten van instelling.
  • Heb je haar niet verpakken in handdoek tulband als je uit de douche. De toegevoegde wrijving kan knoop en schade kwetsbaar nat haar. In plaats daarvan, zorgvuldig dep je haar met een handdoek totdat het is meer vochtig dan nat.
  • Als je moet kam je haar weer, zorgvuldig en voorzichtig kammen met een grove kam, werken klitten uit als je van de uiteinden naar de hoofdhuid.
 6. 6
  Draag de juiste veiligheidsuitrusting. Perm chemicaliën zijn niet ontworpen voor gebruik op de huid. Draag altijd handschoenen die de chemische stoffen zal verzetten (meestal een soort van plastic handschoen zal werken).
 7. 7
  Bescherm de huid rond je nek, gezicht en hoofdhuid met behulp van een vaseline als vaseline. Vergeet niet je oren! Een overzicht van de volledige kruin van je hoofd met de gelei. Dit zal een van de chemicaliën te houden van druipt langs je huid.
 8. 8
  Zet een oude handdoek om je schouders. Onder de handdoek, draag kleding die je niet zou zijn gebroken hart te verliezen, zoals een oud T-shirt en trainingsbroek.
 9. 9
  Splits je haar in vier gelijke delen. Gebruik niet-metalen clips de secties je niet werkt met op dit moment tegen te houden.
 10. 10
  Plaats de staven. Er zijn vele soorten van staven beschikbaar voor een verscheidenheid van verschillende soorten perm produceren.
  • Wanneer het verpakken van de haren, starten en de top en wikkel beneden.
  • Doe perm papier op de rug van haar en voor en roll haar op te stangen.
  • Voorkom opeenhoping of klonteren je haar rond de staven.
  • De dichtheid van de krul afhankelijk van de grootte van de staaf. De dichtheid van de wrap en hoe lang het permanenten oplossing blijft in het haar.
  • Voor de meest natuurlijk ogende krullen, gebruik dan een rechte of cilindrische staaf. Dit stelt u in staat om uw haar te wikkelen rond de stang op dezelfde breedte van boven naar beneden.
  • Tenzij je veel vertrouwen in je capaciteiten, vermijd het thuisgebruik van de spiraal of holle staven.
 11. 11
  Breng de perm oplossing. Begin bij de hoofdhuid, want dat geeft het langer om te werken in dat gebied. Masseer het permanenten oplossing voorzichtig in al je haar.
 12. 12
  Bewaar de oplossing bij de juiste temperatuur. Laat de perm oplossing voor de hoeveelheid tijd die nodig is voor het gewenste effect.
 13. 13
  Volledig Spoel het permanenten oplossing uit je haar. Het is essentieel om zich te ontdoen van alle van de oplossing.
 14. 14
  Breng een professional neutraliserend. De neutraliserende oplossing begint het proces van het opnieuw vormen van de kapotte eiwitten in je haar.
 15. 15
  Zorgvuldig handdoek drogen of dep je haar. Houd je hoofd ondersteboven en schud deze voorzichtig. Zorg ervoor dat u de handdoek schade uw nieuwe krullen te laten zoals het zal duren tot 24 uur voor je permanent in te stellen. Niet kam je haar terwijl permanent is in, alleen massage of vlek.
 16. 16
  Gepermanent haar heeft veel aandacht en zorg. Leren om de zorg voor uw perm is een belangrijke stap in een haar regime.

Permanenten je haar op een salon

 1. 1
  Communiceer precies wat je wilt. Tijdens het overleg met uw kapper voordat je perm, vertel hem of haar precies wat je verwacht van het proces. Schetsen hoe je meestal je haar stijl, hoe groot je wilt dat de krullen te zijn, en welke producten je de neiging om te gebruiken.
  • Weet dat een perm dat resulteert in grotere, lossere krullen soms wordt aangeduid als een body wave. Als dit is wat je wilt, gebruik die term te communiceren met uw kapper.
 2. 2
  Plan voor een verblijf tot 4 uur in de salon. Als je denkt dat je te vervelen, pak een paar tijdschriften van de receptie, of breng een paperback boek dat je niet erg te verliezen als het wordt chemicaliën droop op het.
 3. 3
  Als de geur ondraaglijk, vraag je kapper om een nat washandje. De chemicaliën die worden gebruikt om het haar te permanenten kan ruiken schadelijke, en zou je neus irriteren. Als dit begint te gebeuren, te vragen een vochtig washandje en houd het over je neus en mond, ademen doorheen.
  • Als de chemicaliën beginnen irriteren je ogen, houd ze gesloten. Het zal niet eeuwig duren.
 4. 4
  Evalueer uw stijl wanneer het proces voorbij is. Houd in gedachten dat je krullen een beetje strakker onmiddellijk na de permanent zal zijn dan dat ze zullen worden in een paar dagen. Als u niet tevreden bent met enig aspect van de stijl, vertel je kapper uw zorgen voordat u de salon verlaat. Hij of zij kan plannen om vervalt zo snel mogelijk te pakken te maken.

Tips

 • Zorgvuldig handdoek deppen je haar droog na een wasbeurt. Vermijd klitten als het kan de haar permanenten kan beschadigen.
 • Nooit kam je haar wanneer het wordt nog steeds het instellen van de permanent oplossing.
 • Na uw perm, gebruik speciaal ontworpen haarverzorgingsproducten zoals conditioners ontworpen voor gepermanent haar. Producten bekend als rejuvenators worden gebruikt om uw permanent te houden in goede vorm. Deze producten zullen ook de glans en body toe te voegen aan je haar. Overweeg het gebruik van een meneer voor deze producten.
 • Het is veel beter om je haar op natuurlijke wijze drogen na een permanent. Als u een haardroger moet gebruiken, zorg ervoor dat u een te gebruiken met een diffuser om verdere schade te voorkomen.
 • Agressieve wassen moet worden vermeden. Gebruik conditioners speciaal voor gepermanent haar.
 • Zoals perm groeit, spuit een volumizing product aan de wortels en föhnen bij de hoofdhuid aan toegevoegd lift te creëren.
 • Heb je haar geknipt om de 5 weken of zo om gespleten haarpunten en ongewenste groei uit je krullen te verwijderen.
 • Het is heel belangrijk om te onthouden om je haar niet wassen tot 48 uur na het permanenten.

Waarschuwingen

 • Teveel permanenten of kan je haar ernstig beschadigen, waardoor het broos en dun. Raadpleeg altijd een professionele kapper als dit je overkomt.
 • Als je hoofdhuid begint ondraaglijk te verbranden terwijl perm activeert, onmiddellijk de oplossing.
 • Gekleurd haar moet niet gepermanent. Kleur je haar na het permanenten. Als je gekleurd of getint haar moet permanenten, meng de fles die zegt kleur activator met de perm.
 • Select individuen, vooral roodharigen, hebben haar dat van nature resistent zijn tegen permanenten. Rood haar bevat meer zwavel dan andere soorten. Deze weerstand is een erfelijke of genetische eigenschap. De enige oplossing is om een ​​sterkere permanenten oplossing dan je normaal zou gebruiken. Echter, dit kan het haar zo slecht het kan breken beschadigen.
 • Een slechte permanent of een permanent die niet "nemen" kan moeilijk te verwijderen zijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Shampoo
 • Conditioner
 • Plastic handschoenen om uw vingers te beschermen
 • Schaar of grote pin te snijden of te doorboren de oplossing flessen
 • Een oude handdoek om rond je hoofd om te genieten van drips
 • Vaseline op je hoofd, gezicht, oren, nek bescherming
 • Plastic douche cap of voedsel wrap om de krullen te dekken, terwijl de permanent werkt. Een niet-metalen clip om het plastic op zijn plaats als je met wrap in plaats van een cap
 • Natte handdoek of spons te vegen druipt van je huid
 • Timer
 • Perm en neutraliserend oplossing
 • 25-35 Perm stangen om je haar te wikkelen rond
 • Eindigen papier aan de uiteinden plat te houden