Wkanl

Hoe te voorkomen dat littekens

Als je een blessure, groot of klein heb volgehouden, kan je eindigen met een litteken. Het is een natuurlijke en gezonde realisatie in het proces van wondgenezing: collageen in de diepere lagen van de huid wordt blootgesteld en stijgt naar het oppervlak te "sluiten" van de wond en in het proces vormt een litteken. Maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen invloed uitoefenen op de manier waarop dat littekenweefsel zal vervallen, en in veel opzichten lijken, tijdens het proces. Hier is hoe u uw litteken te minimaliseren.

Stappen

Hoe te voorkomen dat littekens. Vermijd interfereren met het genezingsproces.
Hoe te voorkomen dat littekens. Vermijd interfereren met het genezingsproces.
 1. 1
  Vermijd interfereren met het genezingsproces. Behandel de wond om infectie te voorkomen en genezing te bevorderen, zoals aanbevolen voor het soort schade die je hebt opgelopen, maar houd rekening met het volgende:
  • Je mag waterstofperoxide toepassing op de wond. De biologie hierachter is simpel: nadat het weefsel ervaringen trauma, neutrofielen komen op de site en het vrijkomen bacteriedodende reactive oxygen species (ROS) en peroxide om bacteriën te doden en infecties te voorkomen. In een studie uitgevoerd door Cho et al.. (2001), werd aangetoond dat waterstofperoxide verhoogt de macrofagen vrijkomen van vasculaire endotheliale groeifactor (VEGF) (of een factor die een grote rol speelt bij wondheling). Daarom is een eerste behandeling van waterstofperoxide op de wond (eenvoudige snit, blister, etc.) helpt je vriendelijke neutrofielen die op hun beurt helpen de macrofagen.
  • Twee keer nadenken over vitamine E. Veel mensen raden wrijven actuele vitamine E olie op de wond om het genezingsproces (u kunt een vloeibare vorm te krijgen of uittreksel uit vloeibare gel capsules) te bevorderen, maar dit mag alleen worden gedaan zodra de snee of wond heeft al gesloten. Recente studies tonen aan dat vitamine E daadwerkelijk kan belemmeren genezingsproces en leiden tot een allergische reactie.
  • Terwijl uw huid is genezing, het is bijzonder gevoelig voor verkleuring door blootstelling aan UV-stralen en kan een lelijke, opvallend litteken te vormen.
  • Beweging te minimaliseren. Spanning en beweging zorgt ervoor dat het litteken te verruimen, dus probeer je best om de activiteit die de huid trekt rond de wond strak te voorkomen.
 2. 2
  Bedek de cut. Laat het niet uitdrogen en schurft op; houden het gebied vochtig met (of iets dergelijks) en bedek het voor ongeveer een week. Na verwijdering van de pleister, houden de snede vochtig totdat nieuwe huid begint te vormen.
 3. 3
  Plaats druk op de snede. Om het litteken van 'popping out "te voorkomen, op zoek naar speciale pads ontworpen om het gebied plat te houden, terwijl het geneest. Siliconen gel vellen geplakt rond een vormende litteken kan minimaliseren verdikking (gels met een siliconen basis kan ook helpen).
  • Afvlakking van de wond zal niet helpen met verwondingen die gezonken, krater-achtige littekens (maken acne, waterpokken, chirurgie). Als het weefsel onder de wond is verloren, te drukken op het zal niet plat het huidoppervlak als hij zou als collageen wordt vormen over bestaande weefsel. Collageen injectie kan de enige manier om verzonken littekens te verhogen zijn.
 4. 4
  Masseer de nieuw gevormde huid met lotion in een cirkelvormige beweging gedurende 15 tot 30 seconden een paar keer per dag. Zodra de snede of de wond gesloten is, zal het masseren helpt te breken de dichte banden van collageen.
  • In plaats van het gebruik van lotion, kunt u gebruik maken van vitamine E en wrijf het in twee of drie keer per dag. Houd er echter rekening mee, dat de European Academy of Dermatology beweert dat deze praktijk veroorzaakt meer kwaad dan goed.
  • Een ander alternatief is een 70% oplossing van DMSO (dimethylsulfoxide), een chemisch gemaakt van houtpulp die de huid doordringt en genezing bevordert. Breng het aan de site met absorberende katoen en laat het twee keer per dag drogen voor een paar weken.
 5. 5
  De internationale klinische aanbevelingen over litteken beheer gepubliceerd in het tijdschrift van de plastische en reconstructieve chirurgie in 2002 raden het gebruik van siliconen gel sheets voor preventie en behandeling van abnormale littekens. De meest recente ontwikkelingen op het gebied is een blad dat wordt toegepast als gel en reageert op de huid polymeriseren tot een vel, KeloCote in de VS verkocht BioCorneum. Dit product heeft goede aanwijzingen als monotherapie of in combinatie met compressie of andere middelen, zowel preventie en behandeling van littekens.
  • MSM (methylsulfonylmethaan) is een nauwe verwant van DMSO dat oraal kan worden genomen (1000 mg driemaal per dag bij de maaltijd, in totaal 3000 mg per dag) gedurende 10 dagen in aanvulling op of in plaats van de DMSO.
  • Ui extract kan ook worden gebruikt, maar het is niet effectiever dan andere over-the-counter behandelingen en de European Academic Journal of Dermatology niet significant bewijs te vinden.

Tips

 • U kunt het natuurlijke genezingsproces te helpen door het beoefenen van goede voeding, het drinken van voldoende vocht (vooral water), het verzekeren van een goede bloedcirculatie naar de wond, en het beschermen van de gewonde gebied van verdere trauma of infectie. Praktijken die de algemene gezondheid te bevorderen, zal ook helpen wonden te helen.
 • Neosporin kan helpen. Dit product is verkrijgbaar in veel goedkoper, even effectieve generieke vorm onder namen als, "Triple antibiotische zalf." U kunt ook de generieke versie te identificeren door het lezen van de lijst van actieve bestanddelen, die zijn bacitracine, neomycine en polymyxine B. Veel mensen ontwikkelen gevoeligheid van de huid aan de neomycine dat is in Neosporin. Het kan beter zijn om gewoon bacitracin of polysporin gebruiken. Meestal is het antibioticum niet nodig en effen Vaseline of A & D zalf net zo goed werken. In Canada en Australië, zal je nergens vinden Neosporin, het is niet onder die naam verkocht in die landen. U kunt echter zalven kopen met de drie actieve ingrediënten in elke supermarkt of drogisterij.
 • Als het litteken is nog steeds lelijk, of het veroorzaken van een handicap in beweging van het omringende weefsel na dit regime is geprobeerd, overwegen litteken revisie. Dit is iets dat een gekwalificeerde chirurg moet doen. Typisch deze patiënten worden doorverwezen naar een chirurg Dermatologic (Dermasurgeon) of een plastisch chirurg. Maar vergeet niet, na een litteken wordt herzien het hele proces begint weer en dezelfde regels zullen gelden.
 • Vermijd roken. Nicotine wordt vernauwing van de perifere circulatie veroorzaakt, waardoor de levering van zuurstof en genezing cellen / factoren beïnvloeden het gebied. De koolmonoxide in de geïnhaleerde rook zullen binden aan de rode bloedcellen en blokkeren het vermogen om vervolgens vervoeren zuurstof.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om geen zalf verpakken in een cut. De zalf zal fungeren als een barrière die wonden schaadt, en kunnen interfereren met genezing en verhoging littekenvorming. In plaats daarvan, het reinigen van de snede met gewone zeep en water, en breng de zalf op de huid rondom de wond.
 • Als u ervoor kiest Neosporin, er zeker van zijn dat het Neosporin en niet NeosporinAF (dat is voor schimmel infecties zoals voetschimmel, en mag niet worden gebruikt in de basis wondverzorging) of NeosporinLT (dat is een lippenbalsem, en zeker niet over een plaats in de wondzorg).
 • Met de juiste zorg, moet de wond beginnen genezing binnen een dag of zo. Als dit niet gebeurt, of lijkt erger te worden, stop thuisbehandeling, en een arts raadplegen. De meeste kleine, ongecompliceerde wonden te helen heel goed met eenvoudige thuiszorg, maar als er problemen zijn bij wondgenezing, hoe eerder ze worden medisch behandeld, hoe beter de uitkomst zijn.
 • Als een uitslag ontwikkelt zich rond de wond na het aanbrengen van een antibiotische zalf, kan de benadeelde persoon een allergische overgevoeligheid hebben ontwikkeld om het. Voorzichtig wassen met gewone zeep en water, en niet dat zalf opnieuw toepassen.
 • Dit is een algemeen overzicht van het genezingsproces van wonden. Het is niet bedoeld om de directe zorg vervangen door een arts of andere medische professional. Het is eenvoudig te worden gebruikt als een algemene richtlijn van een aantal stappen die nuttig optimaliseren van de verschijning van een uiteindelijke litteken mogelijk.
 • DO een antibiotische zalf (inclusief Neosporin) over grote delen van het lichaam, in diepe snijwonden, in grote wonden, op ernstige brandwonden NIET gebruiken, of waar dan ook op kinderen van 2 jaar en jonger, tenzij specifiek geïnstrueerd dat te doen door een arts. Daarbij bestaat een risico op ernstige nierziekte.