Wkanl

Hoe om te stoppen met het omgaan met andermans laattijdigheid

Hoewel te laat komen is niet een verschrikkelijk ding als het gebeurt elke keer in een tijdje met een legitiem excuus (slapen in telt niet mee), voortdurend oog te verliezen van uw storend is niet alleen voor u, maar voor anderen. Als iemand om je heen blijft laat elke keer dat je probeert te zijn, zijn bedoeld om het inleveren van iets of gewoon in het algemeen, kan het sleuren je eigen schema en misschien, via de vereniging, maak andere mensen twijfelen aan uw prestaties ook. Jezelf dwingen te zwaaien af ​​vertragingen en verstoringen moet een frequente deel van je relatie, zakelijk of persoonlijk niet. Hier is hoe u uw voorkomen dat de bloeddruk van de stijgende wanneer uw "late" trekt deze op je. Je hoeft niet te krijgen boos, je hoeft alleen maar te zijn voorbereid.

Stappen

Hoe om te stoppen met het omgaan met andermans laattijdigheid. Noem het wat het is - een probleem.
Hoe om te stoppen met het omgaan met andermans laattijdigheid. Noem het wat het is - een probleem.
 1. 1
  Noem het wat het is - een probleem. Als het gaat recht naar beneden om het, dat is waar het allemaal om draait. Waarom is uw eventuele minder waardevol dan je vriend? Waarom zou je opgemaakt met een gebrek aan respect voor uw kostbare tijd? Het antwoord is, moet je niet. Je zegt: "Het spijt me zo, ik ben zo druk bezig, ik moest enz., 'moet je niet voor de gek. Wat je vriend eigenlijk zegt is: "Wat ik deed was voor mij belangrijker dan het feit dat ik wist dat je op me te wachten." Dat is respectloos, onbeleefd, en verkeerd. Er zijn geen excuses om dit soort gedrag te rechtvaardigen, en je moet je vriend duidelijk over te maken.
 2. 2
  Omgaan met het probleem onmiddellijk. Als het gebeurt een keer, dan kunt u begrijpen en vergoedingen voor vertragingen komen, het verkeer, of wat dan ook. Als het gebeurt opnieuw en opnieuw en je kunt het herkennen als een patroon in je relatie, het is een chronische probleem met deze persoon en je nodig hebt om te gaan met het meteen. Erkent dat dit persoon nooit zal zijn op tijd zal zeer waardevol voor je. Enkele suggesties voor het omgaan met het onder andere:
  • Vertel je vriend dat je het gevoel gerespecteerd wanneer hij of zij houdt je wachten op meer dan een paar minuten, en dat je tijd moet zo veel als zijn of haar worden gerespecteerd.
  • Informeer uw vriend die in de toekomst, zal je niet wachten voorbij een bepaalde tijd (10 of 15 minuten is redelijk), zelfs als hij of zij belt om te laten weten hij / zij zal te laat zijn, je zal beslissen of u wilt doorgaan de activiteit op je eigen en laat hem of haar om mee te doen aan de gang, of als je wilt om het plan af te zien en gaan. Voel je je niet verplicht om je vriend van uw besluit in kennis.
 3. 3
  Nooit carpoolen met hem of haar, en draag uw eigen ticket. Elke keer als je rijdt met hem of haar, je laat deze persoon om de situatie te controleren (en vaak, dit is een). In plaats daarvan, plannen maken om te voldoen aan het restaurant, theater, of wat dan ook - ga onder je eigen kracht, en komen op de afgesproken tijd. Sta niet toe dat hem of haar aan het ene bedrijf het wel. Als een van u verantwoordelijk voor zowel de tickets moet zijn, dan doe je het. Vertel uw vriend als hij / zij te laat is, zal je hun kaartje achterlaten bij Will Call terwijl je op tijd om uw gordijn te maken.
 4. 4
  Wacht een bepaalde tijd, ga dan verder met uw plannen, alleen - Of gewoon laten helemaal. Als hij / zij in staat is om later inhalen, prima. Maar in de tussentijd, niet je adem inhouden. Hier zijn een paar voorbeelden om te volgen:
  • Uw "late" vriend nodigt u uit om op een favoriet restaurant. In plaats van wachten tot ze komen om uw plaats en rijden in elkaar, zeg haar dat je haar ontmoeten in het restaurant om 08:00. Als ze niet is aangekomen bij 08:15, vragen om hoe dan ook te gaan zitten (dat klopt, alleen gaan), en vertel de maître d 'dat als je vriend komt, om haar recht over te brengen. Dit is makkelijker op je als je (A) een andere vriend, samen met u te brengen of (B) brengen sommige lectuur. Niet langer wachten - vraag uw server voor een, en orde. Wanneer ze aankomt, gewoon begroeten haar mooi - zelfs als u al klaar met het diner. Blijf zolang je wilt - zelfs als dat betekent dat je wegloopt net als ze is te bestellen.
  • Uw "late" vriend vertelt je dat hij zou willen gaan naar het op vrijdagavond. Je bent moe aan het eind van de week, en wil de vroege show te maken, en zeg hem zo. Ga niet naar zijn plaats en pak hem op (je zult waarschijnlijk merken dat hij niet dicht als klaar, en tegen de tijd dat hij klaar is en je laat, zult u hebt gemist de vroege Show). In plaats daarvan bieden om hem te ontmoeten in het theater. Koop alleen je ticket - zeg hem dat hij nodig heeft om zijn eigen kopen. Als hij er niet is tegen de tijd dat je zit, ga op in en bespaar een stoel voor hem. Als hij maakt het tegen de tijd dat de show begint, prima. Als hij komt in als de show aan de gang is, maken hem rustig te gaan zitten en kijken naar de. Sluit de avond als u wilt - hetzij door uit te gaan van of voor elkaar, of door hem te vertellen dat hij een eikel omdat ze zo laat en je gaat naar huis.
  • Of, gewoon afstappen van het plan en vertrekken. Als u zich zo boos en wrokkig dat je niet kunt een goede tijd op uw eigen, net afblazen van de datum en naar huis gaan. Als hij / zij laat zien later, roept vervolgens je af waar je bent, laat hem of haar weten dat je wachtte net zo lang als je wilde, dan links.
 5. 5
  Druk uw woede of frustratie over. Het verhuren van uw vriend weten dat, terwijl je van je, dit doet echt pijn je, maakt je boos, voel je je gerespecteerd. Als je gewoon accepteren zonder uiten ongenoegen, kan deze clueless vriend dit gedrag voor onbepaalde tijd voort te zetten. Als je je gevoelens te uiten over het, en er is geen verontschuldiging en niets ooit verandert, je tenminste duidelijkheid hebben - je gevoelens zijn niet zo belangrijk als wat het ook is hij / zij aan het doen is.
 6. 6
  Ga verder met. De meeste mensen die chronisch te laat zijn overboekt of concentratie problemen - ze echt betekenen niet te kwetsen of disrespect u, zijn ze gewoon proberen om te veel dingen te doen in te weinig tijd. Dit is nog steeds geen excuus voor zijn late voortdurend. Uw tijd is kostbaar, ook. Maar deze mensen zullen waarschijnlijk nooit het verbeteren van het gedrag, en kan altijd worden een beetje laat - dus je kan hebben om te beslissen of de vriendschap waard is de frustratie. Sommige mensen die chronisch te laat hebben. Door het te laat, ze controleren elke situatie, en maak elke situatie draaien om hen. Door de controle terug, je dwarsbomen deze inspanningen en leg ze op bericht dat u niet kan worden gemanipuleerd op die manier. Met deze mensen, heb je een betere kans van slagen in de communicatie die te laat komen is niet aanvaardbaar is en dat je zal niet opgemaakt met het.
 7. 7
  Plannen dienovereenkomstig. Vertel je vrienden je plannen eerder beginnen dan je zou willen dat ze om te beginnen. Als ze vroeg leren ze een les over op tijd komen, en als ze zijn nog steeds "laat" ze zullen op tijd voor uw plannen.
 8. 8
  Weigeren te plannen met deze persoon. Als al het andere faalt, kun je gewoon stoppen met het maken van plannen die afhankelijk zijn van de late persoon. Gewoon kondigen, bijvoorbeeld, "Iedereen die wil om mee te gaan, zijn hier bij 8." Wanneer het chronisch te laat vriend zegt: "Wel, ik ga om mee te gaan," je reageert, "Oh, laten we niet lastig vallen met al die persoon-by-persoon planning. Het is gewoon te zenuwslopend. We gaan gewoon aannemen dat iedereen die hier is om acht uur wil gaan. " Als zij voorwerp, dat betekent dat ze zijn al van plan te laat, en willen dat je te committeren om te wachten op hen.

Tips

 • Overweeg accepteren uitnodigingen van je vriend alleen als je een andere vriend om te komen met je kunt krijgen. Op deze manier, als je weggeblazen door de "late" vriend, de twee van u kunt een leuke avond op uw eigen hebben.
 • Niet boos. Gewoon niet jezelf toestaat in een positie van afhankelijk is iemand die altijd te laat om te worden gezet. Neem je eigen vervoer, en laat als je wilt, of je vriend heeft zelfs opdagen.
 • Als je wacht op je "te laat" vriend of familielid om te feesten, waar hij / zij wordt verwacht aan te komen, zoals het uitblazen van Mom's beginnen verjaardag kaarsen, of het maken van een toast op een feest, enz., niet. Zelfs als mama zal een beetje teleurgesteld, het is beter om te gaan met de plannen, zodat meer mensen zullen wakker, nog steeds aanwezig, etc. - wacht niet tot anderen beginnen te verlaten of in slaap vallen voordat u verder gaat. Geef je "laat" vriend of familielid ongeveer 30 minuten over wanneer je wilde beginnen, en dan gewoon doorgaan zonder hem of haar. Wanneer hij / zij komt, zeggen: "O, we zijn zo jammer dat je gemist oma uitblazen haar kaarsjes, maar we zijn blij dat je hier bent, nu."
 • Leg aan je vriend dat je niet probeert om zijn of haar bewegingen te controleren, maar als je wordt verteld aan iemand verwachten op 18:00, dan zijn ze niet aangekomen tot bijna 20:00, ben je al zorgen voor meer dan een uur. Wijs erop dat u de zorg voor hem of haar, en dat, wanneer hij / zij is twee uur te laat, maar hij / zij woont op slechts 20 minuten afstand, weet je niet of hij of boos te zijn. Totdat hij / zij opduikt, je zorgen te maken. Na dat, je bent boos, omdat je weet dat je weggeblazen tot dan. Wijs erop dat je gewoon proberen te achterhalen wanneer te beginnen zorgen te maken. Soms is dat het brengt in perspectief een beetje beter voor hen.
 • Denk aan het vertellen van je "laat" vriend een vroeger tijdstip te voldoen - bijvoorbeeld reserveringen maken voor een restaurant in 19:00, maar vertel je vriend 18:45. Als ze op tijd aankomen, zullen ze niet lang te wachten voordat je aankomt. Als ze te laat komen, zullen ze op tijd!
 • Omgaan met te laat komen is een ongemak, zoals het lopen naar huis. Overwegen "waardoor" de overleden vriend een keer naar huis lopen van een evenement dat ze je te laat aan gedaan, de frisse lucht en de tijd ze de tijd om na te denken over hoe wordt ze lastig aan anderen zullen geven is geen manier om andere mensen te behandelen. Als er niets anders, zal u de voldoening van hen naar huis lopen te krijgen. De oefening is ook goed voor alle vrienden, dus geen noodzaak om slecht te voelen.

Waarschuwingen

 • Er zijn mensen die kunnen veranderen, en mensen die niet kunnen. Als de persoon zijn gedrag ontkent, maakt voortdurend excuses of wordt defensief / agressief wanneer het onderwerp wordt benaderd, is de kans groot dat ze een reality check nodig hebben, maar zijn niet van plan om een ​​te accepteren op elk moment snel, wat betekent dat het slechte gedrag zal niet veranderen. Aan de andere kant kan een persoon lief excuses en de belofte om beter te doen, en dan niet in staat zijn om hem / haarzelf te helpen. Geef het tijd, na te denken over de vraag of je vriend heeft echt geprobeerd om je relatie probleem te verbeteren, en vervolgens het nemen van daar - vergeet niet dat je niet verdienen om constant naar beneden worden gesleept als deze.
 • Het is waarschijnlijk dat dit gedrag altijd zal opduiken - dingen kan verbeteren voor een tijdje, dan is uw kan terug vallen in slechte gewoonten. Stappen van de baby - verder werken aan het probleem als de vriend is anders waardevol voor je.
 • Dit kan niet werken als je te maken hebt met je moeder.
 • Inname van deze persoonlijk is dwaas. Het is echt niet om jou helemaal - het is over de andere persoon. Laat je niet beledigd of voelen zich minder van belang omdat dit een vriend is respectloos.
 • Verschillende culturen hebben verschillende ideeën over punctualiteit. Het is ook belangrijk om wat genade breiden en proberen te begrijpen waar de ander vandaan komt.