Wkanl

Hoe om te gaan met emotionele mishandeling van je ouders (voor jongeren)

Alle ouders willen een gedisciplineerd en goed opgevoede kind. Echter, er zijn momenten waarop een ouder de controle verliest of heeft gewoon geen controle over hun kind. Dit is wanneer eenvoudige ouderschap kruist de lijn en wordt emotioneel misbruik. Emotionele mishandeling etteren als verborgen, en nooit geholpen, het beschadigt slachtoffers op vele manieren. Het kan leiden tot isolement, depressie, eenzaamheid, zelfverwonding en in sommige extreme gevallen suicide.This artikel zal u helpen omgaan met emotionele mishandeling.

Stappen

Hoe om te gaan met emotionele mishandeling van je ouders (voor jongeren). Begrijp de oorzaken en gevolgen van emotioneel misbruik relaties.
Hoe om te gaan met emotionele mishandeling van je ouders (voor jongeren). Begrijp de oorzaken en gevolgen van emotioneel misbruik relaties.
 1. 1
  Begrijp de oorzaken en gevolgen van emotioneel misbruik relaties. Ouders kunnen emotioneel misbruik omdat ze werden misbruikt of verwaarloosd op een bepaald punt in hun leven (meestal, want dit heeft de grootste impact op de mensen de ideeën van de opvoeding van hun eigen), of omdat ze bitter, boos of haatdragend, en als gevolg, nemen hun op hun kinderen. Ouders kunnen ook bewust van het feit dat ze worden misbruik, omdat zij op dezelfde wijze werden gebracht of omdat ze gewoon weigeren om het feit dat ze een te overwegen misbruik ouder. Echter, ongeacht de oorzaak van emotioneel misbruik, niemand heeft het recht om u, fysiek of emotioneel. Emotionele mishandeling is zo schadelijk als alle andere vormen van misbruik, en je verdient te vinden en te ontvangen. Vergeet niet dat je op geen enkele manier verantwoordelijk voor het misbruik, in het einde, het is de keuze van de dader om u te misbruiken.
 2. 2
  Identificeer de manieren waarop je wordt misbruikt. Dit zal u helpen het uit te leggen aan iemand anders of gewoon jezelf, en geven u een duidelijker beeld van de situatie. Emotionele mishandeling is niet zomaar een ding, er zijn veel verschillende soorten van emotionele mishandeling, variërend van de dader en de situatie. De belangrijkste vormen van emotioneel misbruik zijn:
  • Verbaal geweld. Je ouders / s verbaal geweld je op alle mogelijke manieren. Zij kunnen je gebreken te blazen buiten proportie, maken plezier van u, bel je namen, schelden je, schreeuwen naar je, je bedreigd of kritiek op je. Zij kunnen beschuldigen u voor alles of je vernederen met sarcasme en eindeloos. Na verloop van tijd kan dit soort misbruik volledig iemands gevoel van eigenwaarde te vernietigen en.
  • Emotionele verwaarlozing. Uw ouder kan u voorzien van al uw fysieke en materiële behoeften, maar volledig negeren je emotionele degenen. Zij mogen geen of genegenheid, tonen steeds je, of weigeren om u te ondersteunen in tijden van emotionele nood.
  • Ongeldigverklaring. Nauw verbonden en overlapt met emotionele verwaarlozing, ongeldigverklaring treedt op wanneer gevoelens en behoeften van het slachtoffer volledig ongeldig worden verklaard, vaak met schadelijke bedoelingen. Een goed voorbeeld is wanneer het slachtoffer probeert de ouder / s confronteren over het misbruik, het kind kan worden verteld "ik nooit doen", "Je denkt te veel", "Je moet niet boos over dat", of " U bent overdrijven. " De dader regelt meestal het slachtoffer door het vertellen van het slachtoffer dat die en verkeerd zijn, door voortdurend te negeren en afwijzen emotionele behoeften, en het beïnvloeden van het slachtoffer het gevoel alsof er iets mis is met hem / haar. Ongeldigverklaring kan ook passief worden gedaan, bijvoorbeeld wanneer een slachtoffer probeert om in een ouder over een probleem en wordt verteld dat het probleem is niet echt een probleem, of dat het kind gewoon moet er wel overheen. Ongeldigverklaring is bijzonder schadelijk, omdat het leidt het slachtoffer om te denken dat hij / zij is verkeerd, dom om op deze manier te voelen, niet verdienen van alle gevoelens helemaal.
  • Onrealistische verwachtingen; onrealistische of onmogelijk verwachtingen zoals of dwingen het kind om iemand hij / zij is gewoon niet, op het slachtoffer worden geplaatst, en indien deze verwachtingen niet wordt voldaan, wordt het slachtoffer bekritiseerd of zelfs.
 3. 3
  Identificeer de belangrijkste dader. Is het slechts een ouder die je misstanden? Als je ouders zijn, kan een van de ouders zijn zich niet bewust van de ander misbruik van je. Soms een ouder kan zijn emotioneel misbruik, terwijl de andere is fysiek misbruik. Of, als alternatief, beide ouders kan emotioneel misbruik, maar men meer nog dan de andere. Gedrag van een ouder's kunnen zwaar beïnvloed door de ander, een ouder kan misbruik worden want dat is de manier waarop de andere ouder zich gedraagt. Identificeren wie uw belangrijkste dader is, en de belangrijkste manieren waarop u bent misbruikt. Dit zal u helpen bij het vertellen van iemand anders, of wanneer u probeert om de situatie te verbeteren.
 4. 4
  Weten dat het misbruik selectief kan gebeuren - ouder / s kunnen behandelen een van hun kinderen slechter dan een ander, het bevorderen van bitterheid, de concurrentie, en jaloezie tussen broers en zussen. Het is een power play bedoeld om zowel te controleren - de "goedgekeurde" kind is voortdurend worstelen om te behouden zijn goedkeuring rating van de ouders, terwijl het gevoel schuld over de verwaarlozing of mishandeling van zijn broer, en het "slachtoffer" is voortdurend moeite om de goedkeuring te bereiken op alle, bij gebreke elke keer, maar toch blij voor de broer of zus die heeft ontvangen van de ouders goed advies. Beide haven geheimen: De "goedgekeurde kind" is stiekem dankbaar niet aan het "slachtoffer" en blij voor de lof, terwijl het "slachtoffer" is bitter en jaloers - ze houden en van elkaar afhankelijk, maar zijn gekweld door negatieve gevoelens over elkaar en de ouders. Het zet ongelooflijk complexe dynamiek in de familie die zeer moeilijk op te lossen.
 5. 5
  Begrijpen dat het niet jouw schuld. Hoewel uw misbruiker u van invloed kunnen zijn persoonlijk verantwoordelijk voor zijn / haar om te voelen ('You want me zoveel verdriet! ") En de manier waarop ze jou behandelen (" Als je een betere kind zou zijn, zou ik u niet te straffen, zodat vaak "), uiteindelijk, het is de keuze van de ouder te zijn misbruik. Als uw ouder / s hebben andere psychische problemen of emotionele omstandigheden, zoals een stoornis of veel negatieve gevoelens over het verleden, niet vergeten dat dit nog steeds maakt het niet jouw schuld, en dat is het nog steeds niet acceptabel.
 6. 6
  Dan de beste reactie (s) op het misbruik. Terugvechten is niet altijd de slimste optie, als een ouder wil controleren, domineren en pijn een kind, nadat het slachtoffer terug te schreeuwen naar hen zal vaak alleen de ouder bozer. Echter, als de ouder lijkt enigszins op de hoogte, of over het misbruik, dan praten met hem of haar over hoe dit is schadelijk en je pijn zal de ouder dwingen tegenover de werkelijkheid. Agressiever en controlerende ouders moet waarschijnlijk niet worden geconfronteerd, in plaats daarvan, probeer helemaal niet te reageren, en wacht tot de belangrijkste misbruik is verstreken voordat iets te doen. Als je eenmaal de beste manier om te reageren op de directe misbruik (ex.: uithouden zonder te klagen, excuses, verantwoordelijkheid te nemen en vragen hoe u het probleem kunt verhelpen) vinden, zal de situatie alleen maar een beetje meer in uw controle en kunnen geven u de tijd om te werken aan een plan.
 7. 7
  Bepaal of u kunt een van de ouders vertellen. Als een van de ouders is meer misbruik dan de andere, of als u alleen wordt misbruikt door een ouder, overwegen het vertellen van uw andere ouder. Als een van de ouders zich niet bewust is van het misbruik, beroep doet zijn of haar hulp door te vertellen hem of haar over te kunnen laten stoppen. Als een van de ouders is minder grof dan de andere of lijkt te worden druk gezet in het, of lijkt het achteraf te voelen, te praten met deze ouder kan hem of haar in een bredere focus van de situatie, en beter voor jullie beiden. Echter, als u wordt zwaar misbruikt door beide ouders of sterk het gevoel dat ze te praten niet veilig of nuttig kan zijn, dan hoef je je niet met je ouders over praten, vind iemand anders - een vertrouwde school adviseur, de bovenliggende van een vriend, een tante of oom.
 8. 8
  Iemand vinden om mee te praten. Overal om je heen, er zijn mensen die kunnen helpen. Hoewel je misschien niet in staat zijn om uw situatie te veranderen, zullen ze in ieder geval aan uw zijde of geef je coping-mogelijkheden. Praat met een nauwe, vertrouwde vriend. Of, vertel een ander familielid, zoals een van hen in staat zijn om de situatie te veranderen, of op zijn minst helpen omgaan. Als je niet kan, probeer dan te praten met een laagdrempelig leraar, een school counselor of een pastor / geestelijk leider. Als je niet het gevoel dat je kunt beheren praten met iemand face to face, er vele anonieme hulplijnen die worden vermeld op het en uw telefoonboek, of op zijn. Laat jezelf niet geloven dat niemand schelen, want het is niet waar, mensen studie en trainen om mensen te helpen in uw situatie, leraren en begeleiders. Vrienden zijn er voor u, andere familieleden kunnen hebben zelfs het slachtoffer van misbruik geweest, en zullen begrijpen.
 9. 9
  Vinden coping-mogelijkheden. Het is belangrijk om de dingen die u helpen uitdrukken je, identificeren vrijlating woede, bitterheid en, of neem je gedachten van je pijn. Dingen laten etteren maakt het alleen maar erger. Schrijven in een dagboek, of het schrijven, en:. Kan er iets dat bijzonder kalmeert je, of helpt je uit al je negatieve gevoelens te tekenen om een visuele interpretatie van uw situatie te creëren, of het spelen van een muziekinstrument, of zelfs. of praten met iemand die je is ook een goede manier om jezelf te gaan.
 10. 10
  Werken een plan uit. Je verdient het niet te worden misbruikt, onder alle omstandigheden. Emotioneel misbruik is net zo schadelijk als elke andere vorm van misbruik, dat is waarom het moet ten minste verminderd, geholpen en bekende, zo niet onmogelijk volledig worden gestopt. Het kan moeilijk, pijnlijk of eng om eindelijk uw breken en praat met iemand die de situatie zal veranderen, maar gewoon het vinden van coping-mogelijkheden en het krijgen van dingen uit je borst met een vriend is niet van plan om u te helpen uw situatie te veranderen. Praat met een schoolbegeleider over dingen die je kunt doen om je situatie te veranderen, verminderen het misbruik of laat iemand als een ander familielid weten, zodat ze kunnen helpen.
 11. 11
  Indien nodig, een manier vinden verwijder jezelf van de situatie onmiddellijk. Deze stap kan zijn het engste van alles, want het betekent het doorbreken van uw gebruikelijke routine voor het omgaan met pijn, en het zal betekenen mensen te laten weten. Maar het is belangrijk. Uw begeleider of de persoon die je hebt verteld kan willen een agentschap bellen of waarschuwen de autoriteiten als het misbruik ernstig is. Dit kan zeer eng en verandert een heleboel dingen, maar vergeet niet dat het zal helpen te stoppen of weg te komen van het misbruik.
 12. 12
  Zodra je uit de situatie, trachten therapie. Misbruik laat levenslange littekens die nooit kan helen, tenzij je om hulp vragen. Als je dit niet kunt veroorloven, zijn er vrijwilligersorganisaties die u zullen helpen voor gratis.
 13. 13
  Werk aan het aanvaarden, lief en zorgzaam voor jezelf. Het ding dat slachtoffers afbreekt en uiteindelijk verergert het misbruik is wanneer ze denken dat ze het verdienen. Ze uiteindelijk zichzelf zo veel als de misbruiker kwetsen. Leer te onthouden dat niets van dit is jouw schuld, en dat je alleen zijn uw meest waardevolle bezit. Je bent waardig, zorg en acceptatie. Leer van jezelf te houden. Denk er eens over. U bent volledig uniek. Niemand anders is precies zoals jij. Je hebt je eigen kwaliteiten en eigenaardigheden, gebreken en activa. Iedereen is mooi. Niemand anders heeft uw exacte functies, zelfs een identieke tweeling! Uw persoonlijkheid is volledig u en niemand anders. Onthoud altijd dat het niet jouw schuld, ongeacht wat je ouders zegt of doet.

Tips

 • Waarderen uw belangrijkste gereedschap om te overleven: je. Niemand kan krijgen op je als je ze niet zal laten. Emotionele mishandeling kan je het gevoel verschrikkelijk, maar door het cultiveren houding van een overlevingspensioen en een vechtlust, kunt u een van de mensen die overleven, leren geworden, en ontsnappen aan het misbruik. Gewoon omdat iemand je vertelt hoe te voelen of kleineert je wil niet zeggen dat iemand gelijk heeft. Vertrouw op je, zelfs als iedereen om je heen is je te vertellen heb je het mis.
 • Hebben altijd een noodnummer en locatie kan je naar; plaats van een vriend, een familielid of een volwassene die je kunt vertrouwen uw veiligheid met. Op deze manier, als de dingen te ver gaan of escaleren slecht, je zult in ieder geval ergens heen of iemand om je te helpen.
 • Probeer zoveel mogelijk te leren. Hoewel de situatie is er een die we allemaal wensen nooit voorkomen, als je het gebruikt om jezelf te versterken en meer te leren over u, verhoudingen, en, je zult minder hulpeloos voelen. Veel overlevenden van misbruik zeggen dat terwijl de ervaring hen heeft getekend, heeft het ook hen dwong om sterker en meer bewust van de om hen heen. Ongeacht hoe hard de situatie, het geeft je iets dat je later in het leven kan gebruiken. Neem wat je kunt van je ervaringen te helpen sterker en beter kunnen omgaan met wat het leven kan gooien op je geworden.
 • Uw arts kan antidepressiva aanraden. Wanneer men is getraumatiseerd en depressief, kan het de mogelijkheid om je emoties en gedrag te controleren aantasten. Het kan leiden tot overmatig drinken, drugs gebruiken, onveilige seks, of zetten zich in gevaarlijke situaties door het te associëren met de mensen die zwaar drinken en drugs gebruiken.
 • Nooit, nooit kwaad jezelf om jezelf beter te voelen, slaan, en opzettelijk kwetsen van jezelf zal alleen toe te voegen aan je littekens;. degenen die zal nooit weggaan. Er zijn manieren om je emoties te uiten en maak een zonder jezelf pijn te doen.
 • Wees niet overhaast. Veel slachtoffers van emotioneel misbruik, vooral tieners, rebel in hun bitterheid of boosheid, aan hun ouders laten zien dat ze niet hun regels respecteren. Echter, bij gebreke of het doen van slecht bij, drankmisbruik, of elke zichzelf schaden gedrag zal je niet helpen bij het ​​einde. Als je goed trakteer uzelf en weet wat het beste voor jou, je jezelf gelukkiger te maken, dat is de ultieme manier om uw misbruiker laten zien dat je het niet respecteren of aanvaarden hun misbruik.

Waarschuwingen

 • Veel mensen zijn onervaren, onwetend, of gewoon hard. Deze mensen zijn niet de juiste soort in vertrouwen te nemen, zorg ervoor dat je iemand die je kunt vertrouwen vertellen, of u kan worden verteld dat je liegt, overdrijven, of het zijn. Als dit ooit overkomt, is het essentieel dat je niet deze mensen geloven Als je voelt dat je wordt misbruikt, dan is er iets mis is -. En niet rusten tot je iemand kent die zal helpen vinden.
 • Als je op medicatie, nooit prutsen met de dosering of stoppen met uw medicatie zonder overleg met de arts. Neem het precies zoals uw arts zegt.
 • In veel situaties kan emotioneel misbruik escaleren tot fysiek of seksueel misbruik. Als dat zo is, vertel altijd iemand. Uw stilzwijgen zal snijden je af van alle mogelijke hulp, dus vergeet niet om iemand te waarschuwen. Het misbruik kan alleen worden gestopt als je het laat worden gestopt.
 • Nooit overwegen zelfmoord. Er zijn altijd alternatieven. Zelfmoord is een permanente oplossing voor een tijdelijk probleem-hoewel het lijkt misschien een permanent probleem op het moment. Hoewel het lijkt dat er niets waard is blijvende de pijn, is er. Gewoon omdat je het niet kan zien nu betekent niet dat het er niet is. Dit gevoel kan ook een bijwerking van de medicijnen of stoppen ze plotseling. Praat met je vrienden, counselor of arts als u het gevoel dat u wilt beëindigen het allemaal.