Wkanl

Hoe maak je een papieren zak boekomslag maken

Als je voelt milieuvriendelijk, of je gewoon niet graag plastic folie of stof hoezen gebruiken om uw boeken te dekken, dan is een papieren zak is een geweldig alternatief. Het maken van een boekomslag met slechts een bruine papieren zak is gemakkelijk, snel en fun!

Stappen

Hoe maak je een papieren zak boekomslag maken. Opengesneden een bruine papieren boodschappentas langs een naad.
Hoe maak je een papieren zak boekomslag maken. Opengesneden een bruine papieren boodschappentas langs een naad.
 1. 1
  Opengesneden een bruine papieren boodschappentas langs een naad.
 2. 2
  Verwijder de flappen gevormd door de bodem van de zakken, zodat je er een groot vel bruin papier.
 3. 3
  Plaats het boek in het midden van het papier.
 4. 4
  Wikkel het papier omhoog over de bodem van het boek, en een vouw langs de onderkant.
 5. 5
  Herhaal stap 4 voor de top van het boek.
 6. 6
  Verwijder het boek uit het papier.
 7. 7
  Vouw het papier tot aan de onderkant vouw en neer aan de top vouw. Je moet over een strook papier groot genoeg om het boek van boven naar beneden te dekken.
 8. 8
  Plaats het boek terug in het midden van het papier. Wikkel het papier over de voorzijde van het boek van links naar rechts en stel het boek positie totdat de beide uiteinden van het papier zelfs.
 9. 9
  Vouw de overlapping rond de omslag van het boek en maak een vouw. Steek vervolgens de omslag van het boek in de sleuf die door het papier gevouwen over aan de bovenkant en de onderkant. Schuif het papier naar beneden over het boek tot je de plooi geraakt.
 10. 10
  Herhaal stap 8 voor de achterkant van het boek.
 11. 11
  Als de kap past precies, kunt u op dit moment stoppen. Als het lijkt een beetje los of de boven-en onderkant plooien zijn niet plat, kan u gebruik maken van kleine stukjes tape aan de voorzijde en de binnenkant flap een beetje meer stevig samen te trekken.

Tips

 • Niet tape het papier deksel op de daadwerkelijke omslag van het boek, de papieren omslag zal een beetje bewegen wanneer het boek opent, en je kon het boekomslag beschadigen.
 • Als uw supermarkt biedt niet langer papieren zakken, koop een broodje van het bruine papier is ontworpen voor het verpakken van pakketten en het gebruik dat in plaats. Knip een stuk lang genoeg om de voorkant, achterkant en rug van het boek te bedekken met minstens drie centimeter van overlap aan beide uiteinden.
 • Om het deksel duurzamer te maken, haal hem uit het boek en vouw het zo dat het plat ligt. Knip een stuk heldere lijm die, zodat het zal het grootste deel van het buitenoppervlak van de cover van het boek. Verwijder de bescherming van de heldere lijm en zorgvuldig toe te passen op de cover van het boek, glad als je gaat om luchtbellen te voorkomen. Nu vouw het deksel en zet het terug op het boek.
 • Als u of uw kind leuk vindt en de leraar maakt, voel je vrij om het deksel te versieren.
 • Als u een kleurenprinter en scanner, kopieer de cover, achterkant, en de rug van uw boek en tape de kopieën op de cover van het boek.

Dingen die je nodig hebt

 • Papieren zak of een rol papier
 • Schaar
 • Tape (optioneel)
 • Dingen om je boekomslag (optioneel) te versieren
 • Karton om binnen zetten om het duurzaam te maken (optioneel)
 • Een boek