Wkanl

Hoe maak je een menstruatie cup gebruiken

Bij velen van ons zich bewust van de gevolgen van onze levensstijl op het hebben menstruele kopjes ontstaan ​​als alternatief voor de standaard maandverband en tampons. Wat velen zich niet realiseren is dat de menstruatie cups ook aanzienlijke voordelen opleveren in de gezondheid, hygiëne, gemak, comfort en betrouwbaarheid.

Een menstruatie cup verzamelt menstruatievocht, in plaats van het te absorberen als een tampon, en wordt gereinigd en hergebruikt, met de beker in staat om zo lang als tien jaar duren. Menstruatie cups is aangetoond dat gemiddeld minder lekken, en ze zijn zeer comfortabel. Als goed, ze hebben minder gezondheidsrisico's dan standaard wegwerpproducten als er geen bekende risico van TSS, leiden zij niet tot vaginale infecties, en geen chemicaliën of giftige stoffen zoals dioxine bevatten. Herbruikbare bekers als deze zijn al sinds de jaren 1930 en zijn gemaakt van zacht, medische kwaliteit siliconen, rubber of thermoplastisch elastomeer (TPE). Lees verder om te leren hoe je een menstruatie cup gebruiken.

Stappen

Hoe maak je een menstruatie cup gebruiken. Probeer het plaatsen van de beker de eerste keer in de privacy van uw eigen badkamer.
Hoe maak je een menstruatie cup gebruiken. Probeer het plaatsen van de beker de eerste keer in de privacy van uw eigen badkamer.
 1. 1
  Lees de instructies bij uw keuze van de menstruatie cup. Lees over de pamfletten die bij de kop totdat u vertrouwd te gaan voelen. Zie ook de Google op het schoonmaken van een menstruatie cup voor aanwijzingen over het houden van het schoon, en als je op het hek over het gebruik van een beker, lezen hoe om te beslissen of een menstruatie cup gebruiken om je make-up je geest. En als je niet al een menstruatie cup, lees Google's advies over het kopen van een menstruatie cup voor aanwijzingen over het uitkiezen van de juiste kop voor je.
 2. 2
  Probeer het plaatsen van de beker de eerste keer in de privacy van uw eigen badkamer. De meeste gebruikers niet de knie te krijgen tot na een paar probeert, dus dit veel beter dan het gebruik van een zal zijn openbare badkamer. Ook, hoewel je misschien in de verleiding om een droge run te doen terwijl je niet op je menstruatie, moet je echt niet omdat het over het algemeen meer gesmeerd en je baarmoederhals kunnen in een andere stand worden terwijl je menstrueert. Dus voor de eerste keer, zorg ervoor dat het tijdens uw periode als goed.
 3. 3
  Praktijk verschillende plooien. De C fold weergegeven op handleidingen is niet de beste techniek voor veel vrouwen. Wanneer u de C vouwen, gebruik het breedste gedeelte van de cup is slechts het begin. Andere vouw (er zijn veel om uit te kiezen) is de punch-down fold. Om deze vouw te maken, plaatst u uw vinger op de rand van de beker, en duw hem naar beneden in de beker. Zie de video hieronder voor meer plooien die je kunt proberen.
 4. 4
  Was uw handen met zeep en spoel de beker met water om stof en vuil van je handen en de beker te verwijderen. Als u graag een beetje zeep gebruiken op de beker, spoel grondig, omdat zeep in de vagina kan leiden tot schimmelinfecties.
 5. 5
  Blijf ontspannen en probeer niet te gespannen uw bekkenbodemspieren. Dit kan het pijnlijk of moeilijk om de beker te voegen maken. Uw bekkenbodemspieren zijn degenen die je gebruikt om te stoppen en beginnen plassen.. Praktijk los-en vastdraaien van deze spieren (aka doet), zodat je in staat om ze te ontspannen tijdens het inbrengen zal zijn Wees geduldig, de eerste keer dat u hem is altijd het moeilijkst, dus geef niet op als je problemen hebt met het op het eerste - maar wel een pauze nemen als u zich overdreven gefrustreerd.
 6. 6
  Stap in een comfortabele positie. Je zou willen proberen het plaatsen van de beker, terwijl over het toilet. U kunt ook proberen gehurkt in het bad of douche, staande en zetten een been op de rand van het toilet of bad, of liggend op de vloer met je knieën omhoog en benen uit elkaar.
 7. 7
  Vind je baarmoederhals. Plak een vinger in je vagina en het gevoel voor uw baarmoederhals, die voelt net zoiets als het puntje van je neus. Het is een klein, squishy brokje met een kuiltje in het midden. Het streven van de beker in de richting van de baarmoederhals zal helpen. Deze manier zal u niet per ongeluk porren je baarmoederhals met de beker, of nemen ruimte in de beker met je baarmoedermond. Als je je baarmoederhals niet kunt vinden, betekent dit waarschijnlijk dat het zeer hoog, en in dat geval uw baarmoederhals waarschijnlijk gewoon geen problemen veroorzaken.
 8. 8
  Plaats de beker. Vouw de beker en dan houd het met een hand (stengel naar beneden). Gespreid je schaamlippen en vind de opening van je vagina met je andere hand. Duw nu de beker op een over een hoek van 45 graden naar je schaambeen, niet recht omhoog. De kop moet pop geopend. Blijven om de beker duwen totdat het is comfortabel. (De beker kan laag of hoog rijden, afhankelijk van je lichaam.)
 9. 9
  Zorg ervoor dat de beker is volledig open. Bereiken en voelen rond de basis van de beker. Het moet rond althans ovaal. (De beker mag nooit openstellen helemaal, afhankelijk van uw lichaamsvorm.) Als het niet is geopend, kunt u deze handmatig te openen met een hand. Probeer ook een paar doen of het draaien van de beker in een volledige cirkel van twirling de basis. U kunt ook bereiken met een vinger en druk op een deel van de vaginawand uit de weg, zodat de lucht kan reizen op en vul de beker. Misschien voel je je meer comfortabel met de beker dichter bij je baarmoederhals dan afgebeeld in de instructies. Wanneer het op zijn plaats, dan kunt u ook proberen om het te trekken zachtjes naar beneden, om te controleren of het vacuüm is gemaakt (dat is wat de kleine gaatjes zijn voor) - dit is een deel van wat houdt de beker stevig.
 10. 10
  Wachten tot twaalf uur. Als je een zware stroom, zal je leeg te laten lopen vaker, want dit is de maximale aanbevolen tijd. Voor uw eerste cyclus met een beker, moet je een beetje experimenteren om uit te vinden hoe lang u uw kop kunnen achterlaten in voordat lekken doen. (Het is een goed idee om een ​​back-up inlegkruisje dragen; doek inlegkruisjes zijn een goede herbruikbare optie.)
 11. 11
  Verwijder de beker. Naar beneden te dragen met je spieren, zodat de beker zal naar beneden verder te reizen. Blijf dit doen totdat je de steel kan bereiken. Wiggle de kop heen en weer en neer. Hier krijg je een betere grip op de feitelijke basis, niet alleen de stam, van de beker en blijven het eruit te trekken. Knijpen de basis helpt het vacuüm te breken en maakt het gemakkelijker om de beker te verwijderen. Wanneer je naar de opening van je vagina zorg ervoor dat je het uit rechtop om morsen te verminderen. Als de rand van de beker is te groot om comfortabel te verwijderen gebruikt u een vinger aan de beker vouwen tot een C vouw of een punch-down fold voordat je het uit je vagina. Als u het verwijderen van de kop over een toilet, kunt u laat de inhoud niet overloopt uit de "terug" als je de beker te verwijderen, houd je hand uit pad zwaartekracht's.
 12. 12
  Dump de inhoud van de beker in het toilet of wastafel. Spoel de beker met water, en misschien een beetje geur-vrije, niet-antibacteriële zeep. Om de zuigkracht gaten van menstruatievocht duidelijk, buig de beker bij de afzuiggaten onder het water. U kunt ook vul de beker met water, bedekken de opening met je handpalm, en de squeeze de beker te spuiten water uit de gaten - vrij blijven! Droog je kop als het te glad en plaats.
 13. 13
  Leer hoe je de beker schoon. U kunt de beker koken, gebruik steriliseren tabletten, uitstrijkje hem met ontsmettingsalcohol, of kiezen uit andere methoden. Zie Google's instructies over hoe je een menstruatie cup schoon voor een routebeschrijving en kies de methode die het beste werkt voor jou.
 14. 14
  Vergeet niet dat het een tijdje kan duren om te wennen aan het gebruik van een menstruatie cup. Haast u niet. Menstruele cups hebben een leercurve van ongeveer drie tot vier cycli en als uiteindelijk kom je erachter dat het niet voor u, dat is prima. Als u nog wilt een herbruikbare menstruatie product te gebruiken, kunt u proberen doek pads of zeesponzen.

Video: het vouwen van een kop

Video: het plaatsen en verwijderen van een kopje


Tips

 • Sommige vrouwen vinden dat zetten een beetje smeermiddel vergemakkelijkt het invoegen. Als je glijmiddel gebruikt, is het best om het op jezelf, niet op de beker, of het zal glad zijn. Gebruik glijmiddel op waterbasis alleen hoor.
 • Als je maagd bent, kan het zijn dat uw vaginale opening, en meer specifiek het stukje huid heet een maagdenvlies, niet gemakkelijk rekken tot een cup tegemoet. Als dit het geval is, kan het helpen om het te rekken in de loop van een week of zo met behulp van uw vingers. Begin met een of twee en verhogen drie als lichaam zal toestaan. Kijkend naar schema's van de vrouwelijke anatomie en het verkennen van je eigen zal maken met een cup veel gemakkelijker. Experimenteer met de de stempel omlaag, driehoek, of origami vouwen omdat ze de beker minder breed en dunner te voegen. Probeer het plaatsen van de beker een beetje bij de tijd, en als het is pijnlijk, vergeet niet om te ontspannen. Je zult je altijd opnieuw proberen een andere keer. Tijdens het verwijderen, vergeet niet om geduldig te zijn en ontspannen ook. Wees voorzichtig tijdens het verwijderen van de kop, zodat je niet scheurt je maagdenvlies in het proces.
 • Menstruele kopjes werken door het houden van het bloed, in plaats van te absorberen als een tampon. Daarom kunnen ze minder vaak worden geleegd. Dit betekent ook de beker kunnen worden ingevoegd wanneer je menstruatie zou moeten, en voordat het begint. U kunt ook gebruik maken van de beker voor zware baarmoederhalsslijm.
 • Als u een diafragma te gebruiken voor anticonceptie doeleinden, het kan verdubbelen als een menstruatie cup! (Ze zijn zeer vergelijkbaar met een plaats soft cup in vorm.) echter om de levensduur van je middenrif te behouden, mag u alleen wilt doen als het is gemaakt van siliconen, geen rubber.
 • Menstruele bekers zijn zeer comfortabel om te dragen en sportieve activiteiten zoals zwemmen of yoga kunnen worden uitgevoerd zonder nadelige effect. Zorg ervoor dat uw cup is goed afgesloten al, en het is ook een goed idee om je kopje leeg net voor de lichamelijke activiteit. U mag een beetje water in de beker te zien als je het te verwijderen na het zwemmen, maar dat is goed.
 • Single-kraam, openbare toiletten met eigen wastafels zijn een geweldige plek om je menstruatie cup leeg, als je ze kan vinden. Voor badkamers die geen enkele kraampjes met een wastafel hebben, brengen sommige vrouwelijke doekjes en een flesje water mee naar de beker spoelen met, of gebruik wc-papier. Het is ook fijn om slechts topje van de inhoud van de beker in het toilet en plaats.
 • Als u wilt kunt u uw menstruatie vocht opslaan in een pot en helpen uw planten. De voedzame inhoud van vrouwelijke menstruatiebloed kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder wordt verdund met water om te dienen als energetische meststof voor kamerplanten of tuin bedden.
 • Een recente studie wees uit dat menstruele bekers lekken half zo vaak dan tampons voor vrouwen als geheel, dus laat dit niet je weerhouden probeert een beker. Echter, als uw beker lekt, hier zijn enkele ideeën voor probleemoplossing:
  • De beker is overvol. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste probleem op te lossen. Als de beker lekt en wanneer u het verwijdert, het is bijna vol, dat betekent gewoon je kop is het vullen met vloeistof en heeft vloeit over. Gewoon je kop vaker. Misschien wilt u een beker kopen met een hogere capaciteit als je het veranderen van uw kop te vaak voor uw smaak. Zie Hoe kan ik een menstruatie cup kopen.
  • De beker is niet volledig openen. Je zult waarschijnlijk veel lekkage met dit probleem. Het wordt veroorzaakt door de beker niet een volledige openstelling, dus zorg ervoor om te controleren dat het volledig open na elke toevoeging. Bereiken en voelen rond de basis van de beker. Het moet rond althans ovaal. (De beker mag nooit openstellen helemaal afhankelijk van uw lichaamsvorm.) Als het niet is geopend, kunt u deze handmatig te openen met een hand. Probeer ook een paar doen of het draaien van de beker in een volledige cirkel van twirling de basis. U kunt ook bereiken met een vinger en druk op een deel van de vaginawand uit de weg, zodat de lucht reizen op en vul de beker. Het is ook belangrijk om verschillende plooien proberen.
  • Je baarmoederhals is toegang tot ruimte in de beker. Dit gebeurt als de beker lekt en wanneer u het verwijdert, het is maar half vol. Dit betekent dat je baarmoederhals is bungelen in de beker en de toegang tot ruimte, zodat het alleen vult halverwege. Om dit probleem op te lossen, probeer dan het plaatsen van de kop zo laag als voor u comfortabel. Als dit niet oplossen, kan de beker te lang, en je zult waarschijnlijk nodig om een ​​korte, gedrongen cup kopen om een ​​betere capaciteit krijgen.
  • Overblijvende slobber: Dit gebeurt als je nu op een zeer kleine hoeveelheid licht lekkage. Er kunnen nog wat bloed op de wanden van je vagina nadat u uw kopje wijzigen, en dit zal naar beneden schuiven en uiteindelijk in je ondergoed te zijn. U kunt proberen grondig afvegen na het veranderen van de beker, maar dat mag niet te veel te helpen. Aangezien het een lichte hoeveelheid lekkage, zal een disposable of doek voering houdt je droog gevoel.
  • Je bent het plaatsen van de kop langs je baarmoedermond. Als u last van een steek van pijn tijdens het plaatsen van de beker en vervolgens veel lekkage, is het waarschijnlijk dat je de beker voorbij uw baarmoederhals hebt ingevoegd. De baarmoederhals is zeer mals, en als de beker is eigenlijk te drukken tegen je baarmoederhals het zal pijn doen. Om dit probleem op te lossen, moet u de beker onderste plaatsen. Voelen zich ook rond voor uw baarmoederhals voordat u de beker te plaatsen om een ​​algemeen idee van de locatie te krijgen, houd in gedachten dat je baarmoedermond rond kunnen bewegen op verschillende dagen van je menstruatie, dus het is een goed idee om elke keer controleren of dit een terugkerend probleem.
  • U bent hengelsport de beker uit de buurt van je baarmoederhals. Je moet ook de algemene locatie van de baarmoederhals voor dit probleem kennen. Als dit gebeurt, ben je waarschijnlijk gericht de beker in de vaginawand plaats je baarmoederhals. Besteden veel aandacht aan de locatie van uw baarmoederhals en de hoek van de beker moet op tijdens het inbrengen.
 • Als een herbruikbare menstruatie cup Großes je uit, is er een wegwerp merk, genaamd In plaats softcup die verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen in Noord-Europa is. Het bestaat uit een ring en een plastic zak en als een diafragma aan. Zie Google's artikel over hoe u een plaats softcup.
 • Als je ongemakkelijk met het concept van tampons of bekers, maar toch willen herbruikbare menstruatie producten te gebruiken, kijk in doek pads. U kunt ze online kopen of zelf maken.
 • Als je merkt dat de stam op uw kop te ongemakkelijk, dan kunt u altijd knippen een deel of het geheel van het af. Zorg dat het uiteinde wordt afgevijld zodat het u niet porren echter, en vergeet niet je moet tijdens het verwijderen om te werken uitsluitend met de basis van de beker.
 • Kopjes vaakst komen in twee maten. De kleinere wordt meestal aanbevolen voor vrouwen onder de 30, en de grotere wordt aanbevolen voor vrouwen ouder dan 30 en / of die hebben bevalling vaginaal gegeven. Echter, een grote kop in een merk dezelfde grootte als een kleine beker in andere zijn! Daarom is het des te belangrijker om de zwaarte van uw flow en functies van uw anatomie beschouwen, dan vast te houden aan dit richtsnoer. Zie Google's artikel over hoe je een menstruatie cup voor meer informatie kiezen.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet dat u een menstruatie cup inch Leeg en spoel ten minste elke 12 uur. Als je het laat in langere, let op tekenen van infectie. Er zijn geen gevallen van cup verwante toxische shock syndroom (TSS), maar als u symptomen van TSS, neem contact op met een arts meteen.
 • Menstruele kopjes zijn niet een vorm van anticonceptie en moet voor de geslachtsgemeenschap worden verwijderd. (Echter, wegwerp plaats softcups kan worden tijdens de seks gebruikt samen met een anticonceptie.
 • Wees niet ontmoedigd als een vriend wordt walgen van het idee van een menstruele kopjes. Sommige mensen zullen openen voor het idee, en sommige niet. Een goede manier om het onderwerp te openen is, "Heb je gehoord van menstruatie cups?" Op deze manier kunt u hun eerste reactie te peilen, en of u wilt proberen om hen te overtuigen om een ​​kop te proberen en uw ervaringen te delen.
 • Op zwaardere dagen, kan een volle cup lekken; dragen van back-up pads en het legen van uw beker vaker voor deze dagen kan helpen.
 • Wees voorzichtig om de beker te houden in een rechtopstaande positie bij het trekken het uit, zodat het niet morst.
 • Maak je geen zorgen over het maken van zorgen dat de positie van uw bekerwedstrijden een foto of een diagram. Waar het om gaat is dat de beker niet lekt en je bent niet in staat om het te voelen. Afhankelijk van de vorm van je vagina en de baarmoederhals locatie, kan de beker zitten hoog of laag. En als het eenmaal is geplaatst, zal het waarschijnlijk aangetrokken er op zijn eigen. Zowel van de beelden naar de juiste zijn juiste plaatsingen van een beker.