Wkanl

Hoe maak je een douche nemen met een nieuwe tattoo

Zorg voor een nieuwe tattoo goed voor de eerste paar weken is cruciaal voor het behoud van het uiterlijk en de gezondheid van het kunstwerk. Door de manier waarop de inkt wordt aangebracht, een nieuwe tatoeage is een open wonde, en moet deze goed te genezen. Onjuiste zorg kan leiden tot littekens of verlies van pigment. Tattoo nazorg is een multiple-stap-proces, maar een belangrijk element in dat proces is het leren hoe je een douche nemen met een nieuwe tatoeage. Douchen zal juist helpen je tattoo genezen snel en zijn uiterlijk te behouden.

Stappen

Hoe maak je een douche nemen met een nieuwe tattoo. Verwijder het verband door de tatoeëerder toegepast.
Hoe maak je een douche nemen met een nieuwe tattoo. Verwijder het verband door de tatoeëerder toegepast.
 1. 1
  Verwijder het verband door de tatoeëerder toegepast. Na het afronden van uw tatoeage, zullen de meeste kunstenaars het gebied wassen met milde zeep, breng een antiseptische zalf, en bedek je tatoeage met een verband om infectie te voorkomen. Afhankelijk van de grootte van uw tatoeage, kan dit verband zijn gaas, medische zwachtelen, of zelfs plastic wrap.
  • Deze bandage na 4 tot 6 uur worden verwijderd. Hierdoor kan uw huid ademen, wat essentieel is voor de genezing van de tattoo's. Douchen met deze pleister nog op zijn plaats kan de bandage genieten en houd teveel water tegen je tattoo.
 2. 2
  Reinig uw tattoo met milde zeep en water. Na het verwijderen van het verband, zal uw tatoeage waarschijnlijk bedekt worden met lijm, zalf, en gedroogd bloed. Dit mengsel moet worden weggewassen voordat je douche.
  • Gebruik een zeer milde zeep (zoals vloeibare handzeep of afwasmiddel) en water om de tatoeage te reinigen. Gebruik alleen uw vingers om masseer de zeep op uw huid en niet met een doek en niet schrobben - dit kunt eenvoudig je huid en resultaat schuren in littekenvorming. Dep het gebied droog met een doek wanneer u klaar bent.
 3. 3
  Neem een douche met uw nieuwe tatoeage. Voor de eerste week of zo - en vooral de eerste dag - na het krijgen van je nieuwe tattoo, moet u bepaalde regels te volgen in de douche.
  • Run je douche met koud of lauw water. Dit is nuttig om 2 redenen: het voorkomt dat de stekende pijn die warm water zou veroorzaken op uw verse tatoeage, en het voorkomt dat je poriën van het openen te breed. Warm water zorgt ervoor dat de poriën van uw huid te openen, wat kan leiden tot verlies van pigment. Als extra voorzorgsmaatregel, overwegen stromend koud water indirect over je verse tattoo voor de laatste 30 seconden van uw douche om je poriën te sluiten.
  • Sta niet toe dat de stroom van water om uw getatoeëerde huid direct raakt. Bij het spoelen, laat het water wassen over je tattoo indirect. Dit zal helpen littekens of rimpelen van de huid te voorkomen.
  • Neem een ​​zo kort douche mogelijk. Je tattoo zal beter genezen als het minimaal wordt blootgesteld aan stoom, water en zeep. Houd uw getatoeëerde huid uit het water zo veel mogelijk tijdens de douche.
 4. 4
  Droog af na het douchen met je tattoo. Na het douchen, moet je je tattoo droog zo snel mogelijk. Met een schone handdoek, dep je getatoeëerde huid droog. Gebruik geen wrijvende beweging, en niet toestaan ​​dat je tattoo om langzaam de lucht drogen. Droog de rest van je lichaam zoals gewoonlijk.

Tips

 • Totdat de verse tatoeage is volledig genezen, vermijd het onder te dompelen volledig in het water, dit betekent dat het vermijden zwemmen of het nemen van baden. Als een bad is de enige manier waarop je in staat bent om jezelf te wassen, neem een ​​zo kort bad mogelijk.

Dingen die je nodig hebt

 • Zeep
 • Water
 • Handdoek