Wkanl

Hoe kunt u uw lichaamsvorm te bepalen

Het bepalen van uw lichaamsvorm is vaak de eerste stap in het leren hoe te kleden op een manier die maakt je lichaam er zijn best. Bijna elke vrouw heeft probleemgebieden ze zou willen dekken, evenals positieve eigenschappen ze zouden willen pronken. De behandeling van uw vorm kunt u de mogelijkheid om een ​​beter begrip van wat deze gebieden zijn, die later zal toestaan ​​om te leren over dressing om uw figuur flatteren krijgen.

Stappen

Hoe kunt u uw lichaamsvorm te bepalen. Letten op waar je gewicht.
Hoe kunt u uw lichaamsvorm te bepalen. Letten op waar je gewicht.

Onderzoek je lichaam

U kunt veel leren van simpelweg de vorm en verhoudingen van je lichaam bestuderen.

 1. 1
  Letten op waar je gewicht. Elke instantie type is snel aankomen in een bepaald gebied, bijvoorbeeld de dijen of maag. Weet waar je gewicht vaakst voor aanwijzing jezelf over je vorm.
 2. 2
  Ga voor een spiegel, terwijl het dragen van zo weinig mogelijk. Kleding kan maskeren jouw vorm, waardoor het moeilijker voor u om een ​​nauwkeurig beeld van je rondingen te krijgen.
 3. 3
  Focus op de vorm van je romp, met bijzondere aandacht voor de contouren die zich uitstrekken van het dunste deel van je taille tot je ribbenkast en heup lijn. Verder onderzoek van deze contouren tot je ze duidelijk kunt visualiseren in je geest.
 4. 4
  Bepaal welke delen van je lichaam zijn grootste en welke smalste zijn. Merk op je schouders, borst, taille, heupen en dijen. Bepaal welke aansluiten contouren zijn curviest, en die rechtste zijn.
 5. 5
  Noteer uw "probleem" gebieden. Bepaal welke delen van je lichaam je hebt de moeilijkste tijd vleiend. Bijvoorbeeld, zou dit kunnen betekenen brede schouders of dikke dijen.
 6. 6
  Nota van uw positieve eigenschappen. Bepalen wat uw beste troeven zijn. Dit kan onder meer slanke armen of benen, of een uitgebalanceerde set van bochten.

Neem uw buste meting

Als je moeite visualiseren contouren van uw lichaam hebt, neem je metingen en die te gebruiken om te bepalen welke delen van je lichaam zijn de breedste en dunste. Begin met uw buste, die u zal helpen bepalen hoe groot je bovenlichaam is.

 1. 1
  Ga voor een passpiegel.
 2. 2
  Wikkel een zachte doek meetlint rond het breedste deel van je borst. Houd het meetlint parallel aan de vloer.
 3. 3
  Plak een duim onder het meetlint om jezelf te voorkomen trekken te strak.
 4. 4
  Breng de uiteinden van het meetlint bij elkaar in het midden voorkant van je lichaam.
 5. 5
  Kijk in de spiegel om het aantal inches lezen, of zorgvuldig kijken neer op het nummer zonder het meetlint verplaatsen of bijstelling van je houding.

Neem uw taille meting

Dit is de tweede van uw basis-metingen, en vaak helpt bij het bepalen hoe groot je buik is.

 1. 1
  Ga voor een passpiegel.
 2. 2
  Vind het smalste deel van je taille, bekend als uw "natuurlijke taille." Buig langzaam naar rechts of links, terwijl in de spiegel kijken. Let op het gebied draagt ​​uw kant vouwen als je voorover buigt, meestal direct onder je ribbenkast.
 3. 3
  Wikkel een zachte doek meetlint rond je taille, waardoor de tape parallel aan de vloer. Niet "zuigen" of houd je adem. Houd uw rug en buik ontspannen.
 4. 4
  Plak een duim onder het meetlint om jezelf te voorkomen trekken te strak.
 5. 5
  Breng de tape meten samen in uw midden vooraan.
 6. 6
  Lees de meting door te kijken naar het nummer in de spiegel, of door voorzichtig kantelen van je hoofd naar beneden zonder dat het veranderen van je houding.

Neem uw heup meting

Uw heup meting is de derde en laatste fundamentele je nodig hebt. Weten uw heup meting kunt u bepalen hoe groot of klein uw onderlichaam is.

 1. 1
  Ga voor een full-length spiegel met je voeten dicht bij elkaar.
 2. 2
  Wikkel een zachte doek meetlint rond het breedste deel van je heupen. Dit is meestal het gebied waar je heup botten zich bevinden. Houd het meetlint parallel aan de vloer.
 3. 3
  Steek je duim onder het meetlint om jezelf te voorkomen trekken te strak.
 4. 4
  Breng de uiteinden van het meetlint bij elkaar voor je.
 5. 5
  Lees de meting in de spiegel, of kijk naar beneden naar het nummer zonder los je grip.

Vergelijk uw metingen om de verschillende lichaamstypen

Zodra je jouw vorm hebt bestudeerd en kennen uw metingen, vergelijk ze tegen de fundamentele kenmerken van de vijf meest voorkomende typen lichaam. Bepaal welke omschrijving uw functies beste past om te bepalen welke vorm je lichaam behoort.

 1. 1
  Denk aan de primaire functies van de appelvorm. Apple vormen in gewicht in de buik, achter, en het gezicht. Deze cijfers hebben meestal een groot bovenlichaam, compleet met grote schouders, borst en taille. De heupen zijn slank en de benen zijn slank.
 2. 2
  Denk aan de primaire kenmerken van de peer of driehoek vorm. Peer vormen meestal gewichtstoename in de achter-of dijen. Deze vrouwen hebben bredere heupen en dijen, maar hebben meestal een kleine buste en taille. Veel peer vormen hebben heupen die breder zijn dan hun schouders te meten. Sommige hebben ook korte, volledige benen, maar slanke armen.
 3. 3
  Denk aan de zandloper of "8 frame" vorm. Zandloper vormen in gewicht evenredig in de heupen, dijen en borst. De buste en heupen zijn vergelijkbaar in verhouding, en de taille is erg smal, het creëren van opvallende rondingen. In feite kan de taille overal meet van 8 inch tot 12 inch kleiner dan de buste of heup.
 4. 4
  Denk aan de rechthoek, ook wel de "banaan" of "heerser"-vorm. Extra gewicht verzamelt rond de buik en rug regio. De taille, heupen, schouders en buste zijn meestal slank en tamelijk gelijke grootte. De taille moet ergens tussen 1 inch tot 8 inch kleiner dan de buste meten.
 5. 5
  Denk aan de omgekeerde driehoek of wigvorm. De omgekeerde driehoek vorm krijgt gewicht rond de schouders en de buste. Deze vrouwen hebben een volledige bovenlichaam met brede schouders en een grote buste. De taille is plat en de heupen zijn smaller dan de buste en schouders. Peer vormen hebben meestal een platte achterkant en slanke benen.

Tips

 • Hou van jezelf om wie je bent! Vergeet niet dat iedereen kan er goed uitzien - het is maar hoe je het bekijkt ze.
 • Als je nog een tiener, er rekening mee dat uw lichaamsvorm kan veranderen in de toekomst. Veel tieners hebben een rechthoek totdat ze beginnen te meer rondingen te ontwikkelen.
 • Merk ook op dat de veranderingen later in het leven, zoals het hebben van kinderen, uw lichaamsvorm kan veranderen in de toekomst.
 • Veel vrouwen niet perfect passen binnen een vorm van het lichaam. Zo kan je de buste en heupen van een peervorm hebben, met een iets grotere maag dan een strikt peervorm heeft. Wees voorbereid op kleine variaties zoals deze en pas je stijl nodig heeft gepast.
 • Vraag een expert als je nog niet zeker bent. Zoek een kleermaker of een boetiek die een dimensionering specialist heeft. Kunnen zij in staat om u te helpen erachter te komen uw vorm.

Dingen die je nodig hebt

 • Passpiegel
 • Zachte doek meetlint