Wkanl

Hoe zich te ontdoen van een stalker

Als u dit soort problemen als iemand voortdurend je volgt, draaien onverwacht in tal van plaatsen, het verzenden van overvloedige e-mail of sms-berichten, het verzenden van beledigende of verontrustende post posten, waardoor bedreigende en / of beledigende telefoon berichten, etc. hebben, dan kan je goed een probleem met een persoon stalking u, om welke reden. Hier zijn een aantal overwegingen in gedachten te houden om jezelf veilig te houden en om jezelf te bevrijden van de gewraakte stalking gedrag.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van een stalker. "Met afstand om jezelf te beschermen" Als u vermoedt dat u kan worden gestalkt, houdt een aanzienlijke afstand tussen u en de vermoedelijke stalker.
Hoe zich te ontdoen van een stalker. "Met afstand om jezelf te beschermen" Als u vermoedt dat u kan worden gestalkt, houdt een aanzienlijke afstand tussen u en de vermoedelijke stalker.
 1. 1
  "Met afstand om jezelf te beschermen" Als u vermoedt dat u kan worden gestalkt, houdt een aanzienlijke afstand tussen u en de vermoedelijke stalker. Merk op dat je niet hoeft te hebben bewijzen iemand is een stalker om jezelf te beschermen op deze manier, maar een vermoeden. Het dragen van een redelijke schoeisel zal toelaten het meest snel weg om van een vermoedelijke stalker en zal de kans op struikelen of vallen te verminderen. Probeer op zijn minst 25 yards of meters afstand van de verdachte. Zelfs tien meter kan je beschermen tegen ontvoerd of aangevallen als die afstand wordt gehandhaafd.
 2. 2
  Een register bijhouden van incidenten. Dit kan onder meer brieven, telefoon berichten, e-mails, "op de loer", of elk contact de stalker heeft geprobeerd te maken. Noteer de datum waarop elk contact heeft plaatsgevonden, en houd deze plaat op een veilige plaats. Indien mogelijk, kopieën maken en geef ze aan een vertrouwde familielid of vriend, of plaats ze in een kluisje. Dit kan gebruikt worden als bewijs als u nodig hebt om de politie te raadplegen.
 3. 3
  Altijd staat romantisch of sociale afwijzingen duidelijk. Te reageren met opmerkingen als: "Ik ben niet geïnteresseerd in een relatie / zijn vrienden met u op dit moment," of "Ik ga met iemand anders," kan een persoon om te geloven dat je zou dateren of zijn vrienden met hen te leiden, als de timing gelijk hadden of als ze blijven drukken op de kwestie.
 4. 4
  Waarschuw de dader duidelijk. Vertel de stalker in zo weinig mogelijk woorden dat ze niet welkom zijn om u te contacteren. "Mij niet meer op te nemen." Niet bezighouden met langdurige dialoog met de vermoedelijke stalker. Reageer nooit op een van de contacten van de vermoedelijke stalker weer. Je doel is om de stalker dat hun acties zijn pesterijen en waarschuw hen nooit om contact met u vanaf dat moment op de hoogte. Wat je zegt moet geloofwaardig zijn. Kan er een kans dat de dader kan ophouden te zijn. Later wordt geregistreerd hoe en wanneer je gaf de waarschuwing samen met eventuele toekomstige incidenten.
 5. 5
  Te negeren en niet reageren op verdere poging tot interactie. Uw stalker kan proberen om doelbewust RILE u door het maken van provocerende reacties als hij of zij dicht genoeg om u of berichten gebruikt om dit te doen. Elke reactie, zelfs een negatieve voedt alleen in de stalker's overtuiging dat hij 'steeds' aan u. Wees sterk en houd wandelen of te weigeren om op dat recall knop. Druk niet op antwoord. Gewoon negeren de reacties - anders, je olie op het vuur. Als de stalker is een ex, kan het helpen om te lezen hoe je een controlerende of manipulatieve relatie te beëindigen.
 6. 6
  Probeer nooit om te redeneren met of sussen van een stalker. Dit versterkt alleen maar zijn / haar overtuiging dat zijn / haar tactiek werkt.
 7. 7
  Houd altijd een mobiele telefoon op je, indien mogelijk. Een telefoon die beelden en gesprekken kunt opnemen is een plus.
 8. 8
  Houd alarmnummers op uw mobiele telefoon en in verschillende delen van uw woning, evenals uw voertuig.
 9. 9
  Verander uw contactgegevens, inclusief e-mailadressen en telefoonnummers. Dit maakt het veel moeilijker voor je stalker om berichten achter te laten voor u maken.
 10. 10
  Een andere optie is om een nieuw telefoonnummer en e-mail te krijgen, geef het alleen aan vertrouwde personen, en laat uw huidige telefoon-en e-mailaccount om berichten van uw stalker opnemen. Voor een niet gewelddadige stalker, kan de mogelijkheid om berichten achter te laten hen inhoud dat er geen echte interactie proberen te maken. U kunt deze berichten als bewijsmateriaal gebruiken, als u besluit om juridische actie voort te zetten. Als u zich ongemakkelijk te luisteren naar of het lezen van de berichten te voelen, hebben een vertrouwde vriend of familielid scherm en ze op te nemen.
 11. 11
  Informeer iedereen over uw situatie en de identiteit van uw stalker, indien bekend. Stalkers gedijen op geheimhouding en privacy. Houd uw familie, vrienden, buren en werkgevers om niet om uw persoonlijke informatie uit te geven, ongeacht de onschadelijkheid van het verzoek of de identiteit van de vraagsteller. Houd iedereen om voorzichtig te zijn van elke individuele goeie rond uw buurt of plaats of tewerkstelling of poging tot toegang tot uw werkplek te krijgen.
 12. 12
  Op uw werkplek, uw telefoontjes gescreend, en niet open enveloppen waarvan het adres van de afzender die u niet herkent. Heb onverwachte pakketten niet openen. Open nooit anonieme mail.
 13. 13
  Overweeg dan om een account en een kluisje bij een bank die u niet regelmatig betuttelen, die kopieën van alle documenten die betrekking hebben op de stalking gedrag, belangrijke persoonlijke en financiële papieren, paspoort, sociale zekerheid en verzekeringen informatie, en andere vitale informatie bevat die u toegang in geval van nood.
 14. 14
  Uw mail prive houden. Krijg een postbus als u bezorgd bent dat iemand gemakkelijk toegang tot uw persoonlijke gegevens kan krijgen.
 15. 15
  Het opzetten van een wachtwoord of foto-ID systeem op al uw accounts (bankkaart, nutsbedrijven, etc.)
 16. 16
  Volg de stappen in hoe om te voorkomen gestalkt op social media. Dit voorkomt dat de stalker van bespioneren en het uitzoeken waar je bent en wat je doet. Zorg ervoor dat u al uw social networking website informatie op "prive" en alle pogingen om de stalker te blokkeren van toegang tot uw gegevens.
 17. 17
  Maak de veiligheid thuis een prioriteit. Installeer veiliger deursloten. Maak uw ramen en deuren inbraakwerend. Installeer de veiligheid verlichting en een beveiligingssysteem. Zet uw indoor verlichting op een timer systeem. Een hond (of zelfs een "voorzichtig zijn van hond teken ') is een afschrikmiddel voor thuis invasies. Vraag de politie om regelmatige check-ups van uw woning te doen.
 18. 18
  Als u woont in een appartement of flat, een verblijf op de tweede verdieping of hoger, indien mogelijk.
 19. 19
  Verhuizen tijdelijk. Als u het gevoel dat uw huis wordt in de gaten gehouden, ergens anders verblijven, zoals het huis van je ouders, de thuisbasis van andere familieleden of met vrienden. Als u uit de buurt van familie wonen en nog niet solide vriendschappen gemaakt in je nieuwe stad, advies inwinnen van een campus counselor of van de lokale politie als voor wat respijt alternatieven of om wat extra check-ups op uw eigendom aan te vragen.
 20. 20
  Als je moet bewegen, probeer zo onder de radar mogelijk te maken. Huur een verhuiswagen die geen bedrijfslogo's, als een stalker zou kunnen contact opnemen met dat bedrijf om informatie over u te krijgen. U kunt ook uw bezittingen te verplaatsen naar een opslagplaats die onder een postbus-adres of de naam van een derde, totdat je je veilig voelt om ze te claimen.
 21. 21
  Probeer te vermijden om alleen te zijn, als je kunt. Een stalker heeft meer kans om interesse verliezen als ze zien dat je altijd gezelschap.
 22. 22
  Vermijd vastzit aan een algemeen rooster zoveel mogelijk. Ga niet naar hetzelfde tankstation, restaurant of supermarkt en ga niet op dezelfde tijden. Als je beweegt, doet u dit op verschillende tijden en op verschillende routes, of deelnemen aan een alleen voor leden sportschool. Neem uw veiligheid serieus en verantwoordelijk over uw veiligheid behoeften. Denk vooruit en wees bewust van alles om je heen te allen tijde. Het kan ook helpen om te lezen Hoe een ontvoering poging te dwarsbomen.
 23. 23
  Als u kinderen hebt, zorg ervoor dat ze altijd worden begeleid van en naar school en activiteiten. Verwittig de school van uw kinderen (en) niet te geven een van uw gegevens, en hen een lijst van personen die zijn toegestaan ​​om uw kinderen ophalen. Vraag het personeel om dat iedereen op die lijst te bieden foto-ID om hun identiteit te valideren vragen. Als je niet kan ophalen van uw kinderen, contact opnemen met de school om hen te laten weten precies wie zal ze op te pakken. Indien nodig, ervoor zorgen dat uw kinderen en iedereen die je vertrouwt om af te halen kent een "geheime woord." Als de persoon die komt voor de kinderen niet kent het geheime woord wanneer gevraagd (door de kinderen), dan zijn ze niet met hem / haar.
 24. 24
  Beveiligen en beschermen van uw huisdier (en). Sommige stalkers, als zij niet in staat zijn om toegang tot je wint, zal zich richten op uw dieren. Laat geen huisdieren buiten de machine (ook in een omheinde tuin), en geen huisdier deuren niet. Hebben contact informatie voor dierlijke boarding woningen en no-kill schuilplaatsen, in geval van nood als u niet in staat om een ​​goede verzorging van uw huisdier (en) te nemen zijn.
 25. 25
  Vermijd contact met familie, vrienden en andere relaties van de stalker helaas, kunnen deze personen vrijwillig of onbewust informatie over u aan de stalker, zoals nieuwe adressen of contactgegevens.
 26. 26
  Wees zelfverzekerd. Dit betekent dat het handhaven van een air van zelfverzekerdheid, houdt je hoofd hoog en lang lopen en met een doel. Stalkers hebben meer kans om te blijven als ze zien dat angst weerspiegeld in je lichaamstaal - dus kijk deze zorgvuldig door en houd je lichaam reacties traag, gemeten en kalm.
 27. 27
  Hulp zoeken. Onderzoek online of neem contact op met uw plaatselijke politie voor verwijzingen naar stalking meldpunten / begeleiders. Als je op school, ga en zie een leraar, een begeleider of de opdrachtgever onmiddellijk en leg de situatie uit. Als je aan de universiteit of hogeschool, de hulp inroepen van de campus veiligheid of een vertrouwenspersoon. U kunt ook overwegen om rechtstreeks naar de politie en de rapportage van het incident (s) en het hebben van een verslag opgesteld. Het zal in ieder geval toelaten om uw juridische mogelijkheden te verkennen en te verkrijgen wat advies over hoe om volgend handelen.
 28. 28
  Bereid een noodplan, dat u gemakkelijk kunt gebruiken in geval van een breuk in of een aanval. Je moet een plan in de plaats die u toelaat om jezelf te beschermen zo veel mogelijk. Hebben een veilige plek waar alle familieleden kunnen regelen om te voldoen in geval van nood (de locatie alleen bekend is bij een zeer vertrouwde familielid of vriend). Op deze veilige locatie, hebben voorraden nodig zijn in een 'vlucht kit' (geld, kleding, medicijnen enz.), alsook noodnummers voor politie, juridische bijstand, en misbruik / stalking hulp.
 29. 29
  Als u al eerder in eigen land betrokken bij uw stalker waren, probeer het volgende te vermijden: juridische bemiddeling, gezamenlijke therapie, gedeelde voogdij over kinderen, face-to-face kind uitwisselingen. Als u verplicht bent om oog in oog komt te staan ​​met de stalker (bij de terechtzitting) vrijwaren jezelf zoveel mogelijk. In de dagen voorafgaand aan en in het bijzonder na een verplichte openbare vergadering, extra alert op uw omgeving en veiligheid.
 30. 30
  Overweeg het dragen van pepperspray. Draag het op een correcte manier en vertrouwd te raken met de manier waarop het wordt gebruikt. Alleen overwegen het dragen van een vuurwapen als je een goede training in het gebruik en zijn in overeenstemming met vuurwapen wetten van uw staat. Houd in gedachten dat elk wapen dat je draagt ​​kan tegen u gebruikt worden tijdens een aanval. Dit is een onderwerp dat je moet bespreken met de rechtshandhaving en een misbruik / stalking counselor.
 31. 31
  Bespreken met de politie en mishandeling / stalking begeleiders de mogelijkheid van het verkrijgen van een huisverbod (TRO) of beschermende orde. Houd in gedachten dat een TRO of een Order of Protection is om de juridische procedure te starten en bij te staan ​​- het kan je niet fysiek te beschermen tegen een stalker die is geneigd geweld. Je moet verantwoordelijk zijn voor uw veiligheid zelfs met een TRO of OP op zijn plaats. Geweldloze en gewelddadige stalkers reageren verschillend op TRO en OP's, net als degenen stalkers die romantische / seksuele betrokkenheid met hun slachtoffers hebben gehad. Op basis van uw geschiedenis met de stalker en het gedragspatroon hij / zij heeft aangetoond naar u toe, onderzoek TROs te beslissen of het u zal helpen bij uw situatie of niet. Misbruik / stalking adviseur of advocaat slachtoffer kan je beter helpen bij het bepalen wat de beste opties voor uw situatie zijn.

Tips

 • Als je wordt bedreigd, een wapen dragen, zoals pepperspray, met u, te allen tijde.
 • Weten de locatie van de stalker, en waar ze zijn ondergedoken, zodat u de volgende keer weet, je een ontmoeting met hen, of ze zien.
 • Als je kinderen thuiskomen van school, houd ze uit de buurt van de stalker, en kennis van de politie, over wat de stalker, het doen is.
 • Denk aan het opnemen van de intimiderende telefoon berichten en ze af te spelen als onderdeel van uw uitgaande bericht, met commentaar zodat de stalker weet dat berichten die op uw eigen systeem uit te gaan op de openbare verslag
 • Zorg ervoor dat de plaatselijke autoriteiten of de politie te vertellen en zij zullen weten wat te doen.
 • Doe hetzelfde met tekstberichten, fwd ze aan zo veel mogelijk mensen met een passende verklaring, en voor e-mails, zodat de stalker weet dat al hun opmerkingen zullen op grote schaal worden gedeeld.
 • Pak altijd een pepperspray en een dikke metalen stok in het geval van een aanval.
 • Weet gezicht niet naar het gezicht van een stalker of je zou kunnen eindigen doden.
 • Zorg ervoor dat u weet wat de stalker doet. Toezicht op hun activiteiten, op een computer als je kunt, zodat je weet wat ze doen.
 • Uit te gaan van de staat.

Waarschuwingen

 • Vertrouw nooit een stalker die gaat iets ergs om je kinderen te doen. Anders, waken over hun schouder en vertel ze alles gaat wel goed.
 • Neem altijd een pepperspray met u te allen tijde op die manier is het makkelijker om niet te overvallen.
 • Weet gezicht niet naar het gezicht van een stalker of je zou kunnen eindigen steeds gedood.
 • Niet ergens gaan waar een stalker gaat worden, kan dit dingen moeilijk te maken voor u en het kan gevaarlijk zijn voor u.
 • Als u een bewijs of informatie over de stalker hebt wees niet bang om de politie te vertellen. Ze zullen je vertrouwen en vind de stalker.
 • Ga niet in de nacht en worden geconfronteerd met een stalker die is achter je. Vergeet niet, wordt overrompeld door iemand achter je loopt en het maken van bewegingen is genoeg voor iemand om de politie te bellen.
 • Er is geen zorgen te maken als een stalker je niet volgt, maar vergeet niet dragen zowel pepperspray en foelie en blijf uit de buurt van de aanvaller.
 • Als je wordt aangevallen of bedreigd kennis van de politie.
 • Laat je niet voor de gek houden als de stalker is achter u, in plaats aarzel dan niet om een ​​wapen te krijgen en sloeg hem of haar of aan te vallen hem of haar ermee.
 • Als hij of zij u stuurt een voice mail negeren en niet op de knop in een poging om hem te laten zien wie de baas is.
 • Lieg niet tegen niemand over de situatie heb je jezelf in andere verdere actie kan worden ondernomen en kon je in de problemen.
 • Als dit stalker is dat ronduit vreemd en griezelig, bedreigen hem / haar terug. Laat ze weten dat ze niet de enige die kan bedreigend.