Wkanl

Hoe te waxen

Harsen is een effectieve methode voor het verwijderen van ongewenste haargroei in zowel grote als kleine gebieden. Harsen is een methode van ontharen, waardoor het gehele haarschacht wordt verwijderd onder het huidoppervlak. Het is een van de meest effectieve methoden voor tijdelijke ontharing. Er zijn vele soorten van waxen technieken. Warm waxen is effectiever dan de meeste andere waxen technieken en wordt meestal uitgevoerd in een salon. De basisstappen om warm waxen zijn:

Stappen

Hoe te waxen. Verwarm de wax in een warmer tot hij net is gesmolten.
Hoe te waxen. Verwarm de wax in een warmer tot hij net is gesmolten.
 1. 1
  Verwarm de wax in een warmer tot hij net is gesmolten.
 2. 2
  Toepassing warme wax op de huid met een kleine houten spatel.
 3. 3
  Plaats doek strip over wax en laat wax afkoelen.
 4. 4
  Nadat was afgekoeld en licht gehard trek de was in de tegenovergestelde richting van de haargroei.
 5. 5
  Zodra de strip wordt verwijderd, kan de hand druk worden toegepast op het gebied dat u hebt gewaxt om ongemak te minimaliseren. Het gebied wordt rood en gevoelig voor een paar uur.

Tips

 • Waxen is een van de meest effectieve methoden van ontharen omdat haar volledig uit de haarschacht in grote hoeveelheden. Na het waxen het 2-3 weken kan duren voor het haar teruggroeien.
 • Gebruik een pincet om eventuele verdwaalde haren te plukken.
 • Je haar moet lang zijn de eerste keer voor de was te kunnen houden ten minste 1/8 inch. Probeer een van de koude wassen op de markt als je een beginner bent.
 • Lichtjes poeder het gebied dat moet worden geboend. Het helpt de was te grip.
 • Verwijder de stukjes wax die achterblijven op de huid met een lichte body lotion. Als je de moed te verliezen na de was is toegepast, zal lotion helpen om de wax van je huid te krijgen.
 • Pijn ervaren is afhankelijk van de pijndrempel van elk individu.
 • Bijna iedereen die om ongewenst haar te verwijderen is een kandidaat voor het waxen. Het kan gebruikt worden om haar van grote of kleine gebieden, waaronder de snor, kin, wenkbrauwen, benen en bikinilijn te verwijderen.
 • Als je het geld hebt, is het een goed idee wassende gedaan door salon professionals om zo thuis waxen kan gevaarlijk zijn bij verkeerd gedaan.

Waarschuwingen

 • Waxen mag niet worden uitgevoerd op huid die geïrriteerd, verbrande of gebroken. Niet wax gebieden meerdere keren tijdens een sessie.
 • Het is zeer belangrijk niet om de was te warm om te voorkomen dat het branden van de huid hebben. Test de wax op je pols om te controleren.
 • Oververhitting van de was moet worden vermeden omdat het veroorzaakt de was verslechteren, waardoor de kwaliteit en het moeilijk te verwijderen uit de huid. Dit kan het haar te breken in plaats van verwijderen uit de dermal papilla. Ook de oververhitting is een gevaar voor brand en zal het brandgevaar verhogen.
 • Voorzichtigheid dient te worden betracht bij mensen met orale retinoïden. Wassende mag niet worden uitgevoerd totdat de behandeling met deze medicijnen is gestopt ten minste 6 maanden tot 1 jaar. Waxen, terwijl het nemen van deze medicijnen kunnen leiden tot het scheuren van de huid en mogelijke littekens. Personen met behulp van actuele retinoïden dient voorafgaand aan waxen de medicatie 3-4 weken stoppen om huidletsel en pijn te voorkomen. Dit komt omdat de retinoid verdunt de huid exfoliëren en corrigeren buitensporige puistjes en pukkels.
 • Bijwerkingen van een onjuiste methode van waxen zijn: pijn, folliculitis, littekens, hyperpigmentatie, hypopigmentatie, en ingegroeide haartjes.