Wkanl

Hoe om te stoppen met te zeggen dat ik niet weet

Hoor je jezelf zeggen: "Ik weet het niet" tot het punt waar je het gevoel dat mensen denken dat je een saaie, lege lei? Vele malen, mensen vallen in deze gewoonte uit luiheid of apathie. Hoe ziet u de gewoonte nu dat je meer levendige en betrokken voelen overwonnen? Dit artikel zal u voorzien van wat inspiratie!

Stappen

Hoe om te stoppen met te zeggen dat ik niet weet. Hoe vaak heb je het te zeggen?
Hoe om te stoppen met te zeggen dat ik niet weet. Hoe vaak heb je het te zeggen?
 1. 1
  Hoe vaak heb je het te zeggen? Houd een dagboek of logboek bij van hoe vaak u deze uitdrukking te gebruiken. Het hoeft niet te worden uitgebreid - slechts een of andere manier elke keer markeren. De rug op een notebook, in een kladblok, of wat voor u werkt.
  • Het idee is niet om een ​​of andere manier verschrikkelijk gevoel over jezelf, door te weten hoe vaak u dit gedrag, kunt u beide zich meer bewust van je woorden en bijhouden van uw succesvolle vooruitgang in de tijd.
  • Onthoud: focus op bewustwording van deze gewoonte... je hoeft niet om jezelf te straffen om dit patroon te doorbreken.
 2. 2
  Besluiten tot een vervanger frase vinden voor nu. Zeg tegen jezelf dat je niet zult zeggen: "Ik weet het niet" - tenzij je goed hebt geluisterd en echt niet weten. Probeer in plaats daarvan iets te zeggen - iets - anders.
  • Het kan nuttig zijn om te komen met verschillende uitdrukkingen om in plaats daarvan te zeggen, om uitglijden te voorkomen in het maken van een van de vervangende woorden steeds een gewoonte ook. Enkele voorbeelden zijn: "Hmmm." Of: "Ik weet niet zeker." Of, 'Misschien'. Of: "Wat denk je?" Of: "Ik wil graag meer weten over dat gehoord voordat ik verbinden tot een antwoord". In het laatste geval kan een vraag terug naar de persoon die ervoor zorgen dat ze een beetje meer na te denken over wat ze hebben gezegd, koopt u wat bedenktijd, ook!
 3. 3
  Erkennen dat het wordt gezien als lui, want het is lui. De persoon met wie je praat zal direct weten dat je gewoon niet wilt nadenken over wat ze hebben gezegd, of dat je niet eens geïnteresseerd in een gesprek met hen. Zodra je zegt "I dunno," u het gesprek hebt gedood. Waar komt de andere persoon te gaan met dat? Heeft hij / zij uitleggen wat het ook is dat "je dunno"? Je zou het onbeleefd vinden, waarschijnlijk. Net zo onbeschoft als het afsluiten van het gesprek met "I dunno."
  • Als je echt niet weet wat te zeggen over het onderwerp, waarom niet zeggen: "Ik ben niet comfortabel te praten over dat op dit moment (je kunt volgen met 'Ik weet niet genoeg over het" of "Ik heb niet tijd gehad om erover na te denken door middel van "). Kunnen we praten later of erover praten morgen / volgende keer?"
 4. 4
  Luister actief. In plaats van na te denken over andere dingen, staren in de ruimte, of het uitzoeken wat je wilt praten over volgend, probeer echt te luisteren naar uw gesprekspartner. Stel een vraag of twee over wat hij / zij 's zeggen - alles is goed. Probeer het, "Is dat zo? ' als je merkt dat de andere persoon lijkt te zijn voor u klaar om iets te zeggen. Daarnaast overwegen vragen te stellen die u helpen te leren. Bijvoorbeeld:
  • "Dus wat denk je over het plot van de film?" "Ik ben niet zeker of ik begrijp waarom X koos Y. doen Wist je vangen dat? '
  • 'Wat weet je over dat schatje in Calculus? " "Niet veel.. wist niet dat hij zeggen dat hij uit Nebraska?"
  • "Waarom was Tamara zo boos gisteravond?" 'Heb je haar vragen? Ze liep recht op mij! "
  • "Zack, wat heb je voor vraag 3?" "Ik had moeite, juffrouw Sanchez. Had ik moeite te begrijpen wat Hamlet hier bedoeld wordt..." (U laten zien dat je hebt nagedacht over het werk, en je leraar zal waarschijnlijk niet geven u een harde tijd. Luister aandachtig naar de zucht van verlichting van andere studenten om je heen!
 5. 5
  Denk na over wat je wordt gevraagd. Als u niet direct een antwoord hebben, in plaats van te zeggen "Ik weet het niet," in plaats, net pauze. Denken. Als je echt perplex, smeek pardon uw gesprekspartner door iets te zeggen als: "Weet je wat. - Ik denk niet dat ik ooit echt over nagedacht tot nu toe" Althans dit laat je partner weten dat je hem of haar gehoord, en dat je actief na te denken over de vraag in plaats van alleen automatisch knallen uit met "I dunno."
 6. 6
  Herroepen indien het uit komt. "Recant" betekent "neem het terug". En laat je niet zenuwachtig over. Als je flappen uit de onnadenkende "I dunno," maar meteen zeggen: "Wacht... Ik denk dat... Laat me denken over die voor een tweede." Neem het gewoon terug. Uw gesprekspartner zal zeer over, zeker als hij / zij denkt dat je wilt overwegen wat het ook is dat hij / zij zei. Niets is beter in een gesprek dan het maken van de andere persoon het gevoel alsof je denken wat ze over praten is erg belangrijk en de moeite waard denken voorbij.
 7. 7
  Accepteer dat het reageren op mensen met "ik weet niet" is een slechte gewoonte en zal enige tijd om te breken te nemen. Wees niet te hard voor jezelf als je merkt dat je nog zeggen dat het van tijd tot tijd. Lees Google's artikel over hoe je een gewoonte voor meer ideeën te breken.

Tips

 • Als je een jong persoon, je over het algemeen niet weten of begrijpen de wereld bijna even goed als wanneer je volwassen bent. Dat is OK - je wijsheid en ervaring om naar uit te kijken. Gewoon niet blijven zeggen 'ik weet het niet "wanneer, zelfs als een jong persoon, je bent niet stom of dom!
 • Wees niet bang om te zeggen dat je niet weet of je echt niet weet - maar niet alleen terugvallen op de uitdrukking voor elke gelegenheid.
 • Niet hard voor jezelf zijn als je af en toe een tegenslag. Dat is een normaal onderdeel van het proces van het ongedaan maken van de gewoonte.
 • Geef jezelf wat tijd om dit te bereiken.

Waarschuwingen

 • Laat je niet in de gewoonte van nooit toegeven dat je iets niet weet. Gematigdheid en inzicht zijn de sleutel.