Wkanl

Hoe maak je een Zen-houding van een break-up te nemen

Het hebben van een Zen-houding over een break-up, vooral na een frisse splitsing, lijkt bijna onmogelijk. Ongeacht wie brak het af, kan de sterke stijging van emoties, het gevoel van verlies en eventueel de spijt van hoe het eindigde je hebt het gevoel angst geteisterde en helemaal gestrest. Je hoofd weet dat freaking out zal niet helpen je verder gaat, maar je hart is iets heel anders te zeggen. In plaats van overweldigd door emoties en het rijden van depressie weg, proberen om een ​​meer vreedzame, Zen aanpak van de break-up. Het is misschien niet gemakkelijk, maar met de tijd en de praktijk kunt u ook een hoger niveau te bereiken en uiteindelijk voel me veel beter.

Stappen

Hoe maak je een Zen-houding van een break-up te nemen. Onderzoeken waarom je brak met en mededogen.
Hoe maak je een Zen-houding van een break-up te nemen. Onderzoeken waarom je brak met en mededogen.
 1. 1
  Onderzoeken waarom je brak met en mededogen. Het is vrij standaard na een breuk te zetten op de roze bril en al de perfecte aspecten van de relatie te zien, terwijl het niet merken wat was verre van ideaal. Verbijstering bij het verlies kan ertoe leiden dat u om onderdak te zoeken in gemeenplaatsen en overtuigingen die het beste van je ex en de relatie die je ooit had laten zien. Echter, naarmate de tijd verstrijkt, wat haarscheurtjes verschijnen, te laten door een paar ontevreden herinneringen. In dit stadium is het tijd om te beginnen concentreren op de echte redenen waarom de twee van jullie uit elkaar, zodat u vrede kunnen zoeken te midden van de onrust. Voorkomende redenen voor het einde van een relatie zijn:
  • Te veel argumenten. Ruzie en het niet eens met iemand op een dagelijkse basis kan een tol niet alleen op de relatie te nemen, maar ook op uw psyche en eigenwaarde. Terwijl sommige koppels voeden met de opwinding van ruzie en vervolgens de daaropvolgende maken up, de meeste mensen worden uitgeput en afleiden van andere aspecten van het leven.
  • Geen geestelijke of fysieke aantrekkingskracht. Met het oog op een gezonde, evenwichtige relatie moet je nodig hebt om zowel lichamelijk als geestelijk (of cerebrale) aantrekkingskracht hebben. Overtuigend jezelf te blijven met iemand op basis van uiterlijk of persoonlijkheid alleen kan alleen neemt u tot nu toe en uiteindelijk zult u afwijken van de relatie. Echter, als je voelde het aan beide kanten, maar je partner niet je moet niet vergeten dat je verdient te zijn met iemand die zowel mentaal als fysiek aangetrokken tot jou.
  • Relatie timing was uitgeschakeld. Misschien is uw schema of zijn of haar schema was te hectisch of een van jullie moesten verhuizen naar een andere stad - een van beide manier, scheduling en locatie problemen kunnen vaak problemen in een relatie veroorzaken. In plaats van wentelen in de break-up, neem het voor wat het is - een pauze. Geef je verdriet aan een hogere macht en beschouwen de relatie met een mogelijkheid in de toekomst. Als het was bedoeld om te zijn zul je elkaar weer vinden.
  • Iemand bedrogen. Valsspelen is de enorme rode vlag in een relatie. Als je de persoon die afgedwaald waren, begrijpen dat je eerst moet hebben gebroken het af met de andere persoon in plaats van het verraden van de relatie. Echter, wat er gedaan is gedaan en je moet bewegen op wat er ook gebeurt. En, als je degene die werd onrecht aangedaan waren, probeer te onthouden dat je niet zou willen om je liefde toevertrouwen aan iemand die romantiek in de armen van een ander zou zoeken, terwijl nog steeds in een relatie met jou - je beter verdient.
  • Het hele dating ding was een beetje een spel. Misschien niet voor jou, maar misschien voor je partner, of misschien wel allebei je nooit echt wist of je bedoeld om te blijven serieus begaan. Als een van jullie of allebei dacht deze relatie was alleen over het hebben van een goede tijd, dan is het waarschijnlijk dat een diepere verbinding nooit zou worden gemaakt.
 2. 2
  Geef jezelf de tijd om te rouwen. Het krijgen van een Zen-plek is het meest waarschijnlijk zal tijd vergen, maar dat is op zichzelf goed, want je bent jezelf toestaan ​​dan iets dat van waarde voor u in plaats van proberen te haasten naar een plaats van weer een goed gevoel te krijgen. Mensen die weigeren om de pijn van een break-up onder ogen hebben de neiging om rebound romances riskeren, waarin ze niet hebben gewerkt door de pijnlijke kwesties uit het verleden relatie en de neiging om hun pijn te projecteren en wil op de nieuwe partner, ging zelfs zover als aan de ex vervangen door de nieuwe persoon en niet het zien van de nieuwe datum voor wie hij of zij werkelijk is. Gun uzelf de rouwende ruimte, die soms zo pijnlijk als rouw een dierbare die is overleden zal voelen. Het is een verlies in je leven en de enige manier om uit te komen op het andere uiteinde met de gezondheid en vrede is om goed te treuren. Sommige psychologen geloven dat verdriet bestaat uit 5-7 etappes, waaronder:
  • Isolatie. Een tijd waarin je nodig hebt om alleen en reflectief te zijn. Typisch deze eerste fase materialiseert terwijl je nog een beetje in een staat van shock. Als je wilt om te mediteren, doe dat dan bij het doorlopen van uw fase van eenzaamheid.
  • Woede. Vaak zul je boosheid niet alleen in de richting van de andere persoon, maar ook op uzelf of misschien aan een omringende omstandigheden te voelen. Woede kan worden laten gaan door reflectie en disattachment maar je moet de woede eerst erkennen.
  • Onderhandelingen. Op dit punt kunt u proberen om de situatie onder controle te herwinnen door te denken over manieren waarop u zou het anders hebben aangepakt. Typische gedachten zijn: "Als ik alleen was meer aandacht besteden aan zijn of haar behoeften", of "Als ik alleen had hem gevonden grappiger."
  • Depressie of een gevoel laag. Bijna iedereen die een break-up ervaart kan een zekere mate van depressie of de blues voelen. Wees je bewust van hoe diep je depressie dips - als je wentelen voor meer dan een maand of twee en hebben gedachten van jezelf of iemand anders pijn te doen, je moet psychologische hulp inroepen. Wees extra alert als u al gevoelig voor depressies, in dat geval, zie de dokter na twee weken als je stemming niet wordt tillen.
  • Acceptatie. De fase waarin u zich op uw rust en accepteer de break-up is als je eindelijk kunt gaan.
 3. 3
  Beginnen aan gezond leven. Duik bomaanslag in een grote fles wijn, vergezeld van Ben en Jerry's ijs klinkt misschien als ideale manier om omgaan met een break-up, maar zal de suiker en alcohol alleen voel je crummier voelen. Bij het ervaren van de break-up slop, u wilt dat de endorfines beginnen pompen, zodat u kunt beter begint te voelen. Manieren om jezelf nieuw leven inblazen onder meer:
  • Sloot alle alcohol, suiker en vet voedsel in de bijkeuken. Dit klinkt misschien gek, maar je moet een schone voeding te eten om te beginnen fysiek voelen (en mentaal) beter. Gaan kopen en gezond voedsel en pak een echt cool, smakelijk gezonde voeding kookboek om mee te beginnen.
  • Hard tegen de sportschool. Oefening kan u helpen om de blues te veroveren, als oefening releases endorfines, die belangrijke "happy hormonen" die ons helpen om een ​​beetje meer helder denken en onderhouden van een zonniger kijk op het leven.
  • Houd goede vrienden dichtbij. Een middag zien van uw favoriete comedy film met een nauwe vriend kunt houden u van wentelen in verdriet. Ook praten het uit over het diner met een groep vrienden zal je eraan herinneren dat je geliefd en hebben een veilig systeem.
 4. 4
  Probeer ontspanningstechnieken. Diepe ademhaling en visualisatie kunt u die zen plaats en helpen herstellen van een harde break-up. Sommige soorten ontspanningstechnieken te verkennen omvatten meditatie, diepe ademhaling, visualisatie en brainwave audio. Oefen deze technieken wanneer je het gevoel angst kruipend op u of elke ochtend voordat je de dag worden geconfronteerd.
 5. 5
  Oefen loslaten van gehechtheid aan deze relatie. Van boeddhistische denken, het idee van gehechtheid en niet-gehechtheid is eveneens van toepassing op alle lagen van ons leven waar we onze hoop hebben gespeld te veel om iemand en moeten onszelf opnieuw te vinden, evenals het loslaten van de invloed van die persoon op ons leven. Besteed tijd aan het lezen over de ideeën van hechting en onthechting en zien hoe dit verder toe te passen op uw huidige pad. Met name:
  • Zie je gevoelens voor wat ze zijn - vaak manieren om onszelf te blokkeren van bewegen op, omdat het comfortabeler is om te wentelen in verdriet en lijden dan om de gevoelens te erkennen, maar dan laten gaan van die vertrouwde manier van omgaan. Uiteindelijk, waardoor jezelf te lijden is niet omgaan, het is pijn uw kansen op een volledig herstel.
  • Niet vasthouden aan de oude relatie. Als je dat doet, probeer je te houden aan het verleden, om iets bekends, maar nu illusoir.
  • Proberen te genieten van het moment te zijn in het moment.
  • Laten gaan, om geluk terug te laten binnen
  • Realiseer je dat loslaten neemt dagelijkse inzet en recommitment, het is niet bedoeld om gemakkelijk zijn, maar als je consequent bent, zal het uitlopen.
  • Leren om die negatieve momenten herkennen en ze te stoppen. Wanneer ze dreigen te overweldigen je, openlijk erkennen de gedachten en leid je gedachten in de richting van het loslaten. Stilstaan ​​bij het proberen om terug te krijgen wat is gegaan is een poging om bijgevoegde blijven, proberen om alleen controleren wat je kunt controleren - je eigen gedachten.
  • Stop rechtvaardigen. Laten gaan van de "als onlys" en "Ik kan niet leven withouts"; beseffen hoe destructief deze gedachten zijn, in dat ze fantasieën die beperken en gevangen u. Beginnen te geloven dat je sterk genoeg om de toekomst tegemoet en dingen doen om dit te laten zien aan jezelf, zoals het inschrijven in iets, het zien van uw vrienden of het allemaal te schrijven in een roman en het krijgen van het gepubliceerd hebt.
  • Sta jezelf toe om te groeien. Zie jezelf als een vloeistof - de persoon die je was toen daten je ex is gegaan. U bent nu overstappen naar een andere fase van je wezen, het realiseren van meer zelf-ontdekking en manieren om te blijven vinden van je ware zelf.
 6. 6
  Worden weer heel. Romantische liefde lijkt te suggereren dat we verstrikt en "wij twee zijn een". Niet alleen is deze instelling twee personen voor een mogelijke co-afhankelijke mash, het is gewoon niet realistisch. U niet voltooien van iemand anders, net zoals ze je niet voltooien. U bent geheel, aparte en echt wie er nog meer is in of uit je leven. Als u deze heelheid slip heb laten tijdens het uiteenvallen, opnieuw door te accepteren dat je niet nodig hebt om met iemand te zijn geheel. Liefde is niet over het redden van elkaar, het is over het vieren van elkaar wie we zijn en wie we houden het worden door onze eigen innerlijke verkenning en externe mededogen.
  • Behandel dit uiteenvallen als een leerervaring in hoe je mensen lichtvaardig te houden. Er is altijd een risico dat als je te vast, stik je. En terwijl er een risico dat een persoon te laten gaan kan nooit meer terug, het is beter dat ze de keuze maken om rond te blijven op basis van je werkelijk lief dan het gevoel gebonden aan u.
 7. 7
  Interactie met meer mensen. Wegwezen daar en de mensen, niet aan omdat je ze wilt date, maar omdat je echt wilt verbinden met anderen. Dit is niet het moment om een ​​"vervanger" voort te zetten, in plaats daarvan vieren wie je bent in relatie tot andere mensen en beseffen dat het al dan niet je in een vaste relatie met een persoon, zijn er vele andere mensen zijn die behoefte je liefde, motivatie en mededogen. Door op grotere schaal aansluit, zult u leren hoe het mogelijk is om lief te hebben zonder controle, vastklampen of behoeftigheid zodat wanneer dat juiste persoon doet lopen in je leven weer op een dag, zul je al een voldaan persoon, klaar om een ​​relatie van gelijken hebben.
 8. 8
  Maak een bewuste keuze om vrede en zen boven angst kiezen en te beschuldigen. U kunt het verschil maken door simpelweg te kiezen voor de toekomst in een positiever licht te zien en om deze relatie te beschouwen als een les in je leven in plaats van een gewicht dat je niet kan dragen. Bekijk de dingen voor wat ze waren, blijven oefenen loslaten en laat de ruimte om te groeien voor de rest van je leven. Uiteindelijk wil je ex het beste in je gedachten en echt meen het, waardoor het instellen van je gedachten naar Zen.

Tips

 • Geef jezelf een pauze. Als u het gevoel dat huilen of verdrietig van tijd tot tijd, laat je slecht te voelen voor een tijdje. Je hoeft niet te doen alsof dat je bent "fijne" wanneer u niet.
 • Spring niet in een andere relatie onmiddellijk na uw break-up als een manier om geluk te vinden. De beste manier om rustig is om geluk te vinden in jezelf.
 • Hoewel gezond leven en andere positieve inspanningen zijn een uitstekende manier om vooruit te gaan, het doen van deze met de houding van "Ik zal hem tonen / haar wat ze missen" is beslist anti-zen en niet behulpzaam te laten gaan.

Waarschuwingen

 • Als u nog steeds het gevoel overweldigd door de break-up voor enkele maanden professionele hulp zoeken. Het doel is om verder te gaan dan wat er gebeurd is - als je het gevoel alsof je vastzit in een sleur, het vinden van een gezonde manier om verder te gaan met de hulp van een therapeut.