Wkanl

Hoe maak je een potentiële verkrachting te voorkomen

Verkrachters zijn roofdieren. Periode. Door het volgen van deze stappen, kunt u proberen om uw wereld een beetje veiliger van die roofdieren te maken. U krijgt informatie en vaardigheden die je nodig hebt om jezelf psychologisch en fysiek te beschermen krijgen.

En vergeet niet, ook al bewust zijn van je omgeving en weten hoe je jezelf verdedigen is belangrijk, verkrachting is uiteindelijk de schuld van de verkrachter, niet het slachtoffer. Dit artikel is niet bedoeld om de acties van een verkrachter is op geen enkele manier-het geeft alleen tips die u kunnen helpen niet> voelt veiliger te rechtvaardigen.

Stappen

Hoe maak je een potentiële verkrachting te voorkomen. Laat je niet afleiden, vooral door technologie.
Hoe maak je een potentiële verkrachting te voorkomen. Laat je niet afleiden, vooral door technologie.
 1. 1
  Laat je niet afleiden, vooral door technologie. Niet joggen met je iPod, omdat aanvallers zijn op zoek naar eenvoudige, afgeleid individuen die op zoek zijn-als ze geen aandacht aan de omgeving. Hetzelfde kan gezegd worden voor praten op uw mobiele telefoon. Maar, aan de andere kant, als je voelt dat iemand je volgt, trek uw mobiele telefoon en doen alsof ze praten met iemand omdat je "gesprekspartner" zich bewust van een aanval zou zijn. Als uw potentiële aanvaller gaat voor "geen getuigen," ze zouden terugtrekken en van gedachten veranderen. U kunt ook doen alsof je bent ontmoeting-up met iemand en ze zijn al hier / deze kant zeer binnenkort. Zeg niet "5 minuten" of de aanvaller kan slechts besluiten tot actie sneller te nemen. Als ze denken dat je in veilige handen of zullen worden in minder dan een minuut, kunnen ze terug uit.
 2. 2
  Leer te vertrouwen op je instinct of intuïtie. Het kan je redden van verkrachting of erger. Als u zich ongemakkelijk of onzeker in ieder geval het gevoel, het is in uw belang om weg te komen en hulp te krijgen. Gebruik je intuïtie en wees je bewust van je bevriezen instinct. Bewegen snel... vechten, vluchten of bevriezen zijn onze natuurlijke instincten, zodat er rekening mee dat alle 3 bestaan.
 3. 3
  Wees je bewust van je omgeving te allen tijde. Parkeerterreinen en parkeergarages zijn twee van de sites die het vaakst het doelwit zijn van poging tot verkrachters. Deze mannen zijn roofdieren, dus bekijk uw omgeving zorgvuldig. Als u in een parkeerplaats en voel iemand je volgt, begint het maken van lawaai - tegen jezelf praat luid, praat met een denkbeeldige persoon, of doen alsof op uw mobiele telefoon te praten. Hoe harder het potentiële slachtoffer, hoe meer de predator is apt te bevriezen.
 4. 4
  Begrijp dat je kapsel een aanvaller zouden kunnen profiteren. Paardenstaarten en lange haren zijn de nummer een stijlen verkrachters te zoeken omdat lang haar en paardenstaarten zijn makkelijk te grijpen.
 5. 5
  Bedenk hoe je je kleedt. Niet hoe aantrekkelijk je kleden, maar hoe moeilijk het kan zijn om weg te komen moet je worden benaderd door een aanvaller, en hoe gemakkelijk het is om de kleding te verwijderen. Lange, dunne rokken die het hard te lopen maken je kwetsbaar maken. Moeilijker te verwijderen kleren zijn de beste. Overalls en een stuk jumpsuits en rompers (liefst met achter-of zijkant bevestigingsmiddelen) zijn best, ze zijn moeilijk voor iemand anders om met geweld te verwijderen. Vermijd broeken en rokken met elastische taille - deze zijn het gemakkelijkst te verwijderen. Broeken en rokken met de sluiting aan de achter-of zijkant zijn voordelig omdat deze maken het moeilijker voor een aanvaller te bereiken om deze los te maken. Riemen zijn ook geweldig, ze zijn een extra punt van een aanvaller moet verwijderen. Een band die een complexe sluiting verschilt van de traditionele type heeft is uitstekend, een die je begrijpt hoe het werkt, maar de aanvaller niet. Jurken en zelfs topjes met een rits of een of meer knopen in de rug zijn om uw voordeel. Deze kan moeilijker voor u aan te trekken en te verwijderen, maar een paar extra minuten elke ochtend en avond aankleden en een beetje meer stretching is onbetaalbaar om verkrachting te voorkomen.
 6. 6
  Gebruik je luidste stem als je twijfels hebt. Vergeet niet, het is beter om te worden beschouwd als gek, dan om stil te houden tot rare blikken te vermijden.
 7. 7
  Carry defensieve items alleen als je weet hoe ze te gebruiken. Vergeet niet dat elke "wapen" dat een potentiële aanvaller kan pijn doen tegen je gebruikt worden als je niet goed opgeleid en comfortabel mee. Als je gaat om een ​​pistool te dragen, zorg ervoor om lessen te volgen in het gebruik, de praktijk vaak op een schietbaan en een aanvraag voor een verborgen wapens toestaan, als je een mes dragen, neem een ​​cursus in de meest effectieve manier om het te gebruiken. Vergeet niet dat zelfs een paraplu of tas kan worden gebruikt als een wapen tegen een aanvaller, en heeft minder kans om zich tegen je.
 8. 8
  Yell, schreeuwen en de aandacht vestigen op jezelf. Aanvallers hebben meestal een idee van hoe de aanval zal gebeuren. Verstoren dat idee. Vechten als een psychotische kat, en schreeuwen luid en sterk;
 9. 9
  Yell "bel 911 NU." Er is een gemeenschappelijke overtuiging dat het beter is om "brand" dan help noemen - maar velen geloven dat dit is misleid, zo niet gewoon verkeerd. Het 'vuur idee "is gebaseerd op de overtuiging dat mensen niet willen betrokken raken bij dus bijstaan ​​je ze moet laten geloven is er een brand. Dit zou onverstandig zijn. Talrijke omstander studies (bv. Latane en Darley) de reden omstanders helpen niet is simpel; verwarring Omstanders niet zeker bent van wat er gaande is;. niet de aanvaller en het slachtoffer kennen elkaar etc. Dit zou suggereren dat het beter is om "vertellen het zoals het is" en schreeuwen "POLITIE?! "" CALL 911 NOW, "" GUN, "of" HELP "Woorden zoals" POLITIE "hebben meer kans om de aanvaller en alert omstanders schrikken om de waarheid van de situatie - Schreeuwen"! Fire "zal de aandacht van mensen te krijgen, maar wanneer is er duidelijk niet een, het woord "POLICE" zou sneller werken Studies hebben ook gesuggereerd deze effectieve strategie:. wijzend op een individuele toeschouwer en zeggen "you sir, in het witte shirt, ik heb uw hulp nodig nu! - Deze man aanvalt me ​​... "Zeg het zoals het is, en wijzen op een individu.
 10. 10
  Neem een basis cursus zelfverdediging, zoals verkrachting agressie defensie (RAD). Contact op met uw plaatselijke politie bureau voor programma's zoals RAD.
 11. 11
  Blijf voorzichtig op feesten en bars. Behandel uw drankje als een 75€ 0,00 miljard. Laat niemand houd je drankje. Heb je drankje niet weg overal. Vermijd alles wat iemand je geeft. Het kan worden "nagemaakt." Houd altijd, houden en krijg je eigen drankjes. Laat nooit een drankje onbeheerd, zelfs voor een ogenblik. Houd uw hand over de bovenkant van je drankje, want het is gemakkelijk om iets te laten zakken. Accepteer geen een drankje van een datum, tenzij de barman of de kelners levert het rechtstreeks naar je. Wil niet onbeleefd zijn? Who cares, maar staat uw voorkeuren, en als hij zich niet houdt aan de ober drankje levering, neem dan de drank naar het toilet met u en dumpen. GHB lost onmiddellijk, vooral als de poedervorm. NIET DOEN Laat je vrienden alleen en dronken. NIET achter door uw vrienden worden overgelaten. Vertel andere mensen waar je naartoe gaat. Wees je bewust van de openbare badkamers in clubs en bars. Vrouwen werden aangevallen in de dames kamer als het wordt verlaten.
 12. 12
  Denken en de praktijk voorzichtig op dance clubs of andere plaatsen met luide muziek. Soms is het zo luid dat niemand kunnen horen huilen om hulp zal zijn.
 13. 13
  Werk aan assertief. Als iemand geeft je ongewenste aandacht, vertel hen om terug te trekken. Er is geen behoefte beleefd te zijn wanneer iemand het maken van ongewenste seksuele avances.
 14. 14
  Plan. Als een verkrachter is in uw auto en zit in de passagiersstoel met een wapen voor u, zullen ze je vertellen om ergens heen te gaan waar ze minder kans om te worden gezien. Wat je ook doet, niet volg hun aanwijzingen. Doe je gordel om, dan rijdt in iets stationaire, zoals een container of een lantaarnpaal. De airbag en gordel zal je in leven te houden, en de crash zal aandacht. Het is beter om in een auto-ongeluk dan verkracht en mogelijk vermoord. Blijf kalm en probeer de verkrachter verrassen.
 15. 15
  Begrijp dat busjes zijn de # 1 voertuigen die gebruikt worden in de verkrachtingen. Verkrachters zullen naast de kant van de bestuurder parkeert en, als je probeert te krijgen, zullen ze je trekken in het busje. Als er een busje op de zijkant van de auto van de bestuurder, gaan door de deur van de passagier. Als er busjes aan beide kanten, ga terug naar waar je was en krijgt iemand als een bewaker om je naar je auto. Parkeer niet elke plaats die onveilig voelt.
 16. 16
  Oefen voorzichtig wanneer gaan in uw huis of auto, want iemand kan gemakkelijk duw je in en de deur achter je sluit. Wees je bewust van je omgeving, dragen uw sleutels klaar in je hand en kijk om je heen voordat u de deur opent.
 17. 17
  Persoonlijke informatie prive te houden. Maak geen reclame uw informatie mondeling of op het internet. Ook worden zeer op hun hoede voor ontmoeting met iemand die je ontmoet op het internet. Er is nooit een goede reden om af te spreken met iemand die je nog nooit hebt ontmoet in persoon, of wie je praat in de vergadering-up wanneer u huiverig bent. Als je denkt dat je moet doen, breng iemand anders, bij voorkeur een vriend die ouder is en aan de persoon die in een openbare plaats.
 18. 18
  Begrijp kwetsbaarheidsfactoren: Volgens het, kwetsbaarheden bevatten voorafgaande seksueel misbruik als minderjarige, het vrouwelijke geslacht (gender), die onder de leeftijd van 18, alcohol of drugsgebruik, en de roofdieren die hun slachtoffers bruidegom te laten geloven...
 19. 19
  Lopen met vertrouwen tegemoet. Kijk omhoog als je loopt en rechtop staan; doen alsof alsof je twee grote panters aan weerszijden van je als je loopt misschien gek klinken, maar het kan helpen zelfvertrouwen te vergroten. Aanvallers hebben meer kans om te gaan voor degenen die ze denken kan zichzelf niet verdedigen.
 20. 20
  Let op en laat herkenningstekens. Een grote hap stempel op hun gezicht, doorboord oogbol, diep gekrast been, scheurde piercing etc. is gemakkelijk herkenbaar, net als memorabel tatoeages, etc. Denk doden. Ga naar zwakke plekken zoals ogen (porren hard), neus (harde opwaartse beweging met het onderste deel van je open hand) genitaliën (grijp echt strak en knijp of punch hard) etc. om ervoor te zorgen dat de handen van de persoon zijn niet vrij om punch of vasthouden aan u en u kunt uitvoeren voor het. Als je in een plek waar je niet kunt lopen, merkt je omgeving en laat een stempel op hen als je kunt. Verkrachters zijn gevangen vanwege hun slachtoffers vertrokken identificeerbare tandafdrukken, spijkertekens, of DNA in de auto of kamers waar ze werden aangevallen.
 21. 21
  Breng een hond, als ik naar het park, strand, etc. Alleen. Als je een hond met u, het is alsof je iemand met je mee. Grote honden zijn intimiderend voor roofdieren, zelfs als uw huisdier is niet precies dapper. Als u niet een grote hond hebt, breng de kleine toch. De kans is groot als je kleine pup ziet u in de problemen zit, zal hij meer dan gelukkig om te protesteren. Roofdieren zal meestal aanval een persoon met een hond, groot of klein, want honden maken meestal zo'n racket u gebonden aan de aandacht te vestigen, hetgeen ongewenst is voor roofdieren bent. Wie weet - een poedel kan gewoon verras je aanvaller als hij grijpt je.
 22. 22
  Mentaal voor te bereiden als je bent genomen door een verkrachter. Je moet alles doen wat in uw vermogen ligt om te ontsnappen, zelfs als dat betekent dat jezelf pijn te doen. Soms zal de verkrachter zijn slachtoffers te doden om te voorkomen dat hij wordt gevangen of geïdentificeerd. Als de verkrachter komt in uw huis, gooi zware voorwerpen door ramen en op de verkrachter. Maak zo veel lawaai als je kunt. Doen in de auto of busje met hen niet krijgen als je het kan helpen. Spring uit een rijdende auto of een crash van de auto als je aan het rijden bent. Kijk voor elke gelegenheid aan om ze te kwetsen en te ontsnappen. Neem je extreme angst en zet hem in gevechten woede over je aanvaller. Wees niet passief, tenzij je voelt dat je moet, omdat een wapen is op je. Geef nooit op zonder een gevecht.
 23. 23
  Maak oogcontact als u wordt gevolgd door iemand die je denkt dat is een potentiële bedreiging. Een aanvaller kan minder kans om toe te slaan als ze denken dat je in staat om ze duidelijk te identificeren zijn.
 24. 24
  Nooit in de auto een potentiële verkrachter en laat ze in de jouwe als je het kan voorkomen. Lopen, schreeuwen, vechten of doen wat je kunt om te voorkomen dat in die auto gedwongen, want zodra je mobiel bent, dit vergroot de kans dat u wordt meegenomen naar een afgelegen locatie waar de verkrachter hun tijd kunnen nemen. Het verdient de voorkeur om gewond te raken en te ontsnappen dan te worden genomen om de middle of nowhere en gedood.
 25. 25
  Leren "zingen". Dit betekent Solar Plexus-wreef-Neus-Lies, de vier aanval punten je moet focussen op als gegrepen van achteren. Elleboog hen in de solar plexus, stamp op de voet zo hard als je kunt, en wanneer ze laten gaan, draai je om en vastlopen in de palm van je hand in hun neus in een opwaartse beweging, dan eindigen met een knie naar de lies. Dit kan je aanvaller lang genoeg voor je om weg te komen uit te schakelen. Maak je geen zorgen over hen pijn te doen, omdat ze van plan om iets veel erger doen om u alles wat kan voorkomen dat ze Verkrachten je Als niets van dit werkt gewoon gillen en schreeuwen, maar als je in het midden van nergens Probeer vechten en actief te dekken of te doen hogere grond.

Tips

 • Verkrachters komen niet noodzakelijk uit als criminelen. De persoon kon kijken heel normaal, goed verzorgd, atletische aangename, jonge, enz. Ze is misschien niet kwaad of als een bad guy kijken. Ze konden je baas, een leraar, een buur, vriend of vriendin of familielid.
 • Je natuurlijke instinct kan je leven redden. Aandacht aan te besteden. Het is als radar en kan voorkomen dat ernstige problemen. Een gemeenschappelijke rapportage van de vrouwen die op het punt om hun verkrachter te zien is een stille stem binnenin hen te vertellen iets heel erg mis. Luisteren en respecteren die stem. Als er een zweem van gevaar over de persoon of de omgeving, niet negeren.
 • Vergeet niet dat aanvallers willen meestal een gemakkelijke prooi, dus niet meewerken! Als je bent aangerand, schreeuwen dingen die duidelijk maakt iedereen dat de acties van de aanvaller zijn ongewenst maken.
 • Onderschat niet je capaciteiten. Het menselijk lichaam heeft verbazingwekkende kracht en humor in dit soort situaties. Zodra de adrenaline op gang komt, zolang je niet al te verlamd door angst, zou je verbaasd zijn wat je kunt doen.
 • Houd juridische en geadviseerde soorten sprays, peper en chilipoeder in je tas.
 • Waar mogelijk, gebruik je knie tot een scherpe opwaartse slag toe te brengen, zo hard als je kunt, om een ​​mannelijke aanvaller's kruis / liesstreek om hem tijdelijk uit te schakelen, zodat u kostbare tijd om een ​​snelle ontsnapping te maken.
 • Verkrachting kan en doet staking iedereen op elk moment. Leeftijd, sociale klasse, etnische groep en heeft geen invloed op de persoon die een verkrachter kiest om aan te vallen. Onderzoeksgegevens bewijst duidelijk dat een manier waarop een persoon jurken en / of handelingen doet keuze van de slachtoffers van de verkrachter niet beïnvloeden. Zijn / haar beslissing om te verkrachten is gebaseerd op hoe gemakkelijk hij / zij ziet zijn / haar doel kan worden geïntimideerd. Verkrachters zijn op zoek naar beschikbare en kwetsbare doelen. Statistieken werden verzameld uit verschillende bronnen, waaronder de studie Verkrachting in Europa, 1992, National Victim Center, The Federal Bureau of Investigations en het National Crime Survey.
 • Denk niet dat je nodig hebt om aardig te zijn. Onbeleefd en verfoeid, omdat deze roofdieren zal al het mogelijke proberen om een ​​sympathieke reactie van u op te roepen.
 • Het slachtoffer van seksueel misbruik van kinderen in feite verdubbelt de kans op volwassen seksuele slachtofferschap als gevolg van verhoogde niveaus van PTSS en getraumatiseerde psychologische grenzen (Parillo et al., 2003..), (Sarkar, N.; Sarkar, R., 2005).

Manieren om hulp te zoeken om dit te voorkomen zijn hieronder opgesomd.

 • Zo cliche als het is, te vermijden gaan 's nachts. Als je toevallig niet 's nachts, zorg ervoor dat het een goed verlichte, drukke, hoofdstraat en je bent met ten minste een andere persoon. Draag uw mobiele telefoon in je hand klaar om te bellen, en, als je er een hebt, een sleutel in de andere om te gebruiken als wapen.
 • Als je in een rijdend voertuig, wees niet bang om te springen. Een gebroken arm is beter dan je leven. In het geval dat u zich in de rug van een bestelwagen of koffer, kijk rond. Volgens de wet moeten alle auto's hebben stammen die van binnenuit geopend, dus als het een nieuwere auto, heb je geluk. Als het een busje zonder deuren, of ze kunnen niet worden geopend, punch door een raam met een nabijgelegen object of zelfs je vuist, als je denkt dat je kunt. Zoals ik al zei, je gaat bloeden en worden gewond, maar zou je niet liever dat dan worden verkracht en mogelijk vermoord?
 • Als je er een ziet, proberen te krijgen op een bus. Zelfs als je geen geld hebt is er een wet (althans in het Verenigd Koninkrijk) dat als je in de problemen zit of een ongemakkelijke situatie de bestuurder is verplicht om je meteen te laten op.
 • Als u merkt, de gemakkelijke doelwitten zijn een rechte lijn. Ogen, neus, mond, keel, solar plexus, borsten (als een vrouw), buik, lies, knieën en wreef.
 • Het is ook nuttig om, als ze naar beneden voor een goede, om een ​​briefje, zoals een sieraad of een bandana of iets dat van jou is met hen te verlaten, zodat ze kunnen later worden geïdentificeerd. Beter nog, laten zoals vele krassen, beten, kneuzingen, of (als bruto als het is) spit.
 • Schreeuwen. Schreeuw je kleine longen uit alsof er geen morgen is. Schreeuwen in hun oor, indien mogelijk, zal dit hen tijdelijk doof. Tenzij ze een wapen om je, ze negeren als ze zeggen niet te schreeuwen. Schreeuw "Verkrachting!" of iets in die zin, "Bel de politie, ik word verkracht!"
 • Vergeet niet, je hebt het recht om uw aanvaller verminken. Ze hadden nog erger intenties en je hebt volledige recht om jezelf te verdedigen. Wees niet bang of nerveus om iets te doen aan hen, ze verdienen het. Zo agressief mogelijk.
 • Vergeet niet om te improviseren. Wat je ook hebt op je kan worden gebruikt als een wapen op een bepaalde manier of vorm. Bijvoorbeeld, als je een paar hoge hakken op, krijg die schoenen uit en steek ze in de ogen of iets met de hiel. Zelfs uw sleutels kan worden gebruikt als een wapen, als ze stekelige genoeg. Sneed hun pols of keel of porren hun ogen uit. Zodra ze naar beneden, weglopen onmiddellijk en bel voor hulp en lopen in de dichtstbijzijnde drukke plek en vertel zoveel mensen als je kunt wat er met je gebeurd. Niet wachten tot ze weer op te staan. Als ze kunnen, zullen deze alleen maken ze nog bozer en doen ergere dingen.
 • Hier krijg je een hond
 • Wanneer u thuis, op veilig spelen door nooit mensen te laten in uw huis die je niet kent. Als het een klusjesman, kabel reparatie, etc, vertel hen u nodig hebt om een ​​identiteitsbewijs met foto en hun truck te zien. Als je ze niet direct vertrouwt, dan laat ze niet inch Als ze je niet in de ogen kijken, hebben een foto-ID, het besturen van een vrachtwagen met de bedrijfsnaam op het, of dragen een uniform, dat is verdacht gedrag. Laat ze niet in uw huis! Vraag hen om het bedrijf te bellen terwijl zij buiten wachten dan hebben het bedrijf bellen of zelf bellen met de onderneming.
 • Hef je persoonlijke grenzen. Houd je innerlijke zelf psychologisch en fysiek beveiligd. Realiseer roofdieren kan makkelijk doelwit herkennen door middel van een snelle psychische of visuele blik.
 • Geen paniek!
 • Andere factoren die van invloed zijn herstel emotionele steun van vrienden, relaties, sociale en maatschappelijke ondersteuning (Sarkar, N.; Sarkar, R., 2005).
 • Studies vinden dat slachtoffers van meerdere aanrandingen hebben hogere niveaus van PTSS dan slachtoffers van slechts een aanval. Dus als iemand twee keer werd aangevallen in de kindertijd en adolescentie zouden ze op een verhoogd risico van volwassen mishandeling.
 • Alleen terug te vechten als zij de eerste stap zetten. Anders zou je worden beschuldigd van mishandeling. Ze niet slaan voordat er iets gebeurt.
 • Een studie wees uit dat van de 433 aangerand respondenten, tweederde meldde meer dan een incident (Sorenson, 1991 et. Al..)
 • Vertel je aanvaller dat u zwanger bent. Er is een mogelijkheid dat de aanvaller kan enige sympathie of wroeging te voelen en kan de verkrachting stoppen.
 • Interventie zoals counseling voor psychische problemen (zoals PTSS) en voor mogelijke verslavingen betrekking tot het misbruik kan mensen helpen met kindermisbruik geschiedenissen overwinnen enkele van de misbruik-gerelateerde sequel die ze kwetsbaar voor volwassen revictimisatie (Parillo et. Al. maken., 2003).

Extra middelen

Hoewel deze Google biedt stappen om uw eigen risico voor seksueel geweld te verminderen, het voorkomen van seksueel geweld is een veel breder onderwerp dan de How-To-Manual-formaat (voor eventuele manuele) is ontworpen voor.

Als je zou willen om te voorkomen dat seksueel geweld in uw gemeenschap, enkele van de vele extra middelen zijn hieronder opgesomd.

 • Anti-seksueel geweld onderwijs is de sleutel tot preventie. Aantal educatieve programma's voor de preventie van seksueel geweld door het opleiden van jongeren om niet beledigen zijn vermeld. De programma's coaching jongens in mannen uit endabuse en Mag ik u kussen zijn twee goede voorbeelden. vaardigheden worden ook vermeld.

Waarschuwingen

 • Pas op voor het slachtoffer schuld en verkrachting mythen. De enige persoon die verantwoordelijk is voor een aanval is de dader. Als je zijn aangevallen, maakt niet uit wat je doet, of niet doen, in ieder geval, het is niet jouw schuld.
 • Als je moet kiezen om te bezitten en gebruiken van een vuurwapen, begrijpen dat ze zijn uiterst gevaarlijk, vooral als niet gebruikt en goed bewaard. Gebruik een trigger lock mechanisme om ervoor te zorgen dat je wapen niet zal tegen je gebruikt worden, ook als per ongeluk (dit is vooral belangrijk als je ooit kinderen in uw huis zou kunnen hebben). Leer zelf over de juiste reiniging en onderhoud van uw vuurwapen te zorgen dat het altijd zal zijn in werkende staat als je zou het nodig hebt.
 • Houd gas in uw auto. Wees praktisch en geen enkel risico te nemen. Als je weet dat je gaat voor een lange reis, bijhouden van uw gas en maken veel stops op te vullen.
 • Volg de vuurwapens wetten van uw regio.