Wkanl

Hoe je bril schoon te maken

Reinigen van je bril is eenvoudig. Hier zijn een paar methoden om die bril glanzend als nieuw te krijgen.

Stappen

Hoe je bril schoon te maken. Spoel de lenzen onder warm stromend water.
Hoe je bril schoon te maken. Spoel de lenzen onder warm stromend water.

Spoel methode

 1. 1
  Spoel de lenzen onder warm stromend water.
 2. 2
  Was ze heel nauwkeurig met een milde zeep (zoals afwasmiddel) en warm water. Indien nodig, gebruik dan een natte katoenen of een zachte doek te reinigen.
 3. 3
  Veeg de zeep af met een cirkelvormige beweging als je de bril onder warm water afspoelen.
 4. 4
  Droog de ​​bril met een zachte katoenen handdoek of een zeem. Als ze zijn echt schoon, bijna al het water zal afspoelen en je hoeft alleen de frames drogen.
 5. 5
  Bestrijk eventueel vuil uit de neus pads met een zachte tandenborstel, maar wees voorzichtig niet per ongeluk grazen de lenzen.

Dunk methode

 1. 1
  Vul een spoelbak met warm water en zeepsop van een milde afwasmiddel of dergelijke.
 2. 2
  Dunk de glazen in het schuimend water. Swish ze rond.
 3. 3
  Spoel de bril onder de kraan. Laat het stromend leidingwater wassen de afwasmiddel. Draai het glazen zodat het water kan krijgen om beide zijden van de lenzen met dezelfde sterkte.
 4. 4
  Leg een vochtige doek over een van de lenzen. Vouw de doek zodat het aan beide zijden van de lens in een keer. Plaats uw duim over de helft van het doek dat op de binnenkant van de lens en je wijs-en middelvinger over de helft aan de buitenkant. Beweeg je vingers / duim van links naar rechts als je voor geld vraagt ​​iemand. Toepassing milde kracht om je vingers alsof je ze aan te klikken in slow motion. Herhaal dit met de andere lens.
 5. 5
  Spoel de glazen weer onder de kraan.
 6. 6
  Schud de glazen iets om overtollig water uitstappen. Voor het gebruik van de droge kant van het doek te drogen. Zorg ervoor dat u droog de bril met de doek op een vergelijkbare manier te reinigen met de vochtige kant. Alleen deze keer beweeg je vingers in een afwisselend cirkelvormige beweging in plaats van van links naar rechts. Gebruik een ander wattenstaafje te drogen de bits die moeilijk te bereiken zijn.
 7. 7
  Zet je bril weer op na inspectie voor meer hardnekkige vlekken of stukjes afwasmiddel achterblijvers. Als er nog iets achter, herhaal het proces

Tips

 • Koop een case voor uw glazen om ze schoon, en klaar te houden.
 • Altijd onthouden om je bril schoon te maken 's nachts voor het slapen.
 • Heb je bril niet achter in een plek waar je weet dat iedereen is gaan gebruiken, zoals een tafel. Ze kunnen hen of vuile hen te laten vallen terwijl u slaapt.
 • Probeer te voorkomen dat met behulp van ruwe materialen te drogen uw bril omdat deze krassen kunnen achterlaten.

Waarschuwingen

 • Niet droog je bril met een gezicht weefsel, want het is een houtproduct en de houtvezels kan uw lenzen beschadigen.
 • Sommige fabrikanten van brilmonturen maken ze met schroeven dat de lenzen op zijn plaats houden. Wees voorzichtig met dergelijke frames zoals schroeven kunnen gemakkelijk naar buiten komen. In andere gevallen, verf kan chip of fleck gemakkelijk af, zelfs zonder het gebruik van deze wastechniek! Zorg ervoor dat u uw frames controleren voor deze problemen voordat deze. En als uw probleem is de voormalige, zorg ervoor dat de stekker in de gootsteen strak. Anders kun je gewoon uiteindelijk het verliezen van een schroef en eindigen met slechts een lens in uw bril goed gehouden! En als het gebeurt het gebeurt meestal in een keer met een "PING". Je wilt niet eindigen op je handen en knieën het doorzoeken van de vloer met slechts een lens om u te helpen...
 • Wees voorzichtig met het wassen van plastic glazen onder zeer hoge temperaturen. Terwijl de hete temperaturen beter zullen reinigen, kunnen sommige kunststoffen vervormen.
 • Polijsten nooit de lenzen of wrijf ze hard met een droge doek.
 • Raak de lenzen wanneer ze droog zijn. Vuildeeltjes krassen op het oppervlak.
 • Gebruik nooit handzeep, handzeep, afwasmiddel of reinigingsmiddelen met ammoniak om je bril schoon te maken als ze enige vorm van lenscoating. Deze zepen zijn vaak vettig, waarvoor veel meer polijsten en herhaald reinigen om vlekken te verwijderen, en ze bevatten ook stoffen die de lenscoating van uw bril kan aanvallen. De anti-reflecterende en / of U / V coatings die helpen geven u duidelijkere visie en / of uw ogen te beschermen tegen schadelijke straling bij het kijken naar fel licht zal veel sneller slijten. Bij herhaald gebruik zal het oppervlak van uw bril een permanente vlekkerige verschijning die niet kan worden gerepareerd geven. Dit geldt zowel plastic en glazen lenzen.

Dingen die je nodig hebt

 • Warm stromend water
 • Mild afwasmiddel
 • Zachte katoenen handdoek
 • Bril