Wkanl

Hoe de zwelling en roodheid van puistjes te verminderen

Heb je ooit wakker en keek in de spiegel, alleen om een ​​uitpuilende rode puistje te zien!? Het is verschrikkelijk, is het niet? Nou, hier zijn een paar stappen die u kunt nemen om de zwelling en roodheid te verminderen, maar ook jezelf te beschermen tegen toekomstige breakouts.

Stappen

Hoe de zwelling en roodheid van puistjes te verminderen. Dat acne niet gewoon opdagen op je gezicht.
Hoe de zwelling en roodheid van puistjes te verminderen. Dat acne niet gewoon opdagen op je gezicht.

Deel een: aan de slag

 1. 1
  Bepaal uw huidtype. Iedereen heeft een bepaald huidtype: normale, droge, gevoelige, olie of een combinatie. Weten uw huidtype kunt u de juiste huidverzorgingsproducten te vinden en een effectieve behandeling terwijl het minimaliseren van irritatie. Als u niet weet wat uw huidtype, kunt u vragen een dermatoloog, een make-up artist of een medewerker bij een huidverzorging / make-up winkel. Ze kunnen je huid te testen en geven u aanbevelingen over huidverzorging.
 2. 2
  Dat acne niet gewoon opdagen op je gezicht. Helaas voor sommigen, kan puistjes vormen op de borst, rug en andere delen van het lichaam. Dit is niet ongewoon, en als je dit probleem hebt, wees maar niet bang. De stappen en de tips in dit artikel kan worden gebruikt voor acne op andere delen van uw lichaam. Bijvoorbeeld, in stap 1 vermeldt het gebruik van een gezichtsreiniger met salicylzuur. Er zijn ook lichaam wast met dezelfde acne-bestrijdende compound.
 3. 3
  Herken de verschillende oorzaken van acne. Tieners en puistjes stereotypically gaan hand in hand, maar puistjes kan worden veroorzaakt door verschillende dingen. Enkele redenen zijn de volgende:
  • Hormonale veranderingen - Deze kan bestaan ​​uit gaan door de puberteit, het nemen van bepaalde geneesmiddelen, het zijn op geboortebeperking, enz.
  • Ongewassen haren - De olie in je haar kon worden je poriën verstopt raken.
  • Cosmetica - Als je make-up gebruiken, zelfs na het wassen van je gezicht, kunnen er resten die je poriën en waardoor ze puistjes worden. U wilt een goede make-up remover te vinden. Ook kan de huid producten die te vette of hard voor uw huidtype hetzelfde negatieve effect hebben.
  • Overmatig zweten en vocht - Dit klinkt misschien vreemd, maar er is gist op je huid genaamd Malassezia. Het kan op de huid zonder problemen, maar wanneer de gist wordt blootgesteld aan te veel vocht kan snel groeien en kan breakouts.

Deel twee: het ontwikkelen van een routine

 1. 1
  Was je gezicht dagelijks met een milde zeep of reinigingsmiddel. Probeer zo zacht mogelijk te zijn op het getroffen gebied en gebruik warm, niet heet, water. Merken zoals Dove, Jergens en Dial maken milde zeep die zijn ontworpen om heldere huid zonder verdere drogen of te irriteren. U kunt ook gebruik maken van een gezichtsreiniger met salicylzuur, een stof die helpt bij het verwijderen en voorkomen van acne. Tip: U kunt ook gebruik maken van baby-zeep.
 2. 2
  Solliciteer toverhazelaar of tea tree olie om te helpen met de roodheid en de zwelling. U kunt adstringentia kopen met toverhazelaar, toverhazelaar of tea tree olie bij de meeste drogisterijen. Sea Breeze en Olay zijn goede merken als je wilt proberen met behulp adstringentia (AKA toners).
  • Wilt u een natuurlijke samentrekkende gebruiken, probeer dan te wrijven plakjes citroen op uw huid. Daarna, u uw huid en drogen aan de lucht afspoelen of dep met een handdoek. Dit heeft het extra voordeel van zo een mooi aroma.
  • Als je een sterke samentrekkende gebruiken, zorg ervoor dat een moisturizer op uw huid om te voorkomen dat over-drogen. Als je citroen gebruikt, wees voorzichtig rond je ogen. Als je toch een deel van het sap in je ogen, stop en spoel uw ogen met water gedurende een aantal minuten.
 3. 3
  Gebruik een ijsblokje. Deze korte-termijn methode helpt als je acne is pijnlijk. Gebruik een ijsblokje dat is uit de vriezer voor een paar minuten, en houd het over de pukkel om de zwelling te verminderen dan. Als het gebied gaat gevoelloos, stoppen en wachten voor je huid op te warmen. Als een ijsblokje rechtstreeks op uw huid is te koud voor u, probeer dan met behulp van een gekoelde fles.
 4. 4
  Houden het gebied vrij van vette producten. Gebruik geen vette, dikke, romige en geparfumeerde crèmes niet gezet of make-up op dat deel van de huid. Waardoor uw huid alleen en onbedekt maakt het mogelijk om te ontspannen en te ademen.
 5. 5
  Veel water drinken. Houden van uw lichaam gehydrateerd zijn beurt houdt uw huid gehydrateerd. Dit geeft de huid die mollige, gezonde look en feel. Ook water helpt uw ​​lichaam te spoelen toxinen die anders zouden worden uitgezet door je poriën. Het duurde niet lang, zal het puistje (of puistjes) beginnen te dalen in grootte en roodheid. Het bijhouden van een reguliere huidverzorging regiment zal helpen voorkomen dat toekomstige breakouts.

Deel drie: de langdurige zorg

Om toekomstige breakouts te voorkomen en krijgen duidelijkere huid, hebben deze vijf dingen:

 1. 1
  Gehydrateerd te blijven. Zoals eerder vermeld, zal het drinken van voldoende water spoelen toxinen en helpen om uw huid gezond.
 2. 2
  Reinig je gezicht elke dag. Uw huid gaat door een stuk op een dagelijkse basis, maar vooral je gezicht, omdat het wordt blootgesteld aan de elementen. Het reinigen van je gezicht zal helpen zich te ontdoen van de dingen die zich ophopen op uw huid (olie, make-up, enz.) tijdens de dag.
 3. 3
  Scrubben een keer per week. Dit zal helpen bij het verwijderen dode huidcellen, verzachten de huid en glad uit uw huid toon. U kunt een scrub of exfoliant te kopen, gebruik maken van natuurlijke producten zoals citroenen, of, als uw huid het aankan, zachtjes je gezicht schrobben met een handdoek.
 4. 4
  Hydrateren. Hier krijg je een vochtinbrengende crème of lotion die werkt voor uw huidtype. Bijvoorbeeld, als je een vette huid hebt, krijg je een vochtinbrengende crème die 'oil-free' op het etiket heeft. Je hoeft niet naar een moisturizer dagelijks gebruiken, maar het is goed om bij de hand als je huid droog kreeg die dag. Dit heeft de neiging om meer van een probleem in de winter vanwege de kou en de wind.
 5. 5
  Dragen sunblock. Terwijl het krijgen van zon is gezond, te veel kan roodheid maken op je gezicht. Ook kan UV-stralen veroorzaken donkere vlekken op je huid en zet je een hoger risico op huidkanker. Voordat je naar buiten, probeer dan het aantrekken van een moisturizer met een SPF van 30 of 45. Er is geen behoefte aan producten met een hogere SPF, SPF 30 en 45 blokkeren al meer dan 90% van de schadelijke straling.

Waarschuwingen

 • Als je acne aanhoudt weken, een afspraak met uw arts of dermatoloog. Sommige vormen van acne zijn koppig en kunnen alleen effectief worden behandeld met geneesmiddelen op recept en / of medicinale lotions. Ook het voortdurende probleem misschien een teken van andere problemen met uw huid.

Tips

 • Weet je gezicht niet aan met uw handen of vingers. Uw huid van nature produceert olie, zodat het aanraken van je gezicht kan de olie over te dragen en verstoppen je poriën.
 • Er zijn gezichtsmaskers die tijdelijk helpen verminderen roodheid en hydrateren je gezicht. Als dit is iets wat je zou willen proberen, op zoek naar degenen die Aloë vera of andere bekende kalmerende bestanddelen hebben.