Wkanl

Hoe te schuld te accepteren wanneer je verdient het

Dingen soms verkeerd gaan. Er zijn momenten waarop het is toevallig. Er zijn momenten waarop het is iemand anders de schuld. Maar op de momenten dat je weet dat je bent schuldig voor het probleem, de volwassen en verantwoordelijke ding om te doen is opstaan ​​en zelf tot de fout, de consequenties te aanvaarden, en deel uitmaken van de oplossing voor het probleem als gevolg van uw fout.

Stappen

Hoe te schuld te accepteren wanneer je verdient het. Opvoeren en zodra je je realiseert wat er mis ging bekennen.
Hoe te schuld te accepteren wanneer je verdient het. Opvoeren en zodra je je realiseert wat er mis ging bekennen.
 1. 1
  Opvoeren en zodra je je realiseert wat er mis ging bekennen. Wachten om te zien hoe de dingen eruit te schudden is een slecht idee. Zodra een situatie begint naar het zuiden, opvoeren en wijzen waar het probleem begon - met u, uzelf. Hoe eerder het probleem is geïdentificeerd, hoe eerder mogelijk, en dat minimaliseert gevolgen.
 2. 2
  Niet schaatsen rond de kwestie. Dit betekent dat u het probleem direct verklaren, duidelijk en eenvoudig in plaats van omheen te draaien of een poging om de kwestie te verwarren om te zorgen dat u minder verantwoordelijk kijken. Nogmaals, als er problemen opduiken, de snelste weg naar de oplossing is simpel, directe identificatie van de oorsprong en de details van het probleem. Proberen te schaatsen rond een probleem is gewoon frustrerend, en uiteindelijk het probleem duurt langer om te gaan met en wordt ingewikkelder hoe langer het gaat maar door.
 3. 3
  Probeer niet om eens verschuiven van een deel van de schuld. Dit betekent niet dat je de schuld dat je niet verdienen te accepteren. Maar dingen zeggen als: "Wel, als hij dit niet had gedaan dan zou ik niet hebben dat gedaan." Het is lame. In plaats daarvan, zeggen: "Het spijt me zo voor. Ik had geen idee dat wat ik deed dit soort problemen kunnen veroorzaken. Hoe kan ik helpen oplossen?"
 4. 4
  Beseffen dat de waarheid uiteindelijk zal worden ontdekt. Het is al gezegd, en is over het algemeen geldt, dat "de waarheid is gewoon een snelkoppeling naar wat er gaat gebeuren toch." Als je in de buurt bent als de waarheid komt uit, en je hebt niet beleden je deel in het probleem, uw geloofwaardigheid zal voor alle toekomstige situaties vreselijk worden aangetast. Wanneer anderen beseffen dat je de laatste duidelijke kans om over te stappen en zelf die fout had, maar in plaats daarvan konden ze de schuld te delen met u, zullen ze niet waarderen helemaal. Als je baas zich realiseert dat je mag anderen om de verantwoordelijkheid voor uw fout te dragen, zal je dagen worden geteld, of op zijn minst, zal uw vooruitzichten voor vooruitgang aanzienlijk worden ingekort.
 5. 5
  Vertrouw op de andere partij om te helpen. Hopelijk heb je een fatsoenlijke ouder, significante andere of manager, of als je op school, je leraar is eerlijk. Ervan uitgaande dat je baas is een goede baas (of welke autoriteit figuur in het spel is) is de slimste veronderstelling te maken in dit geval. De realiteit is dat de persoon die gezag heeft over je je beter dan wie dan ook kan beschermen, maar als je niet toegeven dat je een probleem veroorzaakt, zal er geen schild zijn als de waarheid komt uiteindelijk uit. Als het een werksituatie, en je gaat naar je baas, zodra je je realiseert wat er gebeurd is, kan hij / zij u helpen meer dan u wellicht weet. Vertrouwen op je baas om je te helpen uit een lastige situatie kan eigenlijk grote dividenden betalen later - door te bekennen voor dit probleem, heb je gewoon zien je baas dat als er een probleem is echt uw verantwoordelijkheid, zul je opvoeren en zeggen. Wanneer problemen opduiken later en bewijs wijst op u, als u zegt: "Nee, dat was ik niet, 'je baas zal je gelooft - hij / zij weet dat je volwassen genoeg om zijn uw fouten toe te geven, want je hebt gedaan dus in het verleden.
 6. 6
  Helpen bij het ​​oplossen van het probleem Zodra u een probleem hebt veroorzaakt, wacht niet te worden gedwongen of onder druk gezet om het te verhelpen. -. Niet te vragen of u kunt helpen - vragen hoe u kunt helpen. Let goed op als degenen die hulp het hardst hun werk doen, en kennis te nemen van de manier waarop ze het probleem op te lossen. Bestand deze informatie in uw geheugen en hebben het handig voor later gebruik.
 7. 7
  Verklaar je nader. Zodra het herstel aan de gang is, moet je proberen uit te leggen wat je denkproces was, zodat je baas, significante andere of ouder kan begrijpen wat je geleid naar het punt waar dingen ging peervormig. Vele malen, als je eenmaal hebt uitgelegd uw denken, zullen anderen zeggen: "Wel, dat maakt zin in een manier, maar..." Door dit te doen, bent u waardoor ze te helpen corrigeren van de manier waarop u denkt over de dingen, en het helpen van jezelf voor de toekomst.
  • Wees voorzichtig dat u de vergissing of gedrag te rechtvaardigen. Kijk naar het verschil in deze twee uitspraken: "Het spijt me dat ik tegen je schreeuwde, maar ik heb niet goed slapen." (Rechtvaardiging) versus "Ik ben al op de rand, want ik heb niet het krijgen van veel de laatste tijd slapen, maar het verkeerd van me was om te schreeuwen tegen je en het spijt me." Leren hoe goed verontschuldigen.
 8. 8
  Consequenties te aanvaarden. Kunnen er enkele - dat is waarom het is eng om naar voren en verantwoordelijkheid toegeven. Maar vroeg schouders schuld en het helpen bij de oplossing van het probleem zal elke straf of boete minder hard te maken. Neem je straf zo moedig mogelijk, en wanneer het klaar is, is het echt voorbij - je zult je lesje geleerd hebben en onderhouden persoonlijke integriteit in het proces.
 9. 9
  Gracieus herstellen. Het is niet fouten die ons zou moeten definiëren - het is herstel. De meeste klanten, wanneer gevraagd, zullen zeggen dat hun meest vertrouwde aannemers en leveranciers niet perfect zijn geweest, maar dat wanneer er fouten zijn gemaakt, de aannemer die het aan hen door de toelating van hun verantwoordelijkheid en aanbod ofwel een steile korting of gratis vervangen, of aangeboden kortingen op toekomstige werkgelegenheid in ruil voor het ongemak veroorzaakt door hun fouten. Het is niet de fout maken - het is de manier waarop je rebound van het dat is belangrijk voor de meeste mensen.
 10. 10
  Houd je hoofd omhoog en verder gaan. Niemand is perfect. We maken allemaal fouten. Als we slim, we leren van die fouten en kennis te nemen, zodat we ze niet herhalen. Leerervaringen die zijn de meest pijnlijke zijn ook vaak de meest waardevolle. Vergeet niet dat je fout was alleen dat - het was geen opzet, heb je niet de bedoeling om opzettelijk schade te veroorzaken of schroef iemand anders omhoog. En zodra je besefte dat jij het was die het probleem veroorzaakt, je stapte in, klaar om te helpen graven iedereen uit het gat dat je ze inch U kunt uw hoofd omhoog houden en een goed gevoel te weten dat je je best deed om te helpen iedereen terug met een minimum van pijn.

Tips

 • Denk niet dat je baas, ouder of leerkracht het ergste van jullie zullen denken als je een fout maakt. Het bezitten van maximaal fouten vroeg verdien je respect van hen, zal het niet maken ze minder van je denkt. Het is bijna gegarandeerd dat ze een fout of twee hebt gemaakt langs de weg.
 • Je hoeft niet om een ​​grote deal te maken van een aantal dingen. Kleine fouten zijn gemakkelijk te verhelpen door te zeggen, "Oh. Dat was mijn fout. Het spijt me." Dan is de wederpartij kan zeggen: "Oh. Nou, dat is oke. Maar in de toekomst, hier is hoe ik wil dat je dat doet, oke? ' Als je een grote, hysterische scène, dan wordt het allemaal over kalmerende je naar beneden en geruststellend u, en dat kost tijd weg van het oplossen van het probleem.

Waarschuwingen

 • Het is misschien niet veilig zijn om fouten toe te geven aan een gewelddadige persoon die iedereen die overmatig schreeuwt of fysiek aanvalt. Als u met een gewelddadige persoon krijgen hulp van een betrouwbare bron en onmiddellijk te verlaten de situatie, indien mogelijk.
 • Wees bereid om negatieve gevolgen te aanvaarden. Omdat volwassen genoeg om zelf up betekent dat je volwassen genoeg om straf te accepteren als de fout is al erg genoeg om het te rechtvaardigen. Toch is het beter om straf te accepteren voor een fout die in staat was om snel te corrigeren dan het is om straf te accepteren voor iets dat ging zo ondersteboven dat repercussies zal worden gevoeld voor de komende jaren - je baas zal niet begrijpen dat, zo belijden en handling problemen voordat ze naar dat punt is de veel betere optie.