Wkanl

Hoe te leven met een perfectionist

Het leven kan problemen houden als twee mensen met verschillende perspectieven leven samen te leven. Of de perfectionist is een ouder, partner of huisgenoot, zullen de volgende stappen het draaglijker te maken.

Stappen

Hoe te leven met een perfectionist. Probeer om de wereld te zien vanuit het perspectief van een perfectionist.
Hoe te leven met een perfectionist. Probeer om de wereld te zien vanuit het perspectief van een perfectionist.
 1. 1
  Wees geduldig. Perfectionisten kunnen neurotisch en angstig te lijken. Soms heb je zelfs het gevoel dat je wordt lastiggevallen, en een meningsverschil over een klein detail kan gemakkelijk exploderen in een argument. Leer hoe om weg te lopen als je boos voelt en zeggen "Laten we het later over praten. Ik moet om af te koelen." Het helpt ook om te voorkomen dat het nemen van dingen persoonlijk.
 2. 2
  Probeer om de wereld te zien vanuit het perspectief van een perfectionist. cultiveren van compassie voor mensen die je niet begrijpt kan je geduld tanken. Veel perfectionisten worstelen met faalangst en kritiek. Lees de volgende artikelen tot een dieper inzicht te krijgen in wat perfectionisten worstelen met:
 3. 3
  Herinner de perfectionist dat perfectionisme is een keuze, een die je niet hebt gekozen voor jezelf. Het is belangrijk om uit te leggen aan de perfectionist dat het hebben van dingen 'perfect' hen gelukkig maakt, maar het maakt je niet gelukkig maken, en geen constructief doel dienen in je leven. Dit kan moeilijk zijn voor de perfectionist te begrijpen, vooral als ze in een positie van autoriteit en geloven dat zij weten wat het beste is voor u.
 4. 4
  Akkoord gaan met een bepaalde standaard te handhaven. Het hoeft niet te zijn wat ze definiëren als perfect, maar het helpt als je bereid bent om compromissen te sluiten door de intensivering dichter in die richting dan je normaal zou doen bent. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je prima met nooit het maken van uw bed voor de rest van je leven, en de perfectionist in je leven wil het bed perfect gemaakt elke ochtend zodra je wakker wordt. Vertel hen dat je het bed zult maken bij 10:00, en je zult het netjes te maken, maar je zult het niet perfect. Herinner hen eraan dat indien hoeken ziekenhuis maken ze zich goed voelen, kunnen ze maken, omdat het niet je gelukkig maken helemaal. Als zij zeggen dat je het moet doen om hen gelukkig te maken, hen eraan herinneren dat je al doet extra werk door het maken van je bed helemaal.
 5. 5
  Overweeg compartimentering van de ruimtes, zodat je een "gratis" zone hebben. Dit geeft je een ruimte in het huis om los te laten en genieten zonder zorgen over de gevolgen. Een perfectionist is meer kans te stemmen met deze als ze niet hebben om het gebied helemaal te zien.

Tips

 • Als je merkt dat je bukken achteruit om de perfectionist bevredigen ten koste van je eigen geluk, zou je willen lezen Hoe om te stoppen met het zijn een volk pleaser.
 • Aanvaarden hun perfectionist wegen, maar houd in gedachten: uw huis zal altijd in orde, en, nou ja, perfect.

Waarschuwingen

 • Veel perfectionisten doen hun kwaliteit niet als een fout, en hebben de neiging om te zoeken naar fouten buiten zichzelf.