Wkanl

Hoe te argumenteren met iemand die denkt dat ze altijd gelijk

Proberen om een ​​gesprek met een persoon die gelooft dat ze altijd gelijk kan moeilijk en ronduit frustrerend zijn. Wanneer u te maken met een argumentatieve individuele, hier zijn enkele stappen die u kunt gebruiken om te helpen bij de controle van de situatie.

Stappen

Hoe te argumenteren met iemand die denkt dat ze altijd gelijk. Denk aan het onderwerp dat u bespreken.
Hoe te argumenteren met iemand die denkt dat ze altijd gelijk. Denk aan het onderwerp dat u bespreken.
 1. 1
  Blijf kalm. Boos en escalerende een argument zullen niet genieten een van jullie. Je zou zelfs uiteindelijk zeggen iets wat je serieus spijt van.
 2. 2
  Denk aan het onderwerp dat u bespreken. Is het zelfs de moeite waard ruzie over? Als je iets als de beste soorten pizza toppings debatteren, is het waarschijnlijk het beste om gewoon laten gaan.
  • Herkennen wanneer de situatie uit de hand. Er is een verschil tussen een vriendelijke argument en een strijdlustige situatie waarin mensen boos of gekwetst kan worden. Op dat moment is het het beste om de discussie te beëindigen, zodat jullie beiden kunnen kalmeren.
 3. 3
  Denk aan je relatie met de persoon. Verschillende relaties zal vaak dicteren hoe de situatie moet worden omgegaan.
  • Als de persoon is een goede vriend, familielid of echtgenoot, wees eerlijk met hen. Vertel hem dat je het moeilijk vinden om een ​​gesprek te hebben wanneer zij aandringen op altijd gelijk hebben. Ze kunnen niet eens hebben gerealiseerd wat ze deden. Als het weer gebeurt, breng het zachtjes aan hun aandacht.
  • Als de persoon is een collega-of erger nog, je baas-benadering de situatie zorgvuldiger. In een vriendelijke maar assertieve manier, uit te leggen dat je het gevoel dat ze niet met respect jouw eigen gedachten en ideeën te valideren. Wijzen dat u waarde hechten aan hun mening en zou willen dat ze u dezelfde aandacht te geven.
  • Als de persoon is een eenvoudige kennismaking of zelfs een vreemdeling, je waarschijnlijk niet hoeft te worden ruzie met hen. Eerbiedig jezelf te verwijderen uit de situatie.
 4. 4
  Gebruik productieve taal. Net als toevlucht te nemen tot woede zal niet verbeteren van de situatie, toevlucht te nemen tot kleine taal zal geen dingen helpen. Tegengaan van een ruzie met iets als "Dat is gewoon dom," zal niet krijg je overal en zal waarschijnlijk zet de andere persoon in het defensief.
  • Oprecht naar de andere persoon. Misschien hebben ze echt hebben een geldig argument. Als ze dat niet doen, in ieder geval zult u begrijpen wat ze zeggen en kan beter met hen redeneren.
  • Valideren adviezen van de andere persoon met zinnen als "Ik begrijp wat je bedoelt" of "Ik kan zien waar je vandaan komt." U kunt dan respectvol bieden uw tegenargument.
 5. 5
  Redirect argumenten. Als je merkt dat je constant te moeten praten met iemand die altijd gelijk te hebben, een meester van misleiding. Van onderwerp veranderen om ze te ontwapenen, of begeleiden de discussie in meer neutraal terrein. Probeer een onderwerp dat u het eens over vinden, dan kunt u beiden gelijk hebben.

Tips

 • Wees assertief met je mening, maar altijd respectvol.
 • Maak niet tot feiten om gewoon te winnen een argument. Zal het terug naar je toe komen later bijten.
 • Als je weet dat je zal confronteren een argumentatieve persoon, hebben een plan in gedachten eerst en voor te bereiden precies wat je wilt zeggen.
 • Als je kunt, probeer dan het onderwerp te veranderen. Als de persoon is gewoon stapelen op feiten die waarschijnlijk niet eens waar is, dan stel een ander onderwerp, zoals sport.

Waarschuwingen

 • Als de argumentatieve persoon wordt verbaal misbruik, het einde van de discussie onmiddellijk. Zoek hulp van een derde partij, zoals een vriend, counselor, of uw HR-vertegenwoordiger op het werk.

Bronnen