Wkanl

Hoe om te zorgen voor je huid

Terwijl uw huid is een levend orgaan dat voortdurend regenereert zichzelf, kan de juiste zorg zijn steun, elasticiteit en glans te verbeteren.

Stappen

Hoe om te zorgen voor je huid. Voorkomen schade door de zon.
Hoe om te zorgen voor je huid. Voorkomen schade door de zon.

Huidtype en behandelingen

Er zijn vier algemene huidtypes: vette, droge, normale en combinatie. Bovendien is het mogelijk om gevoelige huid samen met een van de vier algemene typen.

 1. 1
  Droge huid: Als uw huid heeft een sterke neiging tot uitdroging, ontbreekt olie, en heeft weinig of geen puistjes helemaal niet, wordt het droog beschouwd. In meer extreme gevallen, droge huid ontbreekt elasticiteit en kan zeer gevoelig voor de zon, wind en koude temperaturen. Was je gezicht een keer per dag met een rijke, romige reiniger en warm water.
  • Behandeling: Spoel met warm water en dep je huid droog. Gebruik toner te helpen met dat strakke en schilferige gevoel van uitdroging. Vermijd toners en make-up die alcohol bevatten, zoals alcohol-gebaseerde producten hebben een uitdrogend effect op de huid. Gebruik een crème gebaseerde lotion hydrateert je huid en houdt het verjongd.
 2. 2
  Vette huid: Als je huid vettig is, het heeft meestal een veel glans aan het zeer snel na de reiniging en de poriën zijn over het algemeen iets vergroot. Het is meer kans op puistjes, mee-eters, en whiteheads dan andere huidtypen en is grover van structuur.
  • Behandeling: Uw huid heeft de neiging om meer vuil dan een droge huid te trekken, zodat je gezicht wassen twee keer per dag met een zachte niet-schuimende reiniger en warm water. Afspoelen met warm water. Gebruik een alcohol-vrij, hydraterende toner te helpen extra resten te verwijderen. Olie blotting sheets door de dag kan helpen bij het controleren glans, en het duurt slechts 3 minuten na de lunch. Hoewel je huid vettig is, moet u nog steeds het hydrateren met een lichte moisturizer dagelijks, of uw huid zal worden droog eronder en overcompenseren door het produceren van meer olie.
 3. 3
  Normale huid: Sommigen beschouwen normale huid tot gecombineerde huid zijn, maar is het niet. Als je huid vettig is in de "T-zone" en je neus, terwijl droog en strak op de wangen, wordt het beschouwd als normaal. Het wordt ook beschouwd als normaal als het verandert met de seizoenen (droger in de winter, vettere in de zomer). Normale huid kan ook worden ''s Normal-To' als in de normale tot vette of normale tot droge.
  • Behandeling: Was je gezicht met reinigingsmiddelen die zijn ontworpen voor uw normaal / normaal-naar huidtype. Veeg een alcohol vrije, hydraterende toner over het hele gezicht. Toepassing moisturizer vaker tot droge huid.
 4. 4
  Gemengde huid: Gemengde huid bestaat uit twee extreme types huid op een gezicht. Deze situaties optreden wanneer er acne en veel olie in een rechthoek wanneer de rest van de huid is meestal droog (geen olie).
  • Twee veel voorkomende voorbeelden zijn droge huid met papular en pustulosa acne op de wangen of een normale huid met ontstoken papular en pustuleuze acne op de kin en de mond gebied.
  • Behandeling: De neiging om elk gebied adequaat zoals hierboven beschreven. Als de acne ernstig is, raadpleeg dan een dermatoloog of schoonheidsspecialiste.
 5. 5
  Gevoelige huid: Houd er rekening mee dat je een gevoelige huid en de normale, vette of droge kunnen hebben. Als uw huid heeft allergische reacties op beauty-producten en is meestal gevoelig voor de zon, wind en koud weer, het is gevoelig. De gevoeligheid kan worden weergegeven in huiduitslag, roodheid, ontsteking, acne, en verwijde haarvaten.
  • Behandeling: Kijk voor reinigingsmiddelen, toners, make-up, en moisturizers die zijn geur-vrij en hypoallergeen. Reinigen, toon en hydrateren met zachte producten elke dag. Het idee voor je huid is om altijd te kiezen voor producten met een rustgevende voordeel. Enkele veel voorkomende ingrediënten te zoeken zijn: kamille, azuleen, bisabolol, allantoïne, lavendel, kamfer, Calamine, rozemarijn, tijm, aloë vera enz.

Algemene huidverzorging voor alle huidtypes

 1. 1
  Voorkomen schade door de zon. Zonnebrandcrème is de echte fontein van de jeugd. Maak er een gewoonte van de toepassing van zonnebrand of een lotion met minimaal SPF 15 tot 30 bescherming dagelijks. Vergeet niet dat de zonnestralen nog steeds schadelijk kan zijn in de wintermaanden als het weerkaatst sneeuw. Als je niet van het nemen van de tijd om op zowel moisturizer en zonnebrandcrème, koop een vochtinbrengende crème met zonnefilter.
 2. 2
  Reinig je gezicht zachtjes. Niet zozeer schoon dat je het uitdrogen.
 3. 3
  Exfoliëren. Google bevat gedetailleerde gidsen op gezicht voorbereidingen, maskers en scrubs. Experimenteren om te ontdekken wat voor u werkt.
 4. 4
  Een gezonde levensstijl.. Weinig voorkomende items ouder worden van de huid zo effectief als tabak. Eet een gezond dieet dat veel groenten en fruit bevat. indien mogelijk.

Tips

 • Zorg ervoor dat je drinkt veel water, zodat je huid niet droog zullen uitzien.
 • U mag in staat zijn om uw huid te verbeteren door het verzorgen van uw lichaam, zoals met een goede hygiëne, voeding en lichaamsbeweging. Praktijk een goede hygiëne, zoals het nemen van douches met een milde zeep om microbe telling te verminderen op de huid. Af en toe gebruik maken van een sterke zeep sterk genoeg het ontdoen van de meeste microben en spoel af zeep ook. Gebruik uitoefenen zoals wandelen om cellulitis te verminderen en de spierspanning.
 • Vermijd uitrekken of trekken aan de tere huid rond je ogen bij het aan-crèmes of cosmetica. Deze delicate gebied toont leeftijd markeringen zoals rimpels veel eerder dan het zou moeten wanneer het wordt blootgesteld aan te veel ruwe behandeling.
 • Wassen van je gezicht met een mengsel van bruine suiker en een paar druppels melk (genoeg om een ​​modder-achtige consistentie te vormen) spoelt vuil en overtollige olie, waardoor uw huid voelt glad en verfrist. Deze scrub kan worden overgelaten op je gezicht voor zo lang als je wilt.
 • Vermijd het aanraken van je huid met grote kracht of voorkomen krassen op je huid zo veel mogelijk.
 • Als uw huid een beetje benadrukt hoewel bijvoorbeeld als gevolg van veel zon krijgt, probeer dan Aloe Vera Gel met ten minste 90% zuivere aloë barbadensis blad sap erin. Aloë vera is bekend om genezende eigenschappen en kan wonderen doen voor de huid.
 • Reinig uw mobiele telefoon en elk ander apparaat dat in contact kan komen met uw huid.
 • Was alle cosmetica uit zodra u weet dat u niet meer uit te gaan en te voorkomen dat het dragen van mogelijke cosmetica wanneer uw huid een rust geven.
 • Was uw kussensloop vaak en vermijd het dragen van haar producten naar bed. De combinatie van haar producten en gezicht oliën op de kussensloop kan vlekken veroorzaken.
 • Vitaminen zijn essentieel voor een gezonde huid, vooral vitamine A, B en C. Vitamine E helpt de huid bij uitwendig gebruik verbeteren.
 • Met zelfgemaakte maskers om uw huid te hydrateren. Ze zijn makkelijk te maken, en ze echt werken! Bijvoorbeeld, een mengsel van druiven, citroen en eiwit is zeer nuttig voor de vette huid en honing bevordert de genezing van zweren en brandwonden. Verse kruiden geaard tot een pasta en toegepast op een onzuivere huid kan ook helpen verminderen huidproblemen.
 • Nooit de vacht van uw hele gezicht in fundering. De kans is groot, je hoeft alleen maar een klein beetje in de gebieden die u het meest zelfbewuste inch zijn
 • Kies zorgvuldig uw gezicht scrub om je poriën passen. Het type en de grootte van de korrels in het gezicht scrub kan daadwerkelijk het verschil maken tussen afgebladderde en geïrriteerde huid. Grotere korrels zijn meer schurende terwijl tinier kralen zijn meer zacht.
 • Kies nooit op een smet. Veel slechte resultaten komen plukken aan puistjes, zoals littekens, infectie, of permanente vergroting van de poriën. U bent ook meer kans om een ​​andere breakout krijgen op dezelfde plaats in de tijd.
 • Als je verbrand bent, breng wat yoghurt gemengd met aloë vera gel op uw huid. Dat zal de geïrriteerde huid glad.
 • Verander de applicators en reinig de borstels die u gebruikt om make-up op een consistente basis. Bacteriën en oliën kunnen opbouwen in deze plaatsen en vervolgens worden verspreid terug op de huid elke keer make-up wordt aangebracht.
 • Olie blotting sheets kan helpen absorberen olie door de dag, zodat u niet in de verleiding om opnieuw toe te passen poeder of foundation, of overwash je gezicht.
 • Citroensap werkt goed voor het verminderen van littekens en maakt ze lichter.
 • Wassen van je gezicht met milde zeep overdag reinigt je huid tegen het vuil dat zwarte kop en puistjes veroorzaakt, hoewel het wassen veel kan leiden tot uitdroging. Merk op dat u moet bezoeken een dermatoloog om je gezicht controleren of milde zeep voor uw huid kan worden.
 • Als u cystic acne, TOMS natuurlijke tandpasta is een geweldige behandeling. Van toepassing op uw cystic acne voordat je naar bed elke avond, en je zal een enorm verschil zien als je wakker wordt. Blijven gebruiken.

Waarschuwingen

 • Toner kan huid uitdrogen als het te vaak gebruikt.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van een product met zuren of peroxiden, zoals acne crèmes en vervagen crèmes. Deze verhoging van de skins 'gevoeligheid voor de zon en kan roodheid en peeling veroorzaken.
 • Kies een sunblock specifiek bedoeld voor je gezicht als sommige sunblocks puistjes kan veroorzaken op sommige huidtypes.
 • Meer dan het wassen van de huid kan rood en pijnlijk maken. Het kan ook de huid beschadigen.
 • Laat nooit iemand 'pop' of anderszins breken open een smet. Dit is een zeer onveilige praktijk bacteriën en ziektekiemen via de beschadigde huid kan binnendringen. En als je 'pop' een smet toevoegen alcohol om de kans op infectie te verkleinen.