Wkanl

Hoe om te gaan met het kantoor roddels

Niemand roddels over geheime deugden van anderen. ~ Bertrand Russell
Roddel is zo oud als de communicatie en geen werkplek is immuun voor het. Dit artikel bespreekt enkele van de manieren waarop je kunt omgaan met en daag een cultuur van werkplek roddelen.

Stappen

Hoe om te gaan met het kantoor roddels. Weet kantoor roddels niet van te profiteren.
Hoe om te gaan met het kantoor roddels. Weet kantoor roddels niet van te profiteren.
 1. 1
  Weet wat roddel is. Vriendelijke kantoor scherts en roddels zijn werelden apart. Maar hoe weet je het verschil? Overweeg het volgende:
  • Discussie: Een vriendelijke office discussie die praat over anderen houdt de verwijzingen naar andere mensen het algemeen vriendelijk en ondersteunend. De luidspreker is niet geobsedeerd door het plukken gaten in karakter een andere persoon, maar komt enkel meegeven van informatie over wat een andere persoon of personen hebben gedaan in een kwestie-van-feit weg, om verder een objectieve, werkgerelateerde gesprek en aan de luisteraar over kantoor verlichten relevante informatie;
  • Gossip: Gossip heeft de neiging om te praten dat winsten aandacht voor de spreker. De spreker zal vaak kiezen voor een vertrouwelijke toon en wordt het gebruik van de gegevens van iemand anders om het middelpunt van de belangstelling te staan ​​en zal de informatie geven op een manier die probeert om de geloofwaardigheid of likability van een andere persoon te ondermijnen. De gegevens kunnen worden gegeven met moraliserende ondertoon en karaktermoord kan bovenaan de agenda van de gossiper te zijn. Vaak je wordt verteld meer persoonlijke gegevens dan u de zorg om te weten over. De motivatie achter roddels onder de aandacht-zoekende, zelf-inflatie, overdrijving en een me-versus-zij-denken;
  • Grapevine roddel: Dit is roddel die betrekking hebben op de algemene verandering die binnen een werkplek. Iemand begon het en nu loopt rond als wildvuur. Meestal gebeurt dit in een onzekere omgeving en wordt gevoed door angst, slechte communicatie van het management niveau en wilde gissingen door het personeel. Het is minder persoonlijk dan roddels aanvallende een andere persoon, maar is als even schadelijk en demoraliserend.
 2. 2
  Weet kantoor roddels niet van te profiteren. Veel kantoor roddels is alleen dat - roddels. Het is gevuld met insinuaties, geruchten, fouten en zelfs opzettelijk kwaadaardige onzin. Neem het met een korreltje zout in plaats van persoonlijk of defensief reageren. Er is geen twijfel dat de roddels moeten worden behandeld met een sterk en direct, maar het zal niet uw situatie te helpen als teamleider of een collega om het persoonlijk op te vatten. In plaats daarvan richten op de realiteit dat er een onderliggende reden of een reeks van oorzaken van de roddels en de focus op het omgaan met het objectief als een taak in plaats van als een persoonlijke aanval te worden verijdeld in een emotioneel of boos manier.
 3. 3
  Bewapen jezelf met de feiten. Is er waarheid aan de sterke verhalen? Soms is er een kern van waarheid en dit moet worden blootgelegd voordat het aanpakken van het probleem, zodat u goed geplaatst om te reageren met feiten in plaats van emoties. Dit is vooral van belang in verband met het beheer van roddels te veranderen waar wilde ideeën wortel schieten snel en verspreiden nog sneller, op zoek naar feitelijke antwoorden door vragen te stellen van de juiste mensen, namelijk degenen die in een positie om definitief en accurate antwoorden te geven. U kan ook nodig zijn om aanvullende feiten te zoeken van betrouwbare bronnen zoals interne bulletins, officiële publicaties en notulen als er roddels over wijzigingen of ontslagen dat uw reactie zou sideswipe.
 4. 4
  Beoordeel de context. Welk type roddels heb je te maken met - persoonlijke roddels of werkplek veranderen roddels? Beide vereisen een snelle en stevige behandeling om moreel van het personeel te voorkomen kelderende. De volgende twee stappen aan te pakken elk type.
 5. 5
  Pakken verandering op de werkvloer roddelen met snelheid, aanvullen, en eerlijkheid. In tijden van snelle veranderingen en onzekerheid in een werkplaats, zal roddels natuurlijk te verhogen als gevolg van angst en verwachte negatieve resultaten. Het is belangrijk om dit te realiseren en vreesfactor sorteren van de feiten. Als je een teamleider, een bron van geruststelling voor je team met de erkenning van hun angsten en zorgen. Gewapend met voorafgaande onderzocht feiten, vertel ze wat je wel weet; ze even vertellen wat je niet kent en geen dingen verzinnen. Als je iets niet weet, vertel hen dat je zult ontdekken. Wees de rots die hen ondersteunt en leidt roddels terug op zichzelf.
 6. 6
  Daag een persoonlijke gossiper direct. Sommige mensen roddelen omdat ze genieten van het of ze zich onzeker voelen over anderen op de werkplek. De meeste roddelaars zijn pure aandacht-zoekers. Een hardnekkige en langdurige gossiper moet worden gestopt in hun sporen door te bellen naar hun bluf. Bekijk zulke mensen als aandacht-zoekers en geef ze wat aandacht binnen de grenzen door het horen ze in een vergadering met gesloten deuren:
  • Informeer de roddelaar die je wilt weten wat ze echt dwars. Vraag hen waarom ze vertellen u de informatie (die je waarneemt als roddel). Dwingt hen om uit te leggen zal ze beseffen dat je hebt gezien door hun vuilspuiterij voor wat het is.
  • Een andere tactiek is om de gossiper dat u bereid bent om de opvolging van de roddels met de gerichte persoon te informeren. Dit laat de gossiper weten dat de informatie is terug te gaan naar de gerichte partij en de roddelaar zal waarschijnlijk intrekken of excuses.
  • Wees positief en oprecht trachten de gossiper helpen. Schakel de roddelaar in een gesprek waarmee ze lucht hun echte grieven en te begrijpen, maar stevig in uw reacties. Misschien zijn ze geïrriteerd dat ze gemist op een opleiding of promotie kansen, misschien zijn ze geïrriteerd dat het slachtoffer van de roddel heeft een speciale werk deal of werkuren dat ze ook willen hebben. Een beetje dieper graven en te zien of er een billijke oplossing die kan worden bereikt.
  • Wees realistisch. Als de gossiper ziet uw directe benadering van eerlijke discussie als bedreigend en weigert om zijn aanstaande in wat echt afluisteren hen, standvastig in hen te laten weten dat de roddels moeten stoppen. Vaak confronterend een gossiper op deze directe manier is genoeg om ze te stoppen waarschuwen, of ze kunnen ervoor kiezen om over te gaan op eigen kracht. Aan het eind van de dag, kan het echter noodzakelijk zijn om te maken duidelijk dat roddel niet getolereerd in het kantoor, de mate van loslaten van een persoon die blijft in dit gedrag.
  • Vergeet niet de "kern van waarheid" hierboven vermeld. Hoewel het niet passend om te veronderstellen dat de doelstelling van de roddels verdient de vuilspuiterij, soms gezwam van de roddelaar's zou hebben gewezen op een zwakte in een werkpraktijk of een persoon de vaardigheden die mogelijk moeten bijwonen. Doe wat discreet huiswerk om te zien of misschien is er behoefte aan betere communicatie, een opleiding personeel of andere middelen voor het verbeteren van sfeer op het kantoor die mogelijk zijn over het hoofd gezien in het algemeen. Met andere woorden, kijk voor enkele pluspunten te midden van de negatieve situatie dat uw team en werkplek zal toelaten om zichzelf te verbeteren als gevolg.
 7. 7
  Niet deelnemen aan het kantoor roddels. Als u deelneemt aan het kantoor roddels, je het bestendigen en je jezelf kleineren. In het bijzonder, als je leidinggevende aspiraties, of bent u al in een positie van leiderschap, eventuele deelname aan het kantoor roddels door u zal worden negatief en als anti-team spirited bekeken. Vraag altijd jezelf over je motivatie bij de bespreking van anderen op een persoonlijke manier in het werk context, als je praat over hen om jezelf gunst met anderen of om jezelf lijken beter, dan is het waarschijnlijk dat u roddelen.
 8. 8
  Maken het bedrijfsbeleid te roddelen ontmoedigen. Het is belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van hoe de roddel wordt behandeld in uw bedrijf. Maak dit een constructief en positief beleid, echter, door te laten zien wat werknemers eerder moeten doen dan vertellen wat niet te doen. Bijvoorbeeld, bieden voorbeelden van wat uw werkplek beschouwt om roddels te zijn en geeft voorbeelden van hoe dit soort negatieve interacties te voorkomen.

Tips

 • Goede dingen te zeggen tegen een gossiper stoppen in hun sporen onder meer:
  • "Ik voel me ongemakkelijk praten over X, terwijl zij niet in de kamer. Laten we wachten tot ze kunnen zijn met ons om dit gesprek voort te zetten."
  • "Ik denk niet dat het gepast is om Y te bespreken op deze manier. Hij is niet hier om ons zijn kant van het verhaal en het is niet aan ons om te maken van een verhaal voor hem."
  • "Om echt eerlijk te zijn, Ik houd niet horen over een andere persoon op deze manier, het maakt me ook af of je praat over mij als dit als ik er niet ben."
  • "Zou je praten als deze als Z waren hier?"
  • "Niemand is beter dan wie dan ook in dit kantoor, niemand is 'slechts' iets Als we niet positief kunnen spreken over elkaar, laten we niet praten over een andere persoon helemaal.".
  • "Zoals het Spaanse spreekwoord zegt: 'Wie roddelt om u roddelen over jou.'"
  • "Doe alles over uw persoonlijke en prive zaken niet vertellen in het kantoor / andere afdelingen (met name in de open en openbare ruimtes) en waar je gaat en wat je doet in je eigen tijd bijvoorbeeld als je op verlof / weekend / dag / flexi dag - Vergeet niet, je weet nooit wie oren luisteren.
  • Laat geen prive en vertrouwelijk chats op wanneer het u en die persoon op uw eigen en wanneer niemand anders is rond en luisteren. Houd prive en vertrouwelijk chats en zaken PRIVATE.
  • Niet in vertrouwen zomaar iedereen op de werkvloer, je weet nooit wie is betrouwbaar en loyaal en wie is de grote kantoor roddels doe je?
  • Als je in een kantoor romance - hou het voor jezelf, heel voorzichtig zijn - geven geen munitie voor iedereen, in het bijzonder het kantoor roddels en blijven professioneel als op het werk. Het beste is om alle prive-gesprekken, blikken en kussen private vertrekken weg van nieuwsgierige ogen. Onthoud kantoor romantiek is een zeer goede manier om de roddels (zoals wanneer haaien ruiken bloed)
 • Wees professioneel over. Probeer te onthouden dat het een werkplek.
 • Documenteren wat gesprekken die je hebt met de gossiper. Je weet nooit wanneer ze zullen verdraaien wat je zegt en neem het mee naar de baas, beweert u "lastig vallen" haar.

Dingen die je nodig hebt

 • Gebied om een ​​vergadering met gesloten deuren hebben
 • Informatie uit betrouwbare bronnen en mensen
 • Bedrijf of werkplek beleid