Wkanl

Hoe zich te ontdoen van likdoorns

Een maïs is een opeenhoping van dode huid met een harde kern center dat zich ontwikkelt op of tussen je tenen. Het is jouw lichaam beschermende reactie op herhaalde wrijving of druk, meestal veroorzaakt door twee tenen tegen elkaar te wrijven of een teen wrijven op je schoen. Likdoorns op de toppen van de tenen of op de buitenste rand van de kleinste of grootste teen, vormen een harde knapperig oppervlak. Likdoorns gevormd tussen de tenen zijn vochtig en zacht gehouden door de beschermende omgeving groeien ze in, en staat bekend als zachte likdoorns.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van likdoorns. Zie een podotherapeut te hebben de koren beoordeeld.
Hoe zich te ontdoen van likdoorns. Zie een podotherapeut te hebben de koren beoordeeld.
 1. 1
  Zie een podotherapeut te hebben de koren beoordeeld. Over de toonbank remedies bestaan ​​en zijn nuttig, maar er is geen vervanging voor het zien van een erkende arts met een volledig arsenaal van medische mogelijkheden.
  • Een maïs is een symptoom van een aandoening, niet een aandoening zelf. Een podotherapeut kan u helpen de oorzaak van het koren te bepalen, zodat u direct kunt gaan met het probleem. Likdoorns zijn meestal veroorzaakt door schoenen die niet goed passen, overmatig gebruik van hoge hakken, teen misvormingen, of problemen met je houding of manier van lopen die druk gebieden van uw voeten.
  • De podoloog zal waarschijnlijk besluiten om de maïs te verwijderen voor u, maar zal u adviseren dat de maïs zal terugkeren als u niet aan de voorwaarde dat het veroorzaakt op te lossen.
  • Volg de aanbevelingen van de podoloog voor maïs management. Deze kunnen omvatten een verandering in schoeisel, opvulling om het gebied te beschermen tegen wrijving of druk, voet orthesen aan de drukverdeling te veranderen op je voeten, of chirurgische correctie voor voet of teen problemen.
 2. 2
  Verwijderen van een koren thuis. De beste manier om te beginnen met het verwijderen van een graan is:
  • Geniet van je voet in een comfortabel warm water gedurende 5 tot 10 minuten om de maïs te verzachten.
  • Zand het koren zachtjes met een puimsteen of een andere schuren object, zoals een huid-bestand.
  • U kan nodig zijn om de behandeling meerdere keren herhalen voordat de maïs volledig is verwijderd.
 3. 3
  Krijg siliconenschuim wiggen voor likdoorns op de tenen (s). Speciaal gemaakt siliconenschuim wiggen zal helpen verlichten van de druk en wrijving tussen de tenen.
 4. 4
  Gebruik over-the-counter medicatie en pads om zich te ontdoen van de maïs. Volg aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig. De meeste maïs verwijdering producten bevatten salicylzuur, wat kan irriteren of verbranden je voet.
  • De meeste OTC-pads bevatten 40% salicylzuur, waardoor dit een sterk medicijn. Zelfs zo, kan uw arts u adviseren dat je bestand weg enkele van de dode huid op de maïs voor het aanbrengen van de pad.
 5. 5
  Praat met uw arts over het gebruik van antibiotica in combinatie met andere methoden. Antibiotische zalven zijn een veel voorkomende manier om infectie, dat is een veel voorkomende risico dat je loopt te voorkomen dat bij de behandeling van het koren thuis.
 6. 6
  Actie ondernemen om likdoorns te voorkomen terugkeren. Een ounce van preventie is de moeite waard een pond genezen.
  • Draag goed passend, goed gewatteerde, schoenen die een brede teen doos hebben.
  • Breng je schoenen naar een schoenmaker aan de teen box uitgerekt in het gebied waar je likdoorns ontwikkelen.
  • Kies dikke sokken om de druk te absorberen op de voet. Zorg ervoor dat de sokken passen losjes en niet leiden je schoen te strak zijn. Ook voor zorgen dat je sokken niet naden die wrijven tegen eventuele likdoorns of plaatsen waar je likdoorns zou kunnen krijgen hebben.
 7. 7
  Begrijpen dat er andere dingen die je kunt doen om te voorkomen dat likdoorns uit opduiken in de eerste plaats. Deze omvatten:
  • Wassen van uw voeten elke dag met zeep, water en een borstel. Wanneer uw voeten droog zijn, breng dan een voetcrème (niet gewoon normaal lotion) te rehydrateren.
  • Ga schoen-shopping later op de dag. Voeten natuurlijk zwellen als de dag vordert. Dat betekent dat de schoenen kocht in het begin van de dag kunt u niet later passen op in de dag.
  • Wijzig uw sokken dagelijks en maken regelmatig gebruik van een puimsteen. Bij gebruik van een puimsteen, oppassen niet weg te schrapen dode huid te hard.

Tips

 • Gebruik demping pads vorm van een donut om de druk te verlichten op een koren totdat het weg gaat. Deze zijn specifiek de markt gebracht om zich te ontdoen van likdoorns, en kan gevonden worden in de meeste drogisterijen.
 • Lamswol, moleskin of wattenschijfjes kunnen helpen kussen zachte likdoorns tussen je tenen.

Waarschuwingen

 • Zelfs een klein sneetje op een voet kan besmet en leiden tot ernstige problemen, tot en met amputatie. Wees uiterst voorzichtig bij het verwijderen van een koren thuis. Probeer nooit om af te snijden een maïs met behulp van een scheermesje, schaar of ander scherp voorwerp.
 • Omdat bepaalde voorwaarden kan het risico op infectie verhogen, moeten mensen met diabetes of problemen met de bloedsomloop altijd naar een podoloog voor voetverzorging. Deze mensen moet nooit proberen om zich te ontdoen van een maïs op hun eigen.