Wkanl

Hoe te reageren wanneer beledigd of gepest

Er zijn altijd mensen die hun kicks krijgen door kwellende iemand anders. Ze genieten beledigend of plagen anderen, omdat ze zelf onzeker zijn. Ze zijn op zoek naar een reactie, ze verwachten het, dus geef het niet!

Maar dat betekent niet dat je niets moet doen. De volgende keer dat iemand probeert te beledigen of plagen je op een manier die u niet bevalt, probeer een aantal van deze nuttige strategieën en je kunt lopen met je hoofd hoog gehouden.

Stappen

Hoe te reageren wanneer beledigd of gepest. Denk na over wat de ander wil.
Hoe te reageren wanneer beledigd of gepest. Denk na over wat de ander wil.

Deel een: het analyseren van de situatie

 1. 1
  Denk na over wat de ander wil. Mensen beginnen niet vecht voor geen enkele reden. Denk na over wat ze hopen te krijgen van je. Zijn ze verwachten u om te huilen of breken? Proberen ze een argument te starten? Denk na voordat je reageert, omdat je niet wilt dat ze de voldoening van het maken je van streek te geven.
 2. 2
  Denk na over de context van de belediging. Gebruik de locatie van het incident in uw voordeel bij het plannen van je volgende zet. De persoon die beledigingen je in het openbaar is het meest waarschijnlijk proberen om je sociale status verlagen en verhogen van hun eigen. Een persoon die je richt als je op je eigen hoopt om je kwetsbaar vinden.
  • Als je in het openbaar, krijgen anderen aan jouw kant. Als u reageert met een grap, na te denken over wat ze aan het lachen. Als uw vrienden in de buurt, staan ​​naast hen, zodat je sterker lijken.
  • Als je op je eigen, voel me niet zwak. Door bochten je op deze manier, heeft uw pestkop gesignaleerd dat ze weten dat hun acties zijn niet aanvaardbaar. En dat betekent dat ze kunnen worden beschaamd.

Deel twee: het negeren van de situatie

 1. 1
  Loop weg van de situatie als je kunt. Pestkoppen zal vaak een reactie als een aanmoediging om door te gaan. De eenvoudigste manier om de situatie te neutraliseren is om niet laten gebeuren helemaal. Lopen nonchalant over aan je vrienden of lachen vaag, alsof het reageren op een klein kind, en richt je aandacht elders. Dit kan de pester om terug naar beneden te krijgen.

Deel drie: inspelen op de belediging

 1. 1
  Vraag hen wat ze willen. Soms gewoon de andere persoon vraagt: "Wil je me pijn doen? ' is genoeg om ze te maken terug naar beneden.
 2. 2
  Van onderwerp veranderen. Bijvoorbeeld, als de persoon beledigt je jurk zin zou je kunnen antwoorden met een nonchalant, "Ja, dat is waar en misschien kan je me vertellen waar je winkel voor je kleren?" Dit zal de andere persoon gedachtegang ontsporen.

Deel vier: het krijgen van hulp

 1. 1
  Beroep doen op je vrienden om je te helpen. Als het beledigend of plagen wordt steeds meer een gewone gebeurtenis, krijg je vrienden om te lopen met je mee. Pestkoppen willen geïsoleerde doelen en meestal zal terug naar beneden als er een groep.
 2. 2
  Krijg de hulp van een autoriteit figuur als een laatste redmiddel. Overwegen "vertellen" over de pestkop alleen als uw laatste optie. Straffen nodigen vergelding en u niet wilt dat de pester om terug te komen op je af om wraak te nemen. Maar, als er een situatie wordt steeds gevaarlijker of onhandelbaar, vraagt ​​een ouder, een leraar, een begeleider, of in extreme situaties, de politie, om hulp.

Tips

 • Onthoud altijd dat er maar een jij en niemand heeft het recht om je slecht over jezelf.
 • Probeer niet om uw gevoelens te tonen als u beledigd of gepest. Hoe meer je handelt pijn doen, hoe meer de beledigingen zal blijven.
 • Verlies niet uw geduld. Als je een zeer opvliegend persoon en niet goed reageren op plagen, is het misschien goed om te oefenen met een goede vriend die u kunnen helpen om beter te reageren op plagen zijn.
 • Soms vrienden zullen elkaar beledigen in een grapje, sarcastische manier. Het is jouw taak om erachter te komen of je vriend is verlijmen met u opnemen via cynisch sarcasme, of als hun werkelijke bedoeling is om je in het openbaar kwetsen.
 • Als uw vrienden zijn degenen die meestal plagen je, stap terug en je relatie te evalueren met hen. Doen ze echt betekenen om je lachen, of je slecht voelen? Misschien als ze plagen je zo veel, moet u stoppen met zijn vrienden met hen. Misschien moet je ze laten weten dat hun opmerkingen niet worden gewaardeerd.
 • Wees jezelf. Je kunt jezelf niet veranderen om een ​​pestkop accepteert u omdat de pester al heeft gemaakt van zijn / haar gedachten over jou haten. Je vrienden kunnen haten de nieuwe jij, dus je zult nog meer worden gepest.
 • Soms, casual plagen en beledigingen zijn een gebruikelijke "initiatie"-procedure in een groep. Vaak nieuwkomers zullen worden berispt, omdat zij nieuwkomers, als een test van hun vastberadenheid. Als dit bij u het geval, probeer niet om het te serieus te nemen, tenzij het offensief wordt.
 • Gebruik buiten hulpmiddelen om te leren over nog meer strategieën om te gaan met pesten. http://www.stopbullying.gov/, http://www.ncpc.org/topics/bullying en http://www.pacer. org / pesten / zijn allemaal goede websites uit te gaan van.

Waarschuwingen

 • Als het gesprek op bedreigingen met geweld, aarzel dan niet om de politie of juridische hulp krijgen.
 • Net zoals je niet wilt om gepest te worden, altijd onthouden dat je nooit iemand anders te pesten.