Wkanl

Hoe te kleden voor het werk

De eerste indruk telt, en uw professionele garderobe is een groot deel van uw eerste indruk. Gewoon omdat je in een professionele setting betekent niet dat je hoeft te benauwd kijken. Hier zijn een paar richtlijnen voor het kijken goed maar niet "te" goed.

Stappen

Hoe te kleden voor het werk. Kleden volgens uw baan taken.
Hoe te kleden voor het werk. Kleden volgens uw baan taken.
 1. 1
  Kleden volgens uw baan taken. Als u te maken krijgen met klanten in een professionele context, moet u scherp kleden om een ​​goede eerste indruk te maken. Als u werkt in een informele onderneming, in de achterkamer of je baan gaat vuil, moet u wellicht meer ruimte in de manier waarop je je kleedt.
  • Merk op hoe uw collega's kleden en gebruik het als uw standaard. Probeer te kleden op hetzelfde niveau als anderen in uw werkplek of gewoon een beetje mooier.
  • Als uw baan bestaat uit een mix van interactie met de klant en iets dat beter past bij een casual stijl, houdt een verandering van kleren rond of iets toe te voegen. Voeg een blazer of een sport jas en (voor mannen) een stropdas om een ​​basic shirt om het te kleden.
 2. 2
  Draag kleding die je past. Je hoeft niet naar een maat 4 er goed uitzien, maar je moet kleding die je goed passen dragen.
  • Niet iets te klein te dragen. Als je broek bos rond je dijen en taille, ze zijn te klein. Als je je armen niet kan oversteken voor u zonder uw mouwen blootstellen van je polsen, je shirt is te klein. Ook als uw knoppen vergapen aan de voorkant, je shirt is wederom te klein.
  • Niet iets te groot, ofwel dragen. Kies kleding die je past zonder baggy of floppy. Korten op de broek en mouwen indien nodig.
 3. 3
  Houd je haar en make-up simpel.
  • U bespaart tijd. Probeer uw ochtendroutine te houden voor haar en make-up onder ongeveer 30 minuten.
  • U zult voorkomen dat op zoek overdreven. Heb je ooit gezien dat mensen het dragen van zo veel haarlak ze lijken hun haar zou kunnen breken als ze vallen? Zoek een evenwicht tussen goede verzorging en eindeloze primping.
 4. 4
  Accentueer het positieve. Als je grote benen, rokken dragen. Maar zorg ervoor dat ze de juiste lengte (niet meer dan 2 centimeter boven de knie). Grote figuur? Goed passende broek met een scherpe vouw.
 5. 5
  Hou het bescheiden. Een V-hals trui of blouse is prima, maar niet rokken die te kort zijn, halzen die te laag zijn, of iets dat is see-through of overdreven strak dragen.
 6. 6
  Shine je schoenen. Het lijkt misschien ouderwets, maar een regelmatige toepassing van wax houdt ze langer mooi. Het zal helpen afstoten van water en bedekken slijtage.

Tips

 • Tel tot acht. Wijs een punt aan elk kledingstuk of accessoire die je draagt. Wijs twee punten op alles wat glimt, felgekleurde, of patroon. Doel voor ongeveer acht punten, waaronder schoenen.
 • Hebben niet veel geld te besteden aan kleding? Dat is prima - houd het simpel. Solids nooit uit te gaan van stijl. Na een paar pantalon (zwart, tan, bruin, speldstreep), sommige effen tops en een paar eenvoudige rokken zal perfect goed werken. Dan kun je gewoon toevoegen van een stuk of twee, een paar accessoires of schoenen elk seizoen en uw garderobe zal worden aangekleed.
 • Weet je er goed uitzien! Er is niets aantrekkelijker dan een persoon die is, comfortabel en gelukkig.
 • Proberen om de balans tussen ouderwets en modern vinden.