Wkanl

Hoe te droge shampoo gebruiken

Droge shampoo is uitgegroeid tot een populair alternatief voor gewone shampoo in de afgelopen jaren. Het absorbeert de olie die maakt je haar blik vette zonder uit te drogen je hoofdhuid uit, zoals het wassen van je haar met water elke dag kan doen. Leer hoe u droge shampoo, tips voor het gebruik ervan op je best uitzien, en hoe je je eigen droge shampoo met de inhoud van uw keukenkastjes te maken van toepassing.

Stappen

Hoe te droge shampoo gebruiken. Kies een droge shampoo.
Hoe te droge shampoo gebruiken. Kies een droge shampoo.

Het toepassen van droge shampoo

 1. 1
  Kies een droge shampoo. Droge shampoo komt in de vorm van een poeder of een droge spray-on product dat u van toepassing zijn op de wortels van je haar. U kunt een commercieel product te kopen of te improviseren door het maken van je eigen. Voor een zelfgemaakte droge shampoo recept, lees tot het einde van dit artikel.
 2. 2
  Krijg je haar klaar. Verwijder haarbanden, haarspelden en klemmen. Kam het om ervoor te zorgen dat er geen klitten.
 3. 3
  Breng de droge shampoo. Strooi het poeder u gekozen over de bovenkant van je hoofd, vooral in de gebieden die de neiging tot vette krijgen, zoals je pony en een deel. Gebruik je vingers om het te verspreiden.
  • Als u gebruik maken van een spray fles droge shampoo, houd deze 6 centimeter van je hoofd en spray. Houd het ver genoeg, zodat de shampoo afwikkelt gelijkmatig over je hoofd.
  • Indien u dat wenst, borstel je haar dus de droge shampoo is verdeeld over de lengte van het haar schachten. Richten zich vooral op de wortels, maar als de rest van je haar opgefrist, voeg een beetje meer naar de tips.
  • Dit kan slordig, dus doe het boven de gootsteen of klaar om te vegen of stofzuigen als je klaar bent.
 4. 4
  Laat het vestigen in. Wacht 5 tot 10 minuten voor de droge shampoo om de olie te absorberen uit je haar. Als je vooral vet haar, kan het iets langer duren.
 5. 5
  Kam de overtollige shampoo uit je haar. Draai je hoofd ondersteboven en borstel uit alle van de poeder. U kunt een haardroger gebruiken om het proces te helpen.

Waardoor droge shampoo voor u werken

 1. 1
  Weten wanneer te droge shampoo gebruiken. Droge shampoo geeft je haar de schijn van het zijn schoon, omdat het de olie die haar blik vuil kan maken absorbeert. Vind het wassen routine die voor u werkt, of het nu drie keer per week of minder, en gebruik droge shampoo die iedere dag tussen.
  • Gebruik droge shampoo na een reis naar de sportschool. Droge shampoo kan ook van pas komen als je hebt uitgeoefend en hebben geen tijd om een ​​douche te nemen alvorens terug te keren naar het werk of school.
  • Gebruik droge shampoo na een lange vliegtuig vlucht of een reisdag. Het is handig om een ​​klein flesje te keren mee te nemen wanneer u geen toegang tot een douche.
  • Heb droge shampoo Gebruik niet meer dan een paar keer op een rij voor het wassen je haar met gewone shampoo en water. Omdat droge shampoo niet schoon huidschilfers en ander vuil uit je haar, is het noodzakelijk om regelmatig water te gebruiken.
 2. 2
  Gebruik droge shampoo op droog haar. Als u probeert om poeder te zetten op nat haar, zal het klonterig krijgen en kijken een puinhoop. Gebruik geen droge shampoo totdat je haar helemaal droog. Het werkt op vet, maar geen water.
 3. 3
  Heb droge shampoo in je hoofdhuid niet wrijven. Droge shampoo kan ophopen op je hoofdhuid en maken het jeuken. Als u gebruikmaakt van spray-on shampoo, houd deze een paar centimeter uit de buurt van je hoofd, zodat je niet direct spuit het op je hoofdhuid. Strooi zelfgemaakte droge shampoo over je hoofd van een hoogte van enkele centimeters.
 4. 4
  Voeg een paar druppels etherische olie. Als je wilt dat je haar te ruiken fris en schoon, net als het doet na het wassen in de douche, probeer dan glad een paar druppels etherische olie in het midden en tips van je haar nadat je jezelf een droge shampoo behandeling hebt gegeven.
  • Citroen en andere citrus oliën werken goed voor dit doel. Zorg ervoor dat je ze concentreren aan de uiteinden, zodat de wortels van je haar niet meer vettig uitzien.
  • Probeer eucalyptus olie, pepermuntolie, lavendelolie of rozenolie als je niet van citrus geuren.

Het creëren van droge shampoo vanaf nul

 1. 1
  Kijk in uw kasten. Je hebt waarschijnlijk al de ingrediënten die je nodig hebt voor droge shampoo. Een mix van poeders en zetmeel werkt goed om de olie te absorberen uit je haar. Kies uit de volgende opties:
  • Zuiveringszout. Dit helpt ook om geuren te minimaliseren.
  • Maïsmeel
  • Maïszetmeel
  • Gemalen havermout (als je dit gebruikt, vermalen tot een fijn poeder in je keukenmachine)
  • Talkpoeder of babypoeder
 2. 2
  Meng de ingrediënten in een kom. Afhankelijk van wat je hebt in je kast, meng gelijke delen van zo veel van de bovenstaande ingrediënten mogelijk. De combinatie van natuurlijk ingrediënten en poeders helpt absorberen veel olie mogelijk.
  • Als je mist een ingrediënt, vervangen door een als ingrediënt. Bijvoorbeeld, als u niet beschikt over babypoeder, het dubbele van de baking soda. Als u niet beschikt over gemalen havermout, het dubbele van het maïsmeel.
  • Zorg ervoor dat de ingrediënten zijn goed gemengd. Wilt u ervoor zorgen dat ze nog fijner gemalen, kunt u ze samen door je keukenmachine. (Zorg ervoor dat het schoon goed als je babypoeder gebruiken.)
  • Om geurende droge shampoo maken, meng het met gedroogde bloemen of kruiden (bv. rozen, lavendel, hibiscus, viooltjes, munt) in een pot, sluit het deksel, en zet deze in een donkere kast voor 2-4 weken. De geur zal mengen met de droge shampoo, zodat wanneer je het gebruikt, zal je haar goed ruiken.
 3. 3
  Giet het mengsel in een specerij shaker. Een oude, schone zout of peper shaker, of enige shaker die werd gebruikt voor een specerij, is de perfecte dispenser voor droge shampoo.

Tips

 • Draag een klein potje van droge shampoo met u in uw portemonnee. Het is altijd handig in situaties die je misschien niet verwacht.

Waarschuwingen

 • Niet mengen essentiële oliën met uw droge shampoo. Ze kunnen goed ruiken, maar het poeder nodig om de olie te absorberen in je haar, niet de essentiële oliën.
 • Als je haar krijgt kroes, zijn bereid met een paar druppels olie (jojoba, vitamine E, zelfs groente) te temmen beneden na het gebruik van droge shampoo.