Wkanl

Hoe te codependent relaties voorkomen

De beste manier om wederzijds afhankelijke relaties te voorkomen is om niet codependent jezelf. Weten wat het betekent om codependent, gewoon geven te krijgen. Wanneer u probeert om een ​​relatie te laten werken door te proberen om alles wat je kunt krijgen van de andere persoon die je zal binnenkort de relatie failliet.

Stappen

Hoe te codependent relaties voorkomen. Begeleiding krijgen, als dat nodig is om gezond te worden.
Hoe te codependent relaties voorkomen. Begeleiding krijgen, als dat nodig is om gezond te worden.
 1. 1
  Begeleiding krijgen, als dat nodig is om gezond te worden. Om een ​​relatie gezond te zijn moet je om gezond te zijn jezelf. Krijgen in het adviseren, zoek een vriend die kan helpen groeien ~ iemand die u vertrouwt om je de waarheid vertellen. Hoewel ze moeilijker kunnen zijn om te horen van, een non-vriend werkt goed hier.
 2. 2
  100% geven om de relatie en verwacht er niets voor terug. Dit is onvoorwaardelijke liefde. Je moet dit soort liefde kennen voordat je het kan weggeven! Als u beiden dit doet de relatie zal groeien. Dit betekent dat de besteding van de tijd geef je je partner met je partner, genieten en waarderen de relatie zoals het is. Dit betekent niet dat het centreren van je leven in je relatie, het verwaarlozen van je baan, je vrienden, je hobby's en je eigen behoeften. Geven wat je vrijelijk kunt geven zonder opoffering of wrok en zorg voor jezelf zonder te verwachten van uw partner om te zorgen voor u. Als je niet voor jezelf zorgen, je krijgt naar beneden tot aan het punt dat u niet kan zorgen voor uw partner of iemand anders.
 3. 3
  Adres doet pijn. Als je het gevoel gekwetst en wil om boos te worden, je moet bereid zijn om te zoeken naar de oorzaak van het gedrag dat je pijn en aanpakken van de oorzaak. Dit is zoals het tellen tot tien, wachtend om te spreken voordat je handelt. Als u nodig hebt om boos te worden kun je altijd later doen. Maar als je naar de oorzaak van het gedrag dat u kan helpen de persoon te begrijpen wat er gebeurd is en vertel hen u gewond raakte. Nu bent u het opbouwen van de relatie en niet schade aan het doen.
 4. 4
  Begrijpen het idee van persoonlijke grenzen en houd van jou. Maak ze aan je partner duidelijk waaronder de verhandelbare grijze gebieden die deel uitmaken van een gezonde relatie. Respecteer de grenzen van je partner. Als je gewond bent of boos, te stoppen en na te denken over waarom je gekwetst of boos. Vast te stellen of het probleem is dat je wilt grenzen van je partner te steken of dat het je partner binnenvallende jouwe. Als je iets wilt onredelijk, zoals kruisen hun grenzen, begrijpen die u kunnen helpen loslaten van dat verlangen. Als je iets redelijk wilt, als het vasthouden van je eigen grenzen, dan kom op voor jezelf assertief.
 5. 5
  Beledig uw partner in alle argumenten. Gewoon geen namen noemen of labelen. Zeg niet: "Je bent lui. Focus op je eigen gevoelens, behoeften en punten." Ik voel me alsof ik al de schoonmaak te doen "is niet beledigend. 'Je luie sloddervos, je nooit iets doen rond het huis" is beledigend. Als u zich op deze manier consequent, kunt u het patroon vast.
 6. 6
  Vertalen van beledigingen van je partner in een betoog in wat er werkelijk gezegd wordt. "Ik ben boos omdat je niet genoeg schoonmaak doen om mij een plezier" is een vertaling van de luie slob belediging hierboven in informatie termen. Accepteren dat de beledigingen bedoel gewoon "Ik ben boos en gefrustreerd" is van vitaal belang. Ze zijn niet waar als zodanig zijn ze een schuine beschrijving van een situatie je partner waarneemt als echt. Het mag niet eens waar zijn, zo ja dan communiceren zonder beledigingen kon helpen oplossen dat conflict. Als u efficiënter dan je partner reinigen en dezelfde taken in de helft van de tijd af te maken, lijkt het alsof je minder doet, zelfs al ben je meer vervullen. Omgekeerd, als je partner is beter bij schoonmaken, uw resultaten kan uw partner teleurstellen, hoewel je in de dezelfde hoeveelheid tijd en inspanning. Het bespreken van deze onderwerpen, zonder schuld te geven of beledigend is 'oplossen modus probleem' en een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie.
 7. 7
  Er zullen altijd conflicten in alle relaties. Wanneer beide partners zijn comfortabel en gelukkig met dezelfde methode van conflictoplossing, ze de neiging om gelukkiger elkaar ongeacht wat anderen denken van het zijn. Sommige koppels beledigen elkaar voortdurend op een luchthartige manier omdat noch neemt die beledigingen serieus - en weten dat als de beledigingen te stoppen, het probleem is een serieus. Vind je comfort zone en je partner en ontdek verschillende manieren van omgaan met conflicten tot je vinden wat voor u werkt.
 8. 8
  Identificeer alle kwetsend gedrag of verslavingen die deel uitmaken van de relatie. Word je bewust van de aard van de geest spellen verslaafden spelen. Als je niet opgegroeid in een huis met een verslaafde of alcoholist, is het gemakkelijk om blind eenzijdig door de games verslaafden te spelen. Lees over verslaving en vind checklists online om de kwetsende gedrag binnen je relatie, zowel van jou en je partner te onderzoeken. Soms gezond gedrag kan veel pijn wanneer een relatie is aan het veranderen, maar dat pijn nodig is om te groeien voorbij. Wie probeert om het patroon te doorbreken zal worden gezien als waarnemend kwetsend of zelfzuchtig.
 9. 9
  Zoeken naar manieren die u kunnen worden waardoor elke kwetsend gedrag of verslaving door het geven van te veel.
 10. 10
  Kijken of je misschien aan het leven van je partner te controleren. Indien de definitieve besluiten over dingen gaan altijd je weg, dat is een teken van codependence. Er is geven en nemen in een gezonde relatie. Als je partner doet nooit iets zonder overleg met u, dat is een gevaar ondertekenen en iets om aan te werken.

Tips

 • Zorg goed voor jezelf, ken je grenzen, grenzen stellen, nee zeggen. Als je respect voor jezelf je kunt verwachten te worden gerespecteerd. Als u niet worden nageleefd, uitstappen.
 • Vraag om hulp als je de behoefte voelt.

Waarschuwingen

 • Het geven van te veel is nooit goed voor de relatie.