Wkanl

Hoe om uw eigen jeans te maken

Comfortabel, duurzaam en veelzijdig, zijn jeans zijn een mode- nietje voor meer dan 50 jaar. winkelen voor jeans, echter, kan een gedoe zijn. Tenzij je het geluk hebt om het lichaam van een model hebt, moet u wellicht te veel tijd doorbrengen in de kleedkamer voordat je een paar dat ziet er geweldig uit en Dit geldt vooral als je op een budget, omdat de prijs van jeans, vooral designer jeans, is dramatisch gestegen door de jaren heen. Maak je eigen jeans, echter, en u kunt de perfecte pasvorm voor een fractie van wat je in de winkels zou betalen. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw eigen vertrouwde jeans te creëren.

Stappen

Hoe om uw eigen jeans te maken. Selecteer een patroon dat u wilt.
Hoe om uw eigen jeans te maken. Selecteer een patroon dat u wilt.
 1. 1
  Neem je metingen. De belangrijkste metingen voor jeans zijn uw taille en heupen. Terwijl de zijnaden en binnennaden zijn meestal vrij makkelijk aan te passen, kan de heupomvang moeilijk te veranderen zijn. Meet je heupen op hun volle punt, meestal 8 of 9 cm onder de taille. U kunt gebruik maken van deze metingen te zoeken van de juiste patroon van grootte op de fabrikant patroon maattabel. De meeste patronen zijn geschikt voor gebruik met een reeks van maten, dus je hoeft alleen maar om ervoor te zorgen dat het bereik op het patroon dat u kiest omvat uw maat.
 2. 2
  Selecteer een patroon dat u wilt. Zoals voor zowat elk naaiproject, moet je beginnen met de juiste pattern.Your lokale ambachtelijke winkel of korting winkel zal een verscheidenheid van patronen hebben, en je kunt ook patronen online te bestellen. Je moet in staat zijn om een ​​patroon voor elke stijl die je wilt vinden. Klompen voor non-denim broek kan werken als je weet wat je doet, maar als dit je eerste jeans project, zult u zeker wilt een patroon dat speciaal is bedoeld voor jeans te gebruiken.
 3. 3
  Kies uw stof. Wees voorzichtig bij het kiezen van uw stof, omdat veel denims zijn te dun voor jeans. Zorg ervoor dat je "jeans-grade" denim. Er zijn vele kleuren beschikbaar, maar u kunt ook verft je stof naar uw wens. Indigokleurstof is de traditionele blauwe jeans kleurstof.
 4. 4
  Passen bij uw patroon om je lichaam. Je moet meerdere metingen op verschillende punten van uw taille naar je heupen en onderaan de benen, evenals het kruis. Noteer deze metingen, het toevoegen van "gemak" van maximaal een centimeter in de taille, 3/4 inches aan het kruis, en 2 centimeter in de heupen (het toevoegen van gemak zorgt ervoor dat uw jeans zijn niet strak op de huid, en je kunt veranderen de hoeveelheid gemak u afhankelijk van uw voorkeuren toe te voegen). Vergelijk uw metingen met die op het patroon, en veranderen het patroon waar nodig. Vergeet uiteraard ook veranderen het patroon van de juiste lengte.
 5. 5
  Voorkrimpsectie uw stof. Was en droog de stof op dezelfde instellingen als je zou gebruiken om de afgewerkte jeans te wassen. U kunt water en energie te besparen door te wassen met uw andere like-gekleurde wasgoed. Voorwas zal de stof makkelijker om mee te werken te maken, en het zal u helpen ervoor zorgen dat uw jeans echt passen.
 6. 6
  Volg de instructies op het patroon. Algemene instructies zal niet veel helpen op dit punt. U hoeft enkel uw stof knippen en naaien het volgens de aanwijzingen op uw patroon.
 7. 7
  Pas je jeans. Zodra je jeans zijn afgewerkt u trim, knoppen, patches of iets anders om ze te kleden en hen "ontwerper" jeans.You kunt zelfs kan toevoegen gaten te maken in hen of als je die blik.
 8. 8
  Was en droog de ​​afgewerkte jeans voor het dragen.

Tips

 • Gebruik een zware naaimachine. Sommige naaimachines, vooral veel oudere, zijn niet echt geknipt voor het naaien van dikke, taaie denim. Als u twijfelt, controleer manual.Also uw naaimachine's krijgen alle andere leuke dingen die je wilt op te zetten, zoals knopen, glitter, verschillende patronen, etc.
 • Als u al een spijkerbroek die past goed je kunt ze traceren op denim stof in plaats van het kopen van een patroon. Zorg ervoor dat u 1/4 inch naadtoeslag vertrekken rond de randen.
 • Als u het maken van skinny jeans en ontdekken ze zijn een beetje te groot, dan kunt u altijd hop in een warm bad om ze te krimpen op maat!
 • Ondervindt u problemen met het beslissen over een patroon? Stel een winkelbediende of kijk naar sommige van de online forums, waar je waarschijnlijk iemand anders die het gebruikt het patroon dat u geïnteresseerd bent inch Deze forums zijn zeer geschikt voor het uitwisselen van allerlei nuttige naaitips vindt.
 • Controleer om te zien hoe de jeans past voordat je de rits op. Zet de jeans op en bind ze strak om de taille met een string en gebruik een paar veiligheidsspelden aan de ritsopening sluiten.

Waarschuwingen

 • Als je nog nooit broek hebt gemaakt vóór, mag u niet wilt beginnen met jeans, als ze zijn over het algemeen een beetje moeilijker te maken dan de meeste andere stijlen van de broek.

Dingen die je nodig hebt

 • Denim
 • Naaimachine
 • Draad
 • Spoel
 • Naald
 • (Optioneel) Knoppen, lint, versiering, glitter, patches, verschillende patronen, bleekwater, enz.
 • Patroon voor jeans
 • Schaar