Wkanl

Hoe om te gaan met overbezorgde ouders

Voelt u zich verstikt door al te strenge eisen van je ouders? Vindt u uzelf thuis, buitengesloten van je vrienden omdat je ouders hebben strengere regels dan hun ouders doen? Een van de moeilijkste dingen om te doen als ouder is om te vertrouwen op je kinderen met hun onafhankelijkheid, want er is geen one-size-fits-all formule die werkt voor ieder kind. In plaats daarvan, tieners moeten vertrouwen van hun ouders verdienen en bewijzen dat zij onafhankelijk kunnen genieten zonder misbruik van het voorrecht. Lees dit artikel om te leren hoe het vertrouwen van je ouders verdienen.

Stappen

Hoe om te gaan met overbezorgde ouders. Onder elke gevraagde privilege, maken een kogel-point lijst van waarom je het verdient.
Hoe om te gaan met overbezorgde ouders. Onder elke gevraagde privilege, maken een kogel-point lijst van waarom je het verdient.
 1. 1
  Maak een lijst van wat specifieke privileges u wilt van je ouders. Een deel van de reden dat je ouders niet willen laten wat ze voelt zelfs licht ongemakkelijk bij kan zijn dat ze bang zijn als ze laten je een ding doen, kan je dat gebruiken als een excuus om te vragen om andere privileges. U kunt dit minimaliseren door te komen met een sluitende lijst van een redelijk aantal privileges. Overslaan minimaal 5-6 lijnen van de ruimte tussen elke aanvraag.
  • Bijvoorbeeld, afhankelijk van uw leeftijd, kan uw lijst op te nemen:
   • Avondklok verlengd tot 11 uur op vrijdagavond
   • Hooguit twee logeerpartijtjes per maand
   • Opknoping uit na school is OK als thuisbasis bij het diner (18:30)
   • Mogelijkheid om de familie auto minstens een weekend 's nachts te gebruiken per week
  • Vraag niet om te veel privileges in een keer, of loopt u het risico boos je ouders en krijgen niets. Vergeet niet dat het proces van het verdienen van je ouders vertrouwen is een lange termijn project. Wanneer je hebt laten zien je ouders dat je kunt omgaan met een paar privileges, kunt u stapsgewijs uw vrijheid later te verhogen en meer later vragen naar (laten we zeggen, in een maand of twee op minimum).
 2. 2
  Onder elke gevraagde privilege, maken een kogel-point lijst van waarom je het verdient. Brainstorm verklaringen die onder de volgende categorieën vallen: 1) hoe je hebt al uw verantwoordelijkheid en het vermogen om dit voorrecht, 2) behandelen hoe je zal voorkomen dat dit voorrecht worden misbruikt gedemonstreerd, en 3) welke gevolgen zal optreden in geval van misbruik.
  • Bijvoorbeeld, als je een 11:00 avondklok op vrijdag aanvragen, kan een van de gevolgen zijn dat voor elke minuut dat je te laat bent, dat wordt afgetrokken van uw avondklok de volgende vrijdag. Een reden zou je kunnen worden vertrouwd met deze avondklok extensie is dat je feilloos je huiswerk hebt ingevuld door zondagmiddag elke week, dus verblijf een beetje later op vrijdag zal geen negatieve invloed op je academische prestaties.
  • Vertrouw niet op vergelijkingen aan wat ouders je vrienden 'hen in staat stellen om te doen in uw overtuigingskracht. Dat gezeur, niet redeneren. Die vergelijkingen zijn gewoon niet overtuigend, omdat de relaties van uw vrienden met hun ouders hebben geen invloed op je relatie met je ouders, en je geen bewijs dat een bepaald type van het ouderschap is effectiever dan een ander hebben. Het opbouwen van vertrouwen je ouders 'betekent dat je ze nodig hebt redenen om je vertrouwen te geven.
  • Probeer niet om ze te chanteren door te bellen naar hen "uncool ouders" of "tiger" ouders - die beledigingen zal alleen je relatie stam met je ouders en risico ze verder boos. Zelfs als ze laten je iets doet, het is niet om de juiste reden - dat is, het is niet omdat ze je vertrouwen.
 3. 3
  Van plan om een serieus gesprek met je ouders over je privileges hebt. Op een goed moment - zeg, tijdens een gelukkige familie diner - vermelden dat je hebt nagedacht over je rechten en je denkt dat je een aantal goede redenen waarom ze moet worden verhoogd. Afhankelijk van de communicatie voorkeuren van je ouders, kunt u in staat om het onderwerp te bespreken Goed dan, of je kan hebben om een ​​latere tijd om met je ouders te plannen.
 4. 4
  Begin het gesprek vanuit een empathische oogpunt. Erken dat je ouders hebt legitieme angsten over het laten van je doet je eigen ding meer. Breng uw lijst om de conversatie, maar niet beginnen met het opdreunen van uw eisen. In plaats daarvan, benaderen het gesprek met iets als: "He papa en mama, ik begrijp waarom je zenuwachtig over me te laten hangen met mijn vrienden wanneer ik wil voelen, omdat je niet precies weet wat we doen en kun je niet zijn er in de off-kans dat er iets mis gaat, maar ik denk dat we kunnen komen tot een compromis over deze kwestie;.. Ik denk dat ik heb verdiend uw vertrouwen om wat meer privileges genieten Ik ben een volwassen, tiener in de groei - bijna # # jaar oud - en ik nodig om te beginnen met trainen mijn oordeel en het maken van enkele van mijn eigen keuzes ".
  • Afhankelijk van onmiddellijke reacties van je ouders, moet u vervolgens beslissen of tafel het gesprek, het uitbreiden van de mooie, knusse intro een beetje langer, of duik in je lijst.
 5. 5
  Presenteer uw gewenste privileges en uw verdienstelijke redenen, en zijn klaar om compromissen te sluiten. Bespreek wat er op je lijst en hebben specifieke voorbeelden bij de hand om je goede kwaliteiten en uw bereidheid te tonen voor verhoogde privileges. Je ouders kunnen deelnemen aan de onderhandelingen met u over bepaalde privileges of delen daarvan, en je moet dat als een stap in de goede richting. Op het einde, zal je tot een compromis. Je ouders kunnen niet alles wat je wilt geven, maar dat is OK. Vergeet niet dat vertrouwen-gebouw is een proces - als je laten zien dat je verantwoordelijk bent over de privileges ze geven je kunt zijn, kunt u de envelop te duwen in een toekomstig gesprek.
  • Luister naar je ouders en hun zorgen. Neem ze serieus. Je ouders om je geven en je wilt het beste voor je, dus begrijpen dat ze niet op jou gemunt. Ze willen ervoor zorgen dat je echt klaar voor een grotere onafhankelijkheid. Zo geduldig luisterde naar hun zorgen, proberen ze respectvol te ontmoedigen met concrete voorbeelden van uw verantwoordelijkheid, en hen aanmoedigen om u een kans om jezelf te bewijzen.
 6. 6
  Als je ouders niet zijnde bijzonder ontvankelijk voor uw suggesties, wijzen andere redenen waarom het is goed voor je ontwikkeling naar grotere zelfstandigheid hebben. Je moet een kalme en begrip toon gebruiken wanneer u wijzen op deze redenen, omdat ze moeilijk voor je ouders te accepteren kan zijn, vooral als je het eerstgeboren kind.
  • Herinneren je ouders dat je bijna gaat worden 18, gaat naar de universiteit op uw eigen, en dat je ouders er niet zal zijn om je beslissingen altijd voor u maken. Wordt vertroeteld belemmert je persoonlijke groei. Het is een goed idee voor u om te oefenen de uitoefening van uw oordeel en het maken van je eigen keuzes nu, terwijl je nog onder hun dak en hebben een relatief veilige omgeving.
  • Benadrukken het belang van sociale ontwikkeling. U moet krijgen uit met je vrienden, opknoping uit met hen, en nieuwe mensen ontmoeten. Als je niet weet hoe je samen met anderen, zal uw kansen op werk te dimmen. Mensen worden vaak ingehuurd en ontslagen, beschuldigd en hield op basis van zaken als subjectieve en immateriële als intermenselijke relaties. Als u uw interviewer lachen kan maken, verhoogt u uw kansen om exponentieel ingehuurd. Als je toevallig lunches kunt grijpen met je baas, je hebt een goede kans op het zien van een boost in de prestaties op het werk.
  • Als je ouders gebruiken academici en studeren als een excuus voor het houden van je thuis, moet je hen eraan herinneren dat IQ is niet alles. EQ - emotionele intelligentie - is net zo belangrijk voor de toekomstige carrière succes, zoals hierboven vermeld. Te veel studenten blindelings streven naar perfecte gestandaardiseerde testscores en kwaliteiten ten koste van de interpersoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van relaties met hun leeftijdgenoten - de mensen die je zou aanraden om je eerste baan.
  • Als je ouders zijn bang dat je een fout zult maken en in gevaar brengen van uw toekomst, hen eraan herinneren dat de fouten en mislukkingen zijn een natuurlijk onderdeel van het opgroeien. Natuurlijk zult u voorkomen dat het maken van slechte beslissingen, maar uiteindelijk, zelfs als je krijgt in een soort rotzooi, met het vermogen om de situatie vast te stellen en leren om niet de fout herhalen is wat belangrijk is. Je ouders kunnen je niet beschermen tegen falen altijd, en vele lessen zijn degenen die je moet leren op je eigen voordat je echt krijgen.
 7. 7
  Verantwoord handelen. Je kunt niet verwachten dat je ouders om u te behandelen als een volwassene als je nog steeds gedragen als een kind. Schoon uw eigen kamer, aanbieden om voor jongere broers en zussen, en geen sissend past, etc. Zelfs niet gooien iets eenvoudigs als inchecken met je ouders als je weg bent van hen alleen maar om hen te laten weten dat u bent in orde is een goede verantwoordelijkheid punt.
 8. 8
  Realiseer je dat soms, je ouders echt het beste weet. Vooral in dating situaties, ze weten vaak wat ze over praten. Als ze huiverig je dating iemand of opknoping uit met een bepaalde groep vrienden, slikken hun woorden en serieus overwegen hen. Ouders zijn wijzer dan je bent.

Tips

 • Nooit liegen. Als ze erachter komen, zal zij al het harde werk dat u in het verkrijgen van hun vertrouwen verpesten.
 • Proberen te zijn redelijk bij redeneren met hen.
 • Vergeet niet dat de timing en de context van het gesprek is altijd belangrijk. Krijgen in een serieus gesprek wanneer geen van jullie zal gericht zijn op het is niet aangeraden.
 • De sleutel tot een relatie is communicatie. Het maakt niet uit als je niet bijzonder comfortabel met ze te praten. Er is een eerste keer voor alles.
 • Worden open minded. Als ze zien dat je je gedraagt ​​koppig je zal lijken kinderachtig en niet open voor hun standpunt te zien.
 • Ga nooit achter je ouders rug en iets wat ze zei je niet te doen.
 • Houd in gedachten dat alleen maar omdat ze nee zeggen, betekent niet dat ze ouder zijn dan beschermend. Ze waarschijnlijk gewoon zorg veel over jou.

Waarschuwingen

 • Als op enig moment het gesprek verandert in een geschreeuw match, stoppen. Loop weg van de situatie, laat het verspreiden, en misschien later nog eens wanneer jij en je ouders zijn in een beter humeur.
 • Als je toch meer vrijheid, misbruik het niet. Probeer niet om te voldoen aan de "geef een centimeter, neem een ​​mijl" te zeggen.
 • Niet overreageren als je ouders zijn over-beschermend. HET ZAL NIET maakt de situatie niet beter. Wees kalm en beheerst, ongeacht wat ze zeggen.