Wkanl

Hoe maak je een ontvoering poging te dwarsbomen

Ontvoeringen plaatsvinden over de hele wereld en voor allerlei redenen. Ontvoeringen betrekken familieleden, seksuele roofdieren, en losgeld zoekers. Wat meteen duidelijk is dat er geen typische ontvoering, en als meer en meer mensen reizen over de hele wereld, de vaak geciteerde advies om altijd vecht je would-be ontvoerder vereist enige heroverweging. Terwijl in zeldzame gevallen, is het best om samen te werken, kan de situatie een onmiddellijk ontsnappen, en je moet snel denken en doortastend optreden. Hier is hoe.

Stappen

Hoe maak je een ontvoering poging te dwarsbomen. Wees bereid om te weerstaan, door het uitvoeren foelie (pepperspray), een stalen verlengbare knuppel, of improviseren en gebruik je sleutels, in het bezit van de sleutel-keten, te harken over de ogen van de aanvaller.
Hoe maak je een ontvoering poging te dwarsbomen. Wees bereid om te weerstaan, door het uitvoeren foelie (pepperspray), een stalen verlengbare knuppel, of improviseren en gebruik je sleutels, in het bezit van de sleutel-keten, te harken over de ogen van de aanvaller.
 1. 1
  Speel op veilig. Neem preventieve veiligheidsmaatregelen. Als je loopt in een openbare plaats, altijd op de hoogte van wie er rond. Wees attent (in plaats van verdrinking jezelf uit met koptelefoon). Maak er een gewoonte van om een ​​vluchtweg elke keer dat je een nieuwe omgeving in te voeren ter plaatse. Vermijd donkere steegjes en parkeerplaatsen, en / of krijgen een escorte. Niet het gezicht van de muur bij het uit eten gaan. Sluit uw ramen en deuren 's nachts. Dragen van een mobiele telefoon en een aantal veiligheidsvoorzieningen (zoals een luide fluitje op uw sleutelhanger). Als u naar het buitenland reist, moet u een lokale krant of tijdschrift in de lokale taal. Lees reizen voorzorgsmaatregelen online.
  • of gut instinct Als je een vaag vibe van iemand, luister naar je gevoel niet uit hoe irrationeel. Ducking in een winkel, uw route te veranderen, en een verblijf in het bijzijn van anderen zijn allemaal goede strategieën om ontvoering te voorkomen door acht te slaan op je instincten.
  • Varieer uw routes en tijden maken het moeilijk voor would-be aanvallers te anticiperen uw plannen. Leer meerdere manieren om te gaan tussen uw huis en kantoor of een frequente bestemmingen.
 2. 2
  Vormen van een plan. De would-be ontvoerder krijgt aanvankelijk de overhand op zijn slachtoffer, want hij heeft het element van verrassing in zijn voordeel. U kunt uzelf voorbereiden door de beoordeling van uw situatie voordat een ontvoering plaatsvindt. Wat voor ontvoering bent u het meest waarschijnlijk tegenkomt? Wat gaat u doen als iemand probeert je te ontvoeren? Repeteren mogelijke scenario's in je hoofd, en je bent klaar om direct te handelen moet je eigenlijk worden aangevallen zijn.
 3. 3
  Wees bereid om te weerstaan, door het uitvoeren foelie (pepperspray), een stalen verlengbare knuppel, of improviseren en gebruik je sleutels, in het bezit van de sleutel-keten, te harken over de ogen van de aanvaller. Die een sleutel tussen je vingers (als steekwapen) kan ernstige schade toebrengen aan de pezen in je eigen hand, maar het kan ook aanzienlijke schade aan te doen.
  • Als er meerdere gewapende aanvallers op zoek naar losgeld die proberen om u te ontvoeren in een geïsoleerde of vijandige plaats waar er realistisch weinig tot geen kans om te ontsnappen, moet je coöperatief te zijn van de get-go. Dit is vaak het geval in delen van Zuid-Europa, bijvoorbeeld, waar goed georganiseerde kidnappers ontvoeren zakenlieden voor de winst. Ongeveer 95% van de mensen ontvoerd op deze manier levend te bevrijden, en de kans om te worden vermoord is het hoogst in de eerste paar minuten van de ontvoering, als er iets mis gaat - meestal wanneer het slachtoffer probeert te ontsnappen of te bestrijden.
  • Als de aspirant-ontvoerder is ongewapend, indien de poging seksueel gemotiveerd is, en als u in de nabijheid van andere mensen en kan snel hulp te krijgen, je moet vechten of iets te doen je kan om de aanvaller te ontsnappen. Dit is het geval in de meeste ontvoering aanslagen in de VS en andere ontwikkelde landen, en het is ook meestal het geval als het beoogde slachtoffer is een vrouw of een kind.
 4. 4
  Ren weg. Als u de snelle beslissing om weg te komen hebt gemaakt, proberen om naar een veilige openbare plaats en blijven schreeuwen om hulp. Kijk niet terug, en niet stoppen totdat je veiligheid hebt bereikt. Welke gebied van veiligheid afhankelijk van de omstandigheden. De aanwezigheid van politieagenten is bijna altijd voldoende, zoals het zijn in een menigte van mensen (al deze situaties zijn alleen veilig als u ervoor zorgen dat de politie of mensen in de menigte weten wat er gebeurt). Als je een vreemdeling in een vijandig land, maar je mag eigenlijk niet veilig zijn totdat u een vriendelijke militaire patrouille of de ambassade te bereiken.
 5. 5
  Zet iets tussen jou en de aanvaller. Je mag niet in staat zijn om je aanvaller ontlopen, maar als je iets kunt zetten - een drukke straat, een groep mensen, of zelfs een auto (die je rond kan draaien als hij probeert om u te vervolgen) - tussen jou en hem, u in staat zijn om te vertragen hem genoeg om weg te komen of om hem tot opgeven.
 6. 6
  Maak een scène. Yell om hulp te krijgen. Niet gillen. Schreeuwen emboldens een aanvaller, en maakt je kijken en handelen meer als prooi. Directe commando's eerst aan de aanvaller te stoppen, daarna bij omstanders de politie te bellen. Directe opdrachten zijn vaak gehoorzaamd, waar hij als kreten worden vaak genegeerd. U wilt helpen, niet alleen getuigen. Deze techniek is vooral succesvol in of nabij openbare plaatsen, waar de ontvoerder hoopt om onopvallend te blijven opdat anderen tussenkomen of bel de politie. Voor kinderen, die relatief minder goed in staat om te vechten of te vluchten van een would-be ontvoerder, waarbij anderen is soms de enige kans om te ontsnappen. Niet zomaar schreeuwen in de terreur of schreeuwen "help," als mensen zijn geneigd om dit middel te negeren. Je moet schreeuwen de omstandigheden en een beschrijving van de aanvaller als dat mogelijk is: "! Een man met een mes achter me Hij draagt ​​een blauwe sweater en gescheurde jeans" (Kinderen moeten worden onderwezen te schreeuwen "ik word ontvoerd! Ik weet niet deze persoon!" Aan andere mensen of "ik ken je niet! Laat me met rust!" Op de aanvaller). Dit zou het effect van het afschrikken je aanvaller, of overtuigen omstanders dat uw lot is echt en geen grap / spel / ruzie, of op zijn minst, met achterlating van een betrouwbare beschrijving van de politie aan het werk van als u niet in staat zich te onttrekken aan zijn vangen.
 7. 7
  Grijpen naar personen en of objecten. Helaas, mensen zijn vaak huiverig om in te grijpen in een ontvoering. Krijgen iemands aandacht en maken ze ingrijpen door grijpen hem of haar en vasthouden terwijl schreeuwen commando (nooit schreeuwen) en de situatie uitgelegd. De omstander is nu betrokken bij de strijd tegen de ontvoerder, die de kansen verschuift in uw voordeel aanzienlijk, vooral als je een vrouw of een kind. Als er geen mensen rond om te grijpen, vasthouden aan een groot object, zoals een lantaarnpaal, parkeermeter, of uw fiets. Als je kunt niet weg van een ontvoerder, je op zijn minst wilt hem of haar te beletten u weg tegen uw wil.
 8. 8
  Vecht alsof je leven ervan afhangt, omdat het heel goed zou kunnen. Vechten met hand en tand aan de ontvoerder voorkomen dat je onder zijn controle. Terwijl iedereen een zelfverdediging cursus moet nemen, hoeft u meestal niet nodig gespecialiseerde kennis te weren een aanval. Noch heb je nodig om te "winnen" een gevecht met je aanvaller: vechten moet meestal worden gebruikt alleen om uit de greep van een aanvaller of om u in staat om een ​​voorsprong weg te lopen. Als je aanvaller is een seksueel roofdier en je denkt dat je kansen om te ontsnappen zijn slank, nog steeds opgemaakt een gevecht de hele tijd. Verkrachters op zoek naar makkelijke doelwitten, niet iemand die gaat om strijd en dorsvlegel. Als je vecht hard genoeg, kunnen ze besluiten je niet een goed doel en opgeven. De meeste aanvallen zijn gestopt bij het eerste teken van verzet. Eerst verbaal, dan fysiek. Wapens drastisch verminderen van de kans op een aanval slagen.
  • Vecht vuil. Doe wat je nodig hebt om weg te komen: dit is niet een bokswedstrijd. Halen en hanteren geen zware voorwerpen die dicht bij de hand. Als je foelie, pepperspray, of een stun gun, gebruik het. (Als u eigenaar bent van deze wapens, de praktijk met hen. Een wapen vergeten in een tas is nutteloos. Dit vergt oefening. Niet alleen een veilig gevoel omdat je het op je hebben. Niet weten hoe gebruik je wapen alleen geeft de aanvaller een ander instrument om te gebruiken tegen je.) Indien een ontvoerder grijpt je, wees niet bang of beschaamd om gebruik te maken van uw tanden te maken. De seconden je moet ontsnappen kan worden bereikt door een prachtig hem met een extreme actie, zoals het bijten van een deel van een oor, vinger, of neus.
  • Doel voor gevoelige plekken. Poke de ontvoerder in de ogen, slaan of schoppen de lies, neus, keel, of de nieren; schraap je voet stevig tegen zijn scheenbeen; stampen op de bovenkant van zijn voet met de hiel, of stamp out zijdelings in zijn knie. Je ellebogen, knieën, en de palm van je hand goed zijn opvallende wapens. Je gesloten vuist effectief kan worden gebruikt als een hamer. maar niet stoten te gooien - zonder opleiding, heb je meer kans om je hand te breken dan pijn je aanvaller. Maak uw stakingen tellen en niet stoppen totdat er geen kans dat de aanvaller de mogelijkheid om zijn aanval verder zal hebben. Een goede klap is niet genoeg, het kan verdoven ze en maken ze boos. Het idee is om de aanval te stoppen, en dat vereist een kritische hoeveelheid schade worden toegebracht aan de tegenstander. Uw doel is nooit om de tegenstander te doden, alleen maar om de aanval te stoppen. De dood kan een neveneffect van de inspanning die nodig is om de aanslag tegen gewoon. Wat je ook doet, als je eenmaal hebt het offensief begon, niet stoppen totdat er geen twijfel over bestaan ​​dat je weg veilig te krijgen. Ze zijn nu boos, en waarschijnlijk sneller dan je loopt. Hit met ellebogen en knieën totdat de dader is niet meer in staat tuiten de aanval. Dan ga de politie.
  • Niet dorsvlegel. Flailing en het gebruik van uw nagels wild zal alleen leiden tot wat de politie bellen "defensieve merken" op de aanvaller, en meestal levert alleen forensisch bewijs op je dode lichaam. Bijten kunnen werken om eruit te komen van de meeste grips. Of, krijg je vingers in hun oogkassen, de luchtpijp op de keel, of de lies. Als je bijt bijt een klein gebied met de voorkant van uw tanden in een "pinch" als dit veroorzaakt veel pijn en schade aan dan een volle mond beetje. Zodra je uit de greep, sloeg de aanvaller zo vaak als mogelijk met een elleboog of knieën totdat je zeker bent dat je kunt wegkomen veilig # 911 - of het juiste alarmnummer. Als je een mobiele telefoon, belt de hulpdiensten verzending nummer voor uw land. Als je enige afstand tussen jou en je aanvaller kan zetten, of als je hem kan vertragen (door vergrendeling jezelf in een ruimte, bijvoorbeeld), kan de politie u bereiken in de tijd vast te leggen of op zijn minst hem af te schrikken. Maar als u onmiddellijk ingetogen, probeer uw mobiele telefoon te verbergen, en dan bel de politie als uw Captor is niet op zoek. Als u niet beschikt over een mobiele telefoon, gebruik geen telefoon beschikbaar. Als je een telefooncel kunt gebruiken, kunt u in staat om vast te houden. Als de aspirant-ontvoerder kan niet snel u verwijderen uit de scène, kan hij vluchten, wetende dat de politie zijn op de weg. Als je de aanvaller zijn ontsnapt, lopen naar een nabijgelegen huis of bedrijf, laat ze weten wat er gebeurd is en hebben ze de politie bellen; dit 1) zet u op een veilige plaats; 2) dagvaarding politie en 3) creëert getuigen.
 9. 9
  Liegen over voordelen die u kan hebben. Je moet alles doen om de aanvaller denkt dat hij / zij is zo onveilig mogelijk. Dit betekent liegen over voordelen die u niet hebt.
  • "Mijn vader is het hoofd van de politie. Je wilt niet om dit te doen."
  • "Ik heb watervrij diabetische chronische longontsteking [verzonnen ziekte]. Moet ik mijn medicijnen in te nemen om de drie uur, of ik sterf. Als je me, je kijkt naar moord, wat er ook gebeurt."
  • "Er is een politiebureau twee straten verderop. Waarom doe je dit hier?"
  • Kijk voor iets dat officieel lijkt, en beweren dat het heeft camera's: ". Er is een geldautomaat daar Je weet dat ze hebben allemaal verborgen camera's, toch? ' Of als je iets dat AFSTAND lijkt op een camera te zien, 'Je weet dat dat een bewakingscamera, toch?'
  • Het beste is om de politie te bellen, maar als om wat voor reden je niet kunt (verloren mobiele telefoon, enz.), moet u altijd zien een aanvaller die de politie op de weg. "Ik draaide de paniekknop van mijn mobiel, de politie zijn op de weg. Start gewoon nu, en je zult veilig zijn."
  • Als u in uw buurt liegen en zeggen dat een buurman of de buurt zelf heeft camera's en / buurtwacht waar ze rapporteren elk verdacht gedrag. Anyways als je op een wijk straat er minstens 5 mensen in hun huizen zouden zijn, zodat ze je zou horen.
  • Een ander ding om te doen als in een wijk of buurt een huis te doen alsof je er woont en je gewoon naar huis. NIET laten zien dat het niet uw huis. Ofwel kloppen of pretenderen te kloppen op de deur en zeg je moeder / vader / broer / zus / vrienden naam te handelen als je op hen te wachten om de deur te openen.
 10. 10
  Gaan met een ontvoering. Als uw inspanningen om de ontvoering te dwarsbomen zijn mislukt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om u te helpen uw beproeving te overleven.

Tips

 • Doelbewust richten op het gezicht als de aanvaller draagt ​​een wapen. De meeste mensen houden hun ogen op het wapen en zijn niet in staat om het gezicht van de aanvaller daarna beschrijven aan de politie.
 • Als u in een regio waar de overheersende taal is niet je eigen, zorg ervoor om de belangrijkste zinnen te leren in de lokale taal die u zou kunnen helpen bij je ontsnapping of-ontduiking pogingen (zoals de uitdrukkingen geciteerd elders op deze pagina). Mensen zijn meer sympathie voor degenen met wie zij een verbinding en als je niet begrepen, kan je niet geholpen worden!
 • Voorkomen dat ingetogen. Zodra u bent terughoudend, met handboeien, tape of touw, bijvoorbeeld, is er weinig kans om te ontsnappen. Je moet snel handelen om te voorkomen dat ingetogen. Als je gaat om te vechten of vluchten, meteen doen. Je mag niet een tweede kans krijgen.
 • Als je in een boomstam, proberen te ontsnappen. Als je niet kunt krijgen, uitrukken of schoppen door het paneel leidt tot de remlichten, en schop de lichten uit. U kunt dan steek je arm uit en waarschuwt automobilisten dat je binnen bent. Als je niet kan duwen de lichten uit, althans Koppel de draden zodat politie hebben meer kans om de auto te stoppen. Bovendien, schreeuwen om hulp en pond op het kofferdeksel wanneer het voertuig stopt of langzaam reist. Veel nieuwere auto's zijn ook voorzien van een nood kofferbak ontgrendeling. Als de ontvoerder niet heeft uitgeschakeld, kunt u de hendel over te halen om de kofferbak te openen.
 • Zelfs als de aanvaller een wapen, moet je serieus overwegen om. In ontvoeringen gemotiveerd door losgeld of seksuele predatie, maakt de ontvoerder niet dat je dood, althans niet voordat hij of zij in staat zijn om u te verwijderen van de oorspronkelijke locatie is geweest. De zogenaamde ontvoerder kan niet op je schieten op alle, vooral als andere mensen in de buurt zijn, en zelfs als hij dat doet, als je een beetje afstand tussen u en hem kunt zetten, de kans dat hij je raken, een bewegend doel, aren 't erg goed, tenzij hij is een getrainde scherpschutter. De kans is zelfs lager dat hij je serieus zal wond en dan de tijd nemen om de ontvoering voort te zetten. Draaien in een zig-zag beweging. Dit maakt het moeilijker voor uw aanvaller een schot uitstappen dan als je in een rechte lijn.
 • Als je een gevoel dat iemand je volgt, maar een bedreiging niet voelt, draai je om en kijk naar hen. Op die manier, ze weten dat je hun gezicht hebben gezien, ervan uitgaande dat ze niet dragen van een masker. Vergeet niet dat een persoon je volgt is misschien een bedreiging.
 • Indien in het bezit van de armen, schoppen herhaaldelijk (als een paard) en streven naar de lies, knie of onderbeen.
 • Het belangrijkste ding om te doen als iemand je probeert te dwingen in een voertuig is om te vechten ten koste van alles. Als je aanvaller is in staat om u binnen te komen, is je kans op ontsnapping of overleving drastisch verminderd. Gebruik je armen en benen te jammen jezelf in de auto deur als iemand je probeert te duwen in de auto. Indien mogelijk, probeer je hoofd buiten en boven de auto en schreeuw houden. Dit maakt het moeilijker om je te duwen in, en konden voorbijgangers te waarschuwen dat er iets mis is. Als je gedwongen in een auto, open de deur en stap uit als je kunt. Als je niet kunt krijgen uit het voertuig, probeer jam iets in het contactslot cilinder voordat de ontvoerder voegt de sleutel in het contactslot, of trek de sleutel uit het contactslot, en gooi ze uit het raam en / of jam iets in. A-knop van je kleren, een stuk metaal, een stok, of de kauwgom in je mond kan al effectief voorkomen dat de ontvoerder van het terugplaatsen van de sleutel en het starten van het voertuig. Als er niets anders zal werken, halverwege de sleutel in de schakelaar en buigen of breken het af.

Waarschuwingen

 • Houd in gedachten dat als je heroverde na een eerste ontsnappingspoging bent, zult u zeer waarschijnlijk niet nog een kans om te ontsnappen krijgen. Maak je ontsnapping tellen.
 • Jongens, het is mogelijk te worden ontvoerd door een vrouw, dus niet van uit dat alleen een man de dader kan zijn.
 • Het is over het algemeen een goed idee om zo veel van een strijd mogelijk opgemaakt, maar altijd gezond verstand gebruiken. Als u aanzienlijk in de minderheid en je ontvoerders hebben potentieel dodelijke wapens, kan het een beter idee zijn om gewoon te proberen om samen te werken en probeer te ontsnappen of later worden gered. Dit geldt met name als je denkt dat je zal worden gehouden voor losgeld, wat betekent dat je leven is misschien niet in gevaar.
 • Als u ervoor kiest om een ​​wapen te dragen, neemt passende opleiding en zorg ervoor dat u bereid en in staat om het te gebruiken zijn. Het is mogelijk dat de aanvaller het kan zich tegen je keren.
 • Je aanvaller zal waarschijnlijk boos als je terug te vechten, zeker als je hem letsel veroorzaken. Terwijl sommige would-be ontvoerders zal weglopen of opgeven wanneer je terug te vechten, zullen velen u na te streven. Houd niet terug wanneer u probeert uw aanvaller verwonden - zo wreed en krachtig mogelijk. Het is noodzakelijk dat u zodra u stun ontsnappen of onbekwaam de ontvoerder, want als je heroverde zijn dat hij / zij kan hun woede uit te nemen op je.