Wkanl

Hoe kunt u uw eigen haar knippen

Een reis naar de schoonheidssalon voor een knipbeurt is prima voor een speciale gelegenheid knippen, maar het kan duur om elke 6 weken gaan halen. Hier ziet u hoe een touch-up trim op je eigen doen.

Stappen

Hoe kunt u uw eigen haar knippen. Verzamelen van materialen.
Hoe kunt u uw eigen haar knippen. Verzamelen van materialen.

Snijden kort haar

 1. 1
  Verzamelen van materialen. De meeste extra-korte kapsels worden bereikt met een elektrisch scheerapparaat en een schaar. Zorg ervoor dat je de bewaker je wilt voor het scheermes (die zal bepalen hoeveel van je haar onderbreekt hij) en scherpe schaar.
 2. 2
  Begin met nat haar. U kunt het wassen, of gewoon dempen met een spray fles voordat je begint. Nat haar is gemakkelijker te snijden, en maakt opruimen een briesje.
 3. 3
  Begin met de bovenkant van je hoofd. Voor een traditionele mannen's cut, moet het haar op de bovenkant van je hoofd iets langer dan het is aan de zijkanten en achterkant zijn. Start een centimeter of twee boven je oor, en volgt die lijn rond de achterkant van je hoofd de andere oor, beweegt het scheermes in een rechte-up beweging als u snijdt. Dan, te beginnen bij je voorhoofd, trim de bovenkant van je haar door het bewegen van het scheermes terug over de natuurlijke curve van je hoofd. Vang alle plekken die u gemist tussen deze twee gebieden.
 4. 4
  Knip de achterkant en zijkanten. Leg de kortere wacht op je scheermes. Begin met je bakkebaarden, ga gewoon tot het punt waar je begonnen snijden met de langere bewaker. Verplaats het scheermes boven. Op de achterkant van je hoofd, begint het scheermes op je nek te bewegen naar omhoog, weer stoppen waar je snijden met de langere bewaker. Maak je geen zorgen over het verschil in lengte voor nu - dat is waar de schaar komen inch
 5. 5
  Gebruik een schaar om de twee haarlengtes mengen. Met behulp van de wijs-en middelvinger van uw niet-dominante hand, pak een gedeelte van langer haar dat is net boven waar u bewakers ingeschakeld. Met de schaar, trim het naar een soort middenweg tussen de twee lengtes. Doe dit helemaal rond je hoofd totdat de twee secties kijken goed gemengd.
  • Hebben een vriend double-check de achterkant van je hoofd, of gebruik een handspiegel voor een grotere spiegel om het zelf te controleren.
  • Als de 'lange' gedeelte van je haar op de top is korter dan de vinger-breedte, dan slaat u met uw wijs-en middelvinger te trekken uit secties.

Trimmen pony (pony)

 1. 1
  Hier krijg je een scherpe schaar. U kunt schaar bedoeld voor haar te knippen op een schoonheidszaak kopen. Niet alleen gebruik van stof of papier schaar - ze zijn te saai voor je haar en het zal lastig bezuinigen.
 2. 2
  Bepaal hoe kort je gaat trimmen. Maak een conservatieve schatting van waar u wilt dat uw pony te vallen. Vergeet niet dat u altijd meer trimmen, maar groeit weer het haar dat je niet bedoelt te snijden duurt veel langer.
 3. 3
  Trek de rest van je haar terug. Veilige niet-pony haar, zodat het is uit de buurt van je gezicht en uit de gevarenzone. Indien nodig, gebruik een kam om je pony deel weg van de rest van je haar.
 4. 4
  Natte uw pony. Splash een beetje water op het haar, of gebruik een spuitfles. Ze zullen gemakkelijker nat te snijden, en je kunt doen een touch-up zodra ze droog.
 5. 5
  Pak een haarlok tussen de wijs-en middelvinger van uw niet-dominante hand. Sleep uw vingers naar beneden, zodat ze rust net boven waar u een snede te maken.
 6. 6
  Knip het haar onder je vingers. Zet uw schaar dicht bij uw vingers (zodat ze bijna parallel) en snijd langzaam. Je vingers (en de haren ze houden) moet stabiel blijven als het geknipt haar valt weg.
 7. 7
  Zorg ervoor dat uw zijden match up (optioneel). Als u wilt dat uw pony om het even lang zijn helemaal over, zorg ervoor dat ze met elkaar overeenkomen. Aan elke kant, pak een streng tussen de duim en wijsvinger van elke hand. Trek je vingers langzaam naar beneden en in hetzelfde tempo. Als de ene hand loopt uit haar voor de andere, moet je een beetje trimmen om de afstemming van de zijkanten. Doe dit totdat je tevreden bent dat de lengtes zijn zelfs.
 8. 8
  Snijd Sideswept pony (optioneel). Als u wilt dat uw pony te vegen aan de zijkant, kam ze in de richting waarin je wilt dat ze gaan. Tip je hoofd iets naar voren, zodat uw koffers vallen weg van je gezicht. Zet uw schaar in de richting waarin u wilt dat uw pony te lopen.
  • Beginnend bij het onderdeel, de positie van de schaar waar u de kortste deel van je pony. Voor Sideswept pony, zullen ze een beetje langer te krijgen als je op gaat. Hierdoor hoek uw schaar iets omlaag.
  • Maak korte, kleine wondjes in uw pony. De lengtes moet een beetje woelig, maar niet overdreven. Doel om secties die zijn ongeveer 0,5 inch (12 mm) breed snijden.
  • Wanneer uw pony droog, raakt ze op. Ruffle het haar een beetje, en kijk of je tevreden met waar het valt bent. Maak meer trims indien nodig.

Snijden lang haar

 1. 1
  Koop een scherpe schaar. Haircutting schaar zijn verkrijgbaar in schoonheid aanbod winkels. Niet alleen gebruik van papier of stof schaar - ze zijn te saai om effectief je haar knippen.
 2. 2
  Was je haar, maar niet drogen. Met natte haren zal uw uiteinden beter zichtbaar te maken.
 3. 3
  Clip de bovenste gedeelten van je haar. Afhankelijk van hoe dik je haar is, verwachten om te werken in verschillende secties als u snijdt, te beginnen met de onderste laag en opwerking.
 4. 4
  Vinden gespleten haarpunten. Neem een ​​kijkje op de uiteinden van je haar. Als ze lijken onverzorgde of weerbarstig, zijn ze waarschijnlijk beschadigd en moeten worden gesneden. Verwachten om ongeveer 0,25 inch (6 mm) boven de plaats waar de schade stopt trimmen.
 5. 5
  Pak een haarlok tussen de wijs-en middelvinger van uw niet-dominante hand. Sleep uw vingers omlaag tot net boven de plaats waar je verwachten dat je je haar knippen.
 6. 6
  Snijd de uiteinden. Het bijhouden van een redelijke spanning op het haar tussen je vingers, houdt u de schaar parallel en net onder hen. Trim rustig weg, laat de snede haar weg te vallen als je vingers (en de streng ze houden) stabiel blijven en in dezelfde positie.
 7. 7
  Zorg ervoor dat je eindigt met elkaar overeenkomen. Nadat u klaar bent met het trimmen een laag van je haar, zorg ervoor dat de uiteinden met elkaar overeenkomen. Pak een sectie aan elke kant van je gezicht met je handen, met behulp van uw duimen en wijsvingers. Trek je vingers het haar op precies hetzelfde tempo. Welke kant loopt uit haar eerste hield een kortere streng. Trim dienovereenkomstig aan te passen up. Opnieuw controleren van de lengte tot je tevreden bent, ga dan naar de volgende laag van het haar.
 8. 8
  Trim je lagen (optioneel). Werken met lagen, speciaal voor dik of krullend haar, is het best overgelaten aan een professional. Als u absoluut behoefte aan een snelle trim, maar, probeer zoveel mogelijk van elke laag als je kunt grijpen, dan trim zo weinig mogelijk van de bodem met de schaar op een licht neerwaartse hoek (alsof je ze vissen uit je kaak aan die kant van het gezicht naar de schouder aan dezelfde kant).
 9. 9
  Double-check je haar als het droog is. Nadat je haar droog is (op de manier die u gewoonlijk doet, of dat nu de lucht-drogen of föhnen), controleer uw snit voor elke flagrante tegenstrijdigheden. Trim dienovereenkomstig.

Tips

 • Snijd een beetje op een moment, zelfs als u wilt het eindresultaat te zijn veel korter. Vergeet niet, dan kunt u altijd snijd het korter, maar je kunt niet direct teruggroeien te-kort haar!
 • Volgende keer dat je naar een salon, kijk hoe de kapper knipt je haar. Gebruik deze informatie volgende keer dat u van plan bent om je eigen te snijden.
 1. Als dit de eerste keer is het snijden van uw eigen haar, ga niet te kort. Op die manier, als je rotzooi op, kun je het professioneel vast op de gewenste lengte.
 • Als u niet wilt dat uw uiteinden zijn stompe en groot of liever een meer natuurlijke lijn, kunt u uw haar flip over, borstel het recht en snijd een rechte lijn dwars. Dit werkt goed omdat je je haar kunt zien voor je en je hoeft niet te knoeien met spiegels.
 • Vergeet niet dat krullend haar, als het droog, zal korter zijn dan het nat is. Knip dienovereenkomstig.
 • Je zult beter in het snijden van uw eigen haar met de praktijk.
 • Hoe dikker je haar, hoe moeilijker het zal zijn om een ​​nog haren laten knippen. Grof, dik of krullend haar wordt best overgelaten aan een professional.

Waarschuwingen

 • Krullend haar is moeilijk te snijden, en als algemene regel mag nooit thuis worden gesneden. Als u absoluut wilt krullend haar knippen, strijk het eerst en dan knippen.
 • Als u ontevreden bent over een professionele kapper, naar een andere salon te hebben het vast door een andere professional zal betere resultaten dan te proberen om het zelf te repareren opleveren.
 • Wees voorzichtig met de schaar.
 • Niet proberen een nieuw kapsel door jezelf. Tenzij je een ervaren stylist, gewoon vasthouden aan het trimmen van de stijl die je al hebt.
 • Snijd nooit grote stukken van je haar. Neem kleine secties.

Dingen die je nodig hebt

 • Elektrisch scheerapparaat (optioneel)
 • Hair-cutting schaar
 • Kam
 • Spiegel
 • Water
 • Haarspeldjes of elastieken (optioneel)