Wkanl

Hoe je verstopte poriën schoon

Poriën op je gezicht kan verstopt raken met olie, droge huidcellen, en het dagelijks vuil en puin die je tegenkomt wanneer je uit bent in de wereld. Verstopte poriën onbehandeld kan leiden tot mee-eters en acne, dus het is belangrijk om vaak te reinigen. Probeer een van de vier technieken voor het ontstoppen van uw poriën: stomen, scrubben, met behulp van een gezichtsmasker, en met behulp van een porie-ontstoppen behandeling.

Stappen

Hoe je verstopte poriën schoon. Vul een pot met water en plaats het op het fornuis.
Hoe je verstopte poriën schoon. Vul een pot met water en plaats het op het fornuis.

Methode een: ontstoppen van uw poriën met stoom

 1. 1
  Was je gezicht. Start het ontstoppen proces door het wassen van je gezicht. Gebruik deze zachte face-wasmethode om je gezicht helemaal schoon zonder te irriteren je huid, wat kan leiden tot uw poriën worden groter weergegeven:
  • Gebruik make-up remover oplossing of pads weg te vegen van uw make-up in zachte bewegingen. Verwijder alle sporen van oog make-up, concealer en eventuele andere producten die u gebruikt.
  • Splash je gezicht met lauw water. Met behulp van warm water kan je gezicht ontvlammen en droog het uit, zodat de stok met lauw of koud water voor nu. Splash je gezicht meerdere malen met water om residu van je make-up remover te verwijderen.
  • Gebruik een zacht reinigingsmiddel als u dat wenst. Als uw huid is aan de droge kant, heb je niet nodig om een ​​reinigingsmiddel te gebruiken. Als je er een wilt gebruiken, zorg ervoor dat het niet-schurende en niet chemische stoffen die zal uitdrogen je gezicht bevatten.
  • Dep je gezicht droog met een zachte handdoek. Doe het niet wrijven of schrobben. De huid op je gezicht is dunner en kwetsbaarder dan de huid op de rest van je lichaam, dus het is belangrijk om het voorzichtig te behandelen.
 2. 2
  Vul een pot met water en plaats het op het fornuis. Draai het vuur middelhoog hoog, deksel op de pan en laat het op te warmen. Wanneer het water is warm genoeg om te beginnen met stomen, verwijder de pan van het vuur.
  • U kunt het water giet het in een grote kom of laat het in de pot voor uw stoombehandeling.
  • U kunt groene thee, pepermunt thee, kamille thee, of een ander kruid toe te voegen of uit te pakken naar het water om te helpen voeden je gezicht. Voeg tea tree olie om het water te helpen bij de behandeling van acne.
 3. 3
  Leg een handdoek over je hoofd en leun over de dampende water. Tent de handdoek over je schouders en de pot, zodat de stoom is gericht op je gezicht. Laat de stoom dringen in je gezicht en de poriën voor tien minuten.
 4. 4
  Spoel je gezicht met koud water. Wegspoelen van de deeltjes die uit je poriën met koud water, die zal helpen uw gezicht weer vastzetten. Toepassing vochtinbrengende crème op je gezicht te beschermen tegen uitdrogen.

Methode twee: scrubben je gezicht

 1. 1
  Gebruik een droge gezicht penseel. Droog poetsen is een oude peeling techniek die populariteit heeft opgedaan in de afgelopen jaren. Koop een gezichtsbehandeling borstel met zachte haren gemaakt van natuurlijke vezels. Zorg ervoor dat de borstel je gebruikt is speciaal gemaakt voor gebruik op het gezicht, omdat het lichaam borstels zijn te hard op kwetsbare gezichtshuid. Gebruik de volgende techniek om je gezicht scrubben:
  • Begin met een schoon gezicht. Gebruik make-up remover, spoel je gezicht en dep het droog met een handdoek. Zorg ervoor dat uw gezicht en de borstel zijn beide volledig droog zijn voordat je borstel. Deze methode werkt niet als je gezicht nat met water of zeep.
  • Poets je gezicht door het bewegen van de borstel in kleine cirkels. Concentreren op de gebieden waar je huid is de droogste.
  • Wees voorzichtig met de huid boven en onder je ogen, omdat de huid in deze gebieden is dun en breekbaar.
  • Wanneer u klaar bent, spoel je gezicht met koud water en breng vochtinbrengende crème.
 2. 2
  Gebruik een scrub. Gels, crèmes, reinigingsmiddelen en scrubs bevatten minuscule deeltjes die je gezicht scrubben worden verkocht bij drogisterijen en schoonheid winkels. Je kunt ook je eigen te maken met suiker, honing en groene thee met het volgende recept:
  • Brouwen een mok van groene thee en plaats een paar theelepels in een kom.
  • Wanneer de thee is afgekoeld, meng een eetlepel suiker en een eetlepel honing.
  • Breng de scrub op een schoon gezicht. Wrijf deze voorzichtig in de huid te exfoliëren, te concentreren op de droogste gebieden.
  • Je huid afspoelen met koud water en breng vochtinbrengende crème.

Methode drie: gebruik een gezichtsmasker

 1. 1
  Probeer een kleimasker. Kleimaskers werk door het uittrekken van de stoffen die de poriën verstoppen als ze uitdrogen. Ze zijn verkrijgbaar bij gezondheid en schoonheid winkels, maar je kunt ook je eigen te maken.
  • Meng 1 eetlepel van bentoniet klei (verkrijgbaar bij reformwinkels), 1 eetlepel water en 1 eetlepel havermout.
  • Breng het mengsel op een schoon gezicht, en zorg ervoor dat alle gebieden waar je poriën verstopt te dekken.
  • Laat het masker zitten op je gezicht voor 10 minuten. Je voelt het beginnen te scherpen als het droogt, en dat betekent dat de klei werkt te trekken uit het puin van uw poriën.
  • Was je gezicht met water, dep het droog met een zachte handdoek en breng vochtinbrengende crème.
 2. 2
  Gebruik een alpha hydroxy of bèta hydroxy zuur masker. Deze staan ​​bekend als chemische exfoliërende producten. Ze zijn beschikbaar voor aankoop van schoonheid winkels, en ze kunnen uw huid te exfoliëren zonder dat u hoeft te schrobben.
  • Beginnend met een schoon gezicht, van toepassing het product en laat het zitten voor vijftien minuten, of het tijdstip vermeld op de verpakking. Laat het niet te lang of het kan je huid irriteren.
  • Spoel je gezicht met water, dep het droog met een zachte handdoek en breng vochtinbrengende crème.

Methode vier: gebruik een porie-ontstoppen behandeling

 1. 1
  Overweeg mee-eter verwijderen. Mee-eters ontstaan ​​wanneer verstopte poriën mengen met vuil of dode huidcellen en van de harde, zwarte knoppen die meer zichtbaar geworden in de tijd. Het maken van een gewoonte van het verwijderen van mee-eters kan huidirritatie en zelfs littekens veroorzaken, dus heel voorzichtig zijn met deze methode, en niet meer dan absoluut noodzakelijk te gebruiken.
  • Gebruik een steriel doekje om het deel van je gezicht ontsmetten met de mee-eter.
  • Gebruik je vingers om het gebied rond de mee-eter knijpen in een kleine heuvel.
  • Wikkel een weefsel rond je andere hand en gebruik deze om zachtjes knijpen de mee-eter totdat de huid verlaat. Veeg het weg en was het gebied.
  • U kunt ook een mee-eter removal tool (verkrijgbaar bij beauty winkels) om de mee-eter verwijderen.
  • Ontsmetten altijd je gezicht, handen en alle tools die u gebruiken zodat je niet je gezicht besmetten met bacteriën, die kunnen leiden tot acne of huidirritatie.
 2. 2
  Probeer micro dermabrasie. Deze behandeling wordt aangeboden in salons, en houdt het toepassen van een chemische stof op de huid dat de bovenste laag om diep te exfoliëren en te ontdoen van stoffen diep in je poriën verwijdert. Deze behandeling moeten met mate gebruikt worden, omdat het je huid kan beschadigen als het te vaak gebeurt.

Tips

 • Je gezicht te wassen direct na het sporten of tijd doorbrengen in een stoffige buitenruimte.

Waarschuwingen

 • Niet exfoliëren of gebruik huidbehandelingen te vaak, als ze je gezicht kunnen irriteren.