Wkanl

Hoe je krullend haar te wassen

Krullend haar is meestal droger dan steil haar. Besteden veel aandacht aan hoe je je krullen wassen en profiteren van de voordelen van gezond haar.

Stappen

Hoe je krullend haar te wassen. Zoek een goede dat vocht toevoegt aan haar.
Hoe je krullend haar te wassen. Zoek een goede dat vocht toevoegt aan haar.
 1. 1
  Weten dat u uw krullend haar kunt wassen elke dag, maar idealiter moet je niet wassen met een sulfaat shampoo. Incidentele non-sulfaat shampoo en conditioner wassen op een dag-tot-dag basis is het beste. Bezoek dit artikel voor meer informatie. Als u nog wilt wassen met shampoo proberen te beperken tot niet meer dan twee keer per week. Op de andere dagen zal gewoon conditioner volstaan.
 2. 2
  Zoek een goede dat vocht toevoegt aan haar. U kunt ze vinden bij drogisterijen, reformwinkels (organische conditioners zijn vaak erg goed), of speciaalzaken (zoals Ulta of Sally Beauty Supply). Probeer een conditioner vinden zonder siliconen. Zoek uit of je conditioner heeft elke 'kegeltjes' door het scannen van de ingrediënten voor items die eindigen op-cone,-Conol en-Xane. Ingrediënten met PEG voor hen zijn goed echter. Uitzonderingen op de regel zijn benezophenone, een heilzame zonnebrandcrème en methylchloroisothiazolinone en methylisothiazolinone, conserveringsmiddelen.
 3. 3
  Zoek een goedkope conditioner die ook siliconen vrij zoals v05 of suave natuurtalenten.
 4. 4
  Spoel je haar met lauw water.
 5. 5
  Gelden als een groot deel van de goedkope conditioner als nodig is om je hoofdhuid en masseer met de toppen van je vingers om roos en vuil is opgehoopt te verwijderen. Spoelen.
 6. 6
  Afhankelijk van de dichtheid van uw conditioner, zet ongeveer 3 eetlepels (een palm vol) van conditioner op je haar en kam het door je haar, met de nadruk op de uiteinden en het lichaam van het haar. Als het nodig is, gebruik dan een grove kam om eruit te komen stoer klitten.
 7. 7
  Laat de conditioner te blijven op je haar voor ongeveer 15 minuten of langer als je haar is erg droog, terwijl je door de rest van uw douche.
 8. 8
  Spoel uw haar, waardoor sommige conditioner achter.
 9. 9
  Heeft een laatste spoelen met koud water, waardoor de cuticula zal verzegelen en maak het plat. Dit zal glans verhogen en verlagen kroezen.
 10. 10
  Knijp het overtollige water en kneed een paar keer met een handdoek. Niet wrijven of wringen uw haar met een handdoek. Dit zal leiden tot meer kroezen. Microfiber handdoeken of t-shirts zijn het beste voor het verwijderen van water als ze veroorzaken minder pluizen dan badstof.
 11. 11
  Gelden geen producten. Crèmes of zalven voeg definitie en vocht. Gels houd de krul. Experimenteren en vinden wat past bij je haar best. Nadat u hebt verpletterd of raked in producten vorm te geven het haar met je vingers. U kunt scrunch wat meer of twirl secties rond een vinger voor meer gedefinieerde krullen.
 12. 12
  Laat je haar drogen aan de lucht. Proberen gebruik te maken van een föhn of droogkap, diffusers, etc. te vermijden omdat dit warmte schade aan uw lokken veroorzaken. Als je een föhn moet gebruiken ook gebruik maken van een diffuser en alleen föhnen je haar totdat het is ongeveer 80% droog.
 13. 13
  Heb je haar niet aan terwijl het droogt! Dit zal alleen maar leiden tot aways en kroezen vliegen! Zodra je haar droog is scrunch uit elke knapperige textuur van het product en misschien gladstrijken je haar met een licht product.
 14. 14
  Denk aan je hoofd te draaien ondersteboven en zachtjes schudden krullen voor extra body en volume. Een andere manier om dit te bereiken is door het wassen of kneden je haar met je hoofd ondersteboven.
 15. 15
  Pronken met je krullen!

Tips

 • In het algemeen losser krullen types liever lichtere producten die niet zal over-hydrateren hun haar en strakkere krullen zijn grover en behoefte van dikkere producten. Bezoek de bronnen voor meer informatie.
 • Vermijd producten met siliconen omdat ze bouwen op het haar. Als je je haar gebruik citroensap gemengd met conditioner, of een sulfaat vrije shampoo (geen ammoniumlaurethsulfaat, ammonium lauryl sulfaat, natriumlaurethsulfaat, of natriumlaurylsulfaat) moet verduidelijken. Echter, deze zal niet verwijderen van de meeste siliconen of wassen. By the way, kan krullend haar te krijgen echt verwarde (makkelijker dan steil haar). Wanneer u conditioner toepassen op je haar kammen, NIET borstelen. Een borstel zal extra droogheid toe te voegen aan je haar.

Waarschuwingen

 • Als je bezuinigen op de shampoo je haar kan een aanpassingsperiode van een paar weken nodig. Maar maak je geen zorgen! Uiteindelijk grotendeels de beloning opwegen tegen eventuele ongemakken.
 • Zorg ervoor dat de hoofdhuid schrobben met siliconenvrije conditioner. Op die manier zul je de vette uitstraling te voorkomen. Siliconen bouwen als je niet een sulfaat shampoo gebruikt.
 • Borstelen van je haar als het droog is zal leiden tot een vormeloze kroezen!

Dingen die je nodig hebt

 • Krulhaar
 • Silicone-free conditioners
 • Silicone-free stylingproducten (optioneel)
 • Grove kam