Wkanl

Hoe een sociaal netwerk op te bouwen

Een sociaal netwerk bestaat uit een groep van vrienden en kennissen die dezelfde interesses, carrière of beide delen. Opbouwen van een effectieve sociale netwerk zal betekenen dat je altijd zal moeten contacten om u te helpen met uw persoonlijke of carrière inspanningen.

Stappen

Hoe een sociaal netwerk op te bouwen. Ga door je adresboek, dag planner, of andere contactinformatie voor uw huidige vrienden en contacten.
Hoe een sociaal netwerk op te bouwen. Ga door je adresboek, dag planner, of andere contactinformatie voor uw huidige vrienden en contacten.
 1. 1
  Ga door je adresboek, dag planner, of andere contactinformatie voor uw huidige vrienden en contacten. Maak verbinding met hen alleen maar praten. Het onderwerp van het gesprek is niet echt belangrijk op dit punt. Gewoon om weer in contact te werken wonderen en zal dienen als de basis voor de volgende stappen.
 2. 2
  Een feestje. Ofwel een verjaardagsfeestje of gewoon een vriendelijke samenkomen. Vraag al je vrienden te komen en hen te vertellen dat ze een gast kan brengen. Praat met iedereen op het feest en krijg telefoonnummers en contact informatie van mensen die je niet kent en dat je gemeenschappelijke belangen met.
 3. 3
  Word lid van een internet message board of community die zich richt op een van uw belangen (zoals google;)). Bericht over het onderwerp en uw kennis te delen. Als iemand op het prikbord heeft dezelfde interesses of kunt u iets leren, stuur ze dan een e-mail of een bericht en te leren kennen.
 4. 4
  Het bijwonen van bruiloften, begrafenissen en feesten dat u wordt uitgenodigd om. Waaruit blijkt dat u de zorg over de mensen in je netwerk, zelfs als je gewoon pop in en zeg hallo, zal ertoe leiden dat degenen die in uw 'netwerk' aan dezelfde hoffelijkheid terugkeren. En, je kan andere mensen ook daar te ontmoeten.
 5. 5
  Stuur een wekelijkse e-mail naar een aantal van uw meest waardevolle contacten alleen maar aan te raken basis. Vraag hoe ze het doen, hoe hun familie is, hoe hun baan gaat. Wees oprecht!
 6. 6
  Denk aan vrijwilligerswerk en deelname aan een oorzaak die je gelooft in. Misschien een kanker of aids lopen of fundraiser. Of misschien een politieke campagne voor een kandidaat die je deelt politieke standpunten met.
 7. 7
  Bijwonen van conferenties over de onderwerpen die u geïnteresseerd bent in. Of ze nu over technologie, skiën of scrapbooking, zul je nieuwe mensen die dezelfde interesses te ontmoeten.
 8. 8
  Start je eigen groep. Dit kan een beetje een ontmoedigende taak zijn, maar als je je eigen groep te beginnen, of een internet-prikbord groep of een feitelijke meet and greet groep, mensen zullen komen om u in plaats van u op zoek naar hen. Dit is een geweldige manier om nieuwe contacten en vrienden te ontmoeten.
 9. 9
  Mocht u op zoek naar een baan, aarzel dan niet om iedereen in uw netwerk over vertellen. Sturen hervat op die je het dichtst bij of die delen bedrijfsbelang.

Tips

 • Nooit 'stompe' iemand die wordt aan u voorgesteld. Je mag niet van de manier waarop ze zich kleden, handelen, of zelfs kijken, maar een van de mensen in uw sociale netwerk om hen geeft, dus zeer beleefd bij het ontmoeten van een nieuwe contactpersoon. Je hoeft niet te blijven in contact met hen, maar je moet beleefd zijn - altijd! Ook niet veroordelend, kon je iemand te ontmoeten die een van je beste vrienden zullen worden zijn.
 • Wees niet bang om je comfort zone te verlaten. Als je op een feestje, niet gewoon staan ​​in de hoek. Gewoon een praatje met mensen. Binnenkort wordt u in een volledige geblazen gesprek dat kan leiden tot een nauwere relatie.
 • NOOIT contact met oude vrienden en proberen ze iets te verkopen als je niet met hen gesproken hebben in een aantal keer. Dit kan een enorme turn-off zijn en kan kosten u een vriendschap. Indien u wenst om een ​​business plan te delen met een oude vriend, krijgen dicht bij hen weer eerste.
 • Draag altijd visitekaartjes. Ze hebben uw contactgegevens op hen en zijn een gemakkelijke manier om uw informatie te geven aan mensen die je zou willen horen van opnieuw.

Waarschuwingen

 • Als je op een feestje met alcohol, drink niet te veel. U mag lomp en onbeschoft geworden en ondergang relaties in plaats van op te bouwen op hen.
 • Mensen te leren kennen en vertrouwen voordat het geven van te veel persoonlijke informatie. Hoewel de meeste relaties volkomen veilig zal zijn, is het mogelijk om te veel informatie te geven aan iemand die kan uiteindelijk leiden tot lichamelijk letsel.