Wkanl

Hoe een mishandelende ouder vergeven

Hou er rekening mee dat moeders ook misbruik kan vormen ouders, en een gewelddadige moeder gebruiken dit artikel alsof het relevant om beide ouders of van beide ouders waren. Zodra je vergeven, zult u een gevoel van opluchting te voelen.

Echter, geen gebruik maken van deze methoden als je bent, op dit moment, nog steeds fysiek of emotioneel mishandeld door je ouders. Geen gebruik maken van deze methoden om jezelf verder te worden misbruikt; onderdrukken van je eigen pijn en pijn doet zo veel mentale en emotionele schade als het misbruik zelf.

Heeft deze methoden gebruiken als je niet fysiek of emotioneel nog langer geleden of in de nabije toekomst en wens voor persoonlijke vrede of resolutie.

Stappen

Hoe een mishandelende ouder vergeven. Accepteer zijn / haar zwakheid en zich realiseren dat op een bepaald punt of een ander die misbruik heeft plaatsgevonden in hun leven ook.
Hoe een mishandelende ouder vergeven. Accepteer zijn / haar zwakheid en zich realiseren dat op een bepaald punt of een ander die misbruik heeft plaatsgevonden in hun leven ook.
 1. 1
  Accepteer zijn / haar zwakheid en zich realiseren dat op een bepaald punt of een ander die misbruik heeft plaatsgevonden in hun leven ook. Het kan zijn geaccepteerd als normaal van hun kant, maar vandaag leef 'je leven' het beste te weten wat is goed voor jezelf eerst en dan je kinderen. Op een gegeven moment was er waarschijnlijk een gedachte dat 'je' graag uw kinderen en zou beter hebben gewild voor hen. Hoewel ze nog niet geboren waren. Sommige ouders behandelen hun kinderen op basis van hun herinneringen aan hoe zij zelf werden behandeld. Zij kunnen onmogelijk had kunnen worden gebracht in een omgeving met goede voorbeelden te modelleren die genegenheid en liefde kon tonen. Ze brengen dan deze herinneringen in hun huidige. Ze hebben niet geleerd om te vergeven en vergeten en corrigeren van het gedrag dat werd gemodelleerd voor hen.
 2. 2
  Recall aangename momenten. In een leven, heeft een ouder niet altijd misbruik van een kind is, en soms, gecorrigeerd. Kan hij of zij slecht hebben gedragen wanneer hun gemoedstoestand en emoties werden gestoord en in beroering. Probeer ten minste een aangenaam moment herinneren wanneer hij of zij was mooi en behandeld je goed. Als een kind, is het begrijpelijk om gemakkelijk vergeven. Na alles, hij of zij gaf je leven, en als kuis, "I love mama 'of' Ik hou van papa." Elke keer dat je geest brengt weer de gedachte van een mishandelende ouder, "swish" het terug naar dit aangenaam moment en beseffen dat je een gelovige van het heden. En, bovenal, je het allemaal overleefd.
 3. 3
  Laat je oude pijn en de schuld van onderdrukking. Vraag jezelf af waar de pijn leidt je en waarom ben je nog steeds houden van het binnen. Weet dat het is alleen maar menselijk en normaal dat deze onderdrukte herinneringen zal terugkeren. Ontspannen en rustig zitten voor een paar minuten per dag, dan laat je voelen en vervolgens loslaten van die gevoelens binnen in je en complimenteren wat JIJ in je leven gebracht. Zelfs die in het minst dat had toegestaan ​​dat je weet en besef nu dat, "Ik ga om te blijven overleven."
 4. 4
  Weet dat een ieder van ons is slechts een bezoek op deze planeet. Ons leven is kort en het is van geen enkel nut om wrok voor altijd te bewaren. En, dat 'u' wil omtrek van een bescherming die je hebt ontwikkeld. Alles zal passeren en het beste wat je kunt doen is genieten van het huidige moment. Sta niet toe dat je oude pijn aan de rest van je leven verpesten. Blijven zoeken naar een continue toekomst.
 5. 5
  Werken aan jezelf in de ontwikkeling van een kracht en dan een nieuwere elke keer dat gedacht van herinneren terugkomt. Focus op wat u kunt doen om het leven beter te maken voor jou en degenen van wie u de zorg en koesteren. Wordt het voorbeeld en het rolmodel voor degenen die na jou. Als je jezelf afvragen, "maar hoe? ', Leven in het nu en erkennen dat het kan veranderen en laat de goede doorstroming. Net als een natuurlijk briesje zachtjes aanraakt.
 6. 6
  Om dingen te veranderen, heb je om te veranderen. En voor u om te kunnen vergeven, moet je jezelf vergeven en verwijder alles wat verwijten en boosheid je hebt binnen. Vergeving is een sterkte van het vinden van jezelf en niet te blijven stilstaan ​​bij de dader. Vergeef jezelf zo goed en naar believen, 'zonder schuld.'
 7. 7
  Vraag alles wat de misbruiker je geleerd, waarvan je erachter dat in die tijden was het niet o. K. van uw kant. Veel misbruikers saboteren leven van hun kinderen op een manier die het laatst een stuk langer dan het misbruik zelf. Want nu, wilt u een manier om te vergeven en om vergeving te houden vinden. Ja, dat dacht is treiteren... Kijk voor voorbeelden en ideeën van mensen die gelukkig zijn en kijken hoe ze kunnen gewoon lachen, lachen, of dat ze gewoon rustig. Filter de kwaliteit van persoonlijk advies in het leven door te vragen: "Hoe tevreden is de persoon die het?" Probeer het zelf ook. De meest blijvende schade een misbruiker creëert is de reeks plausibele halve waarheden die slechte ideeën over het leven of toevertrouwen van zichzelf zijn. Overtuigingen zoals "Liefde is altijd haat-liefde" kunt u instellen om de situatie te herhalen met nieuwe mensen in je leven. Onthouden, en bedwingen. Lopen. Herwinnen die innerlijke kracht in je. Wees positief. Probeer het opnieuw.
 8. 8
  De moeilijkste vraag voor zichzelf is: Ben ik het voorbeeld van mijn misbruiker's? Heb ik mensen op die manier te behandelen? Vragen het in prive en als het waar is, gaan kijken naar voorbeelden van hoe mensen die zijn gerezen in een liefdevolle huizen zich op dezelfde situaties. Het is mogelijk om jezelf te scholen naar een persoon die een gelukkig leven te leiden. Hij neemt het werk, maar de resultaten zijn verbazingwekkend, vaak beter dan je je kunt voorstellen.
 9. 9
  Als je lang verleden van misbruik en plotseling beginnen te reageren op het weer, kijk naar uw huidige woonsituatie. Vraag of dezelfde situatie gebeurt in sommige andere gebieden van het leven. Een baas, een partner, een vriend of een huidige kennis kan worden triggering reacties. Soms is dat een gevaar teken in de huidige relaties. Andere keren de situatie is veel milder, maar het misbruik stel u tot verwachten veel erger. Inzicht in het verschil betekent permanent rug en advies inwinnen van mensen die niet betrokken en komen uit gezondere achtergronden.
 10. 10
  Een gezondere vertrouwen en gewoon vergeven. Het is om daadwerkelijk te 'vergeten' hoe de ellende was "toen" van nu, en het is slechts een herinnering. Beheersing van de triggers en geloven dat je nog steeds de volgende drie minuten van triomf dat het nu is gegaan kan zien en gebruik je kracht om dit te doorstaan ​​'nieuwe controle.'

Tips

 • Je moet vastberaden te zijn in deze beslissing. Als u en deze ouder zijn nog steeds op gespannen voet, kan een slecht argument terug te brengen alle oude resterende gevoelens van wrok. Laat dit niet gebeuren, zal het alleen maar voorkomen dat u vordert met je relatie.
 • Schrijf erover, praat erover vaak. De pijn die je voelt woedt binnen in je als een demon. Of, als een verwaarloosd kind cowers in de hoek. Het moet zich uiten. Echter, laat jezelf niet waardeloos voelen. Luister ernaar. Hoe meer je dit doet, hoe minder het zal voelen un-geliefde. Blijven proberen, blijven gaan. Het zal tijd kosten, maar uiteindelijk zal het sterven af.
 • Vergeet niet dat het voortzetten van boos te zijn op je ouders is alleen maar om een ​​persoon gewond... YOU! Ze slapen 's nachts en je gaat rond boos en depressief.
 • Soms contact met deze ouder of uw andere (niet-beledigende) ouder zal helpen. Je moet alles begrijpen en vind liefde voor elkaar. Echter, als ze alleen het misbruik voort te zetten, verbroken contact zorgvuldig daarna terugtrekken en terug te verdienen.

Waarschuwingen

 • Heeft deze methoden niet te gebruiken om een ​​ouder te vergeven als ze nog steeds misbruik je. Gebruik alleen deze methoden als je in een plek waar je bent fysiek en emotioneel veilig voor de lange termijn van het ontvangen van verdere schade van je ouders.
 • Zorg ervoor dat u niet de cyclus van misbruik voort te zetten. Als u ook niet zijn opgegroeid getuige liefdevolle ouderlijk gedrag, zoeken counseling en ouderlijke lessen om te leren hoe je de beste ouder je kan zijn. Uw provincie afdeling van de gezondheid of de sociale diensten of plaatselijke ziekenhuis kraamafdeling kunnen bieden gratis lessen voor ouders die willen opvoedingsvaardigheden te verbeteren.
 • Als je merkt dat je het herhalen van het gedrag, geef jezelf een time-out. Toegeven dat je een pauze nodig en zal terug daarna om de situatie te komen.